PääsivuPääsivu  HakuHaku  RekisteröidyRekisteröidy  Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään  

Jaa | 
 

 Tempest Dawn

Siirry alas 
KirjoittajaViesti
Kirke
Ylläpitäjä
Ylläpitäjä
avatar

Viestien lukumäärä : 1651
Join date : 09.07.2013
Ikä : 28

ViestiAihe: Tempest Dawn   Pe Joulu 22, 2017 11:20 pm


kuva © kirke hiukset © hatsiubat, kiitos!

P E R U S T I E D O T

Nimi: Tempest Pamina Dawn.
Perheelleen ja muille läheisilleen useimmin vain ’Emmie’ tai 'Em'.
Ikä: 27; (24.12.1990) Englanti
Sukupuoli: Nainen
Koulutus: BA English, University of Cambridge, 2011.
Ammatti: Kirjailija. Useita, hyvin menestyneitä ja monille kielille käännettyjä bestsellereitä, erityisesti nuorille ja nuorille aikuisille suunnattua fantasiakirjallisuutta; tällä hetkellä suosituttua fantasiasarjaa ollaan tekemässä elokuviksi.

K I R J A T

Tempest Dawnin kirjoja on voinut ostaa vuodesta 2012, ja uusia on julkaistu vuosittain, joskus kaksinkin kappalein. Kirjoja on kuvailtu kauniiksi, visuaaliseksi ja ainutlaatuista eskapismia tarjoavaksi fantasiaksi, joissa erityisesti elävät luontokuvaukset ja -motiivit ovat ansainneet kriitikkojen hyväksynnän. Vaikka kohdeyleisöksi on määritelty nuoret ja nuoret aikuiset, myös aikuiset lukijat ovat löytäneet tiensä kirjojen sivuille.

Ensimmäinen bestseller, Seaborn, julkaistiin keväällä 2013 ja trilogian seuraavat osat vuoden välein ensimmäisestä. Merenalaisesta maailmasta kertovat kirjat kumpuavat Tempestin lapsuudessa kehittämästään tarinasta ja kuvaavat meren tapaa kutsua omiaan. Toinen bestseller-sarja on seitsemänosaiseksi luvattu Awakening, josta on tällä hetkellä ilmestynyt neljä osaa, uusin joulukuussa 2017. Mielikuvituksen mukaan elävä, epätodellisen kauniiksi kehuttu maailma, jonne voi astua nukahtaessaan, on muotoutumassa myös valkokankaalle, sillä sarjan ensimmäisestä osasta ollaan tekemässä elokuvaa.

P E R H E

Erityisesti lasten kirjallisuuden luennoitsijana tunnetuksi tullut Eleanor Dawn menetti aviomiehensä syövälle pian tyttären syntymän jälkeen, mutta hän meni uusiin naimisiin Fergus Nightingalen kanssa vuonna 1992 ja sai samalla kaksi lasta lisää, neljä vuotta tytärtään vanhemmat kaksoset. Nykyään vanhemmat asuvat Durhamissa, missä Eleanor luennoi, ja pyrkivät keräämään lapsensa kotiin saman pöydän ääreen useamman kerran vuodessa. Tempest on hyvin läheinen sisaruspuoltensa Murielin ja Lawrencen kanssa, vaikka pitääkin vanhempiin tietoisesti etäisyyttä.

Tempest asuu yhdessä miesystävänsä Tiarnan Fox-Mooren kanssa.

K O T I

Lombard Road, Battersea, Lontoo

Tempest muutti Tiarnanin kanssa syksyllä 2016 26. kerroksen kattohuoneistoon Thamesin rannalla. Valoisa, avara, kolmen makuuhuoneen asunto tarjoaa pariskunnalle ja kahdelle itämaiselle kissalle paljon ylellisemmät puitteet kuin mihin Tempest on elämässään tottunut, ja koko asunnon kiertävä parveke esittelee panoramamaisen näkymän talon vierestä virtaavalle Thamesille sekä Lontoon kattojen ylle. Näköalat viehättävät häntä, vaikka naista hirvittääkin astua parvekkeelle saakka.

Tempestin kädenjälki näkyy asunnossa värikkäinä, kiehtovina tauluina, rönsyilevinä viherkasveina, kehystettyinä valokuvina, upottavina mattoina ja kauniina valaisimina. Hän viettää paljon aikaa valtavassa, väljästi sisustetussa kodissa kaksin heidän kissojensa kanssa, kun Tiarnan matkustaa töiden mukana, ja pesiytyy usein suojaisaan sohvannurkkaan tai sänkyyn kirjoittamaan, kissat poikkeuksetta sylissään tai olkapäillään. Hänellä onkin syvä sielunyhteys kahteen äänekkääseen, persoonalliseen itämaiseen lyhytkarvaan, kilpikonnavalkoiseen Romanaan ja suklaavalkoiseen Leelaan, joiden kanssa hän käy pitkiä keskusteluja ja jotka hän joutuu hätistelemään pois suihkusta kissojen seuratessa sinnikkäästi emäntänsä jalanjäljissä.

Huolimatta miesystävänsä varallisuudesta ja kiinnostuksesta autoihin, Tempest on kieltäytynyt vaihtamasta pois pikkuruisesta, vaaleanvihreästä vuoden 2007 Ford KA Zetecistä, jonka väittää toimivan uskollisesti siitä huolimatta, että sillä on oikkunsa.

K I I N N O S T U K S E T

Merenneidoksi luonnehdittu nainen on rakastanut merta niin kauan kuin muistaa ja löytänyt siitä samaan aikaan jotain uskomattoman jännittävää ja rauhoittavaa. Hän viihtyy merenrannalla ympäri vuoden ja käy myös uimassa meressä keväästä syksyyn, vesien kylmetessä märkäpuvussa, eikä yleensä hätkähdä myrkyisämpiäkään päiviä – päinvastoin, mitä hurjempi myrsky, sitä todennäköisemmin Tempest on ulkona sitä katsomassa. Hän on intohimoinen vapaasukeltaja, ja rakastaa veden alla vallitsevaa, pehmeää ja levollista hiljaisuutta sekä vaivatonta painottomuutta. Merivesien ollessa saamattomissa, Tempest sukeltelee myös kylpyammeessa.

Hän rakastaa sekä omaan mielikuvitukseen uppoutumista että lukemista ja erityisesti vanhojen kirjojen tuoksua, eikä Tempest voi lähteä kirjakaupasta, varsinkaan antikvariaatista ilman sylillistä lukemista odottavia kirjoja. Hänellä onkin vaikuttava kokoelma rakastamiensa kirjojen ensimmäisiä painoksia ja harvinaisia, vanhoja teoksia. Kirjoittamisen lisäksi Tempestin inspiraatio purkautuu piirtämisenä, erityisesti vesiväreillä maalaamisena, ja usein hänen liikkuva työpisteensä tulvii luonnosteluvihkoista levinneitä papereita, lautasliinoja ja post-it-lappuja, jotka on kirjottu täyteen kuvitusta hänen ajatuksilleen.

U L K O M U O T O

Tempest on harvoin tietoinen siitä, jos on huomion kohteena, sillä hänellä on tapana unohtua ajatuksiinsa ja heittäytyä välittämättä siitä, onko soveliasta nauraa vapautuneesti kirjalle tai ihailla myrskyjä hurmaantuneena vuosikymmenen pahimmassa kaatosateessa. Hänestä välittyy levollista, hiljaista itsevarmuutta viihtyä itsensä kanssa, ja nainen kantaa itsensä hyvällä ryhdillä, vaikka kapeat hartiat heijastavatkin jännittymisen asteella nopeasti stressitason, samoin kuin tiheys, jolla hän koskettaa hiuksiaan. 162-senttinen, herkästi kaupunkia kiertävät flunssat poimiva Tempest on hoikka, sirorakenteinen ja luustoltaan omaan makuunsa turhan hauras. Hän puhuu koulutetulla, moitteetomalla BBC-englannilla, ja hänellä on on pehmeä, mutta elävästi tunteita heijastava ääni ja varsin kupliva nauru.

Iho on kalpeaa, hyvin pisamaista ja sävyltään lämmintä, ja tuuheat, hyvin paksut ja pehmeät hiukset ovat vivahteikasta luonnonvaaleaa, juuresta lämmintä, vaaleaa toffeenruskeaa ja suurimmaksi osaksi auringon kosketuksesta melkein valkoista vaaleaa. Sivujakaukselle asettuvat, olkapäämittaiset hiukset ovat yleensä joko auki tai vedetty ponihännälle, jonka siisteysaste vaihtelee ympäristön mukaan. Ohimoiden lennokkaat, lyhyemmät ja hennommat suortuvat pyrkivät usein karkaamaan kampaukselta. Myös kulmakarvat ja pitkät, tuuheat ripset ovat vaaleat.
Tempestillä on sanottu olevan kasvot kuin itämaisella kissalla. Hänellä on varsin veistoksellinen luusto ja mieleenpainuvat piirteet: hyvin korkeat poskipäät, melkein jylhät kulmat ja pitkä, kapea ja pieni, profiililtaan suora nenä. Suupielet ovat luonnostaan ylöspäin kaartuneet ja antavat hänelle hyväntuulisen yleisilmeen, ellei vilpitön, valkea ja leveä hymy sitä tee. Silmät ovat vinohkot, suuret ja katseeltaan intensiiviset; väriltään ne ovat hyvin vaaleaa kullanruskeaa kosketuksella vihreää ja valosta riippuen vaihtavat väriä kullasta vaaleanvihreään ja meripihkaan. Hän meikkaa hyvin kevyesti ja keskittyy silloinkin lähinnä silmiinsä.

Vaatekaapin sisältö koostuu lähes täysin kauniista, eri mittaisista mekoista, neuletakeista, jakuista, trenssi- ja villakangastakeista sekä korkeakorkoisista avokkaista ja nilkkureista. Vaatteet ovat laadukkaita, kestäviä ja iättömiä, ja Tempest suosii korkeita kaula-aukkoja ja elegantteja leikkauksia eikä käytä asusteita tai koruja kuin satunnaisesti. Värimaailma on vaikuttava kokoelma erilaisia valkoisen ja vaalean sävyjä yhdistettynä rohkeaan määrään värejä ja kuvioita, joista erityisessä suosiossa ovat sinisen, turkoosin, vihreän ja pehmeän pastelliset sävyt sekä erinäiset kukkakuvioinnit.

L U O N N E

Tempest on varustettu kurittomalla, hallitsemattomalla mielikuvituksella, pesunkestävällä optimismilla ja viimeistelty itsepäisellä idealismilla, joka saa hänet katselemaan maailmaa ja ihmiskuntaa toivolla. Hän katsoo mieluummin kaunista ja näkee mahdollisuuksia, tarttuu elämän tarjoamiin pieniin iloihin ja heittäytyy niihin täydellä sydämellä. Hän myös tempautuu välillä hyvinkin yllättäen iskevän inspiraation mukaan niin, että saattaa hämmästyttää katoamalla kesken juhlien kirjoittamaan tai kieltäytymällä lähtemästä sovittuun menoon, koska tahtoo kirjoittaa nyt. Muuten varsin haaveikas ja herkästi harhautuva nainen keskittyy inspiraation saadessaan niin, että muuttuu melkein täysin kuuroksi muulle maailmalle.

Oikuistaan huolimatta hän on lämmin, vilpitön olento, joka välittää syvästi läheisistään ja ystävistään ja katuu välittömästi jos tulisena kuohahteleva temperamentti saa terävän kielen satuttamaan jotakuta hänelle tärkeää. Tempest välittää ja iloitsee hyvin avoimesti, mutta pyrkii kätkemään surun ja tuskan läheisiltään. Hän on erinomaisesti omaan seuraansa sopeutuva introvertti, joka ei viihdy suurissa ihmisjoukoissa tai varsinkaan yleisön edessä. Yleisesti itsensä kanssa viihtyvä nainen ahdistuu välittömästi joutuessaan esiintymään ja luontevat haastattelut kameroiden edessä ovat ankaran valmistautumisen, ahdistuskohtausten ja rohkaisun tulosta.

H I S T O R I A

Tempestin lapsuus oli fantastisten tarinoiden ihmemaa, jossa mikä tahansa oli mahdollista. Kirjallisuuden professorin tytär kasvoi lukien F. Scott Fitzgeraldia, Shakespearea, Dickensiä ja Hemingwaytä Narnian tarinoiden, Nalle Puhin ja Salaisen puutarhan joukossa. Kirjat inspiroivat mielikuvitukseltaan jo valmiiksi rikkaan tytön sisäistä maailmaa ja siellä syntyviä tarinoita, joista hän löysi keinon elää myös myöhempinä vuosina.

Tarinat värittivät Tempestin todellisuutta niin vahvasti, että häntä varhaislapsuudesta vastustamattomasti puoleensa vetänyt meri oli ottaa tytön kokonaan omakseen 9-vuotiaana. Merenalaisen maailman mielessään luonut tyttö kuuli sen kutsun niin voimakkaana, että yritti hengittää veden alla. Isäpuolen aalloista kantama lapsi lennätettiin sairaalaan, missä keuhkoissa olleen veden lisäksi löydettiin pitkälle edennyt akuutti leukemia. Se suisti perheen arjen raiteiltaan ja pakotti heidät lopulta jättämään merinäköalallisen kotinsa Brightonissa ja muuttamaan lähemmäs parempia sairaaloita Lontoossa.

Sairaus sieppasi Tempestin elämän pitkälle teini-ikään saakka, ja perhe joutui valmistautumaan hyvästelemiseen useamman kerran. Ensimmäisen, brutaalin taistelun jälkeen leukemia uusiutui ja oli särkeä ensimmäisen miehensä syövälle menettäneen äidin, joka huolestuu edelleen nähdessään tyttärellään edes syysflunssan oireita. Pelko sairauden paluusta ja koviakokenut immuunijärjestelmä värittivät elämää vuosia onnistuneen luuydinsiirron jälkeen, mutta mielikuvitus vapautti vuoroin sairaalasänkyyn ja kotiin sidotun tytön lentämään rajattomien mahdollisuuksien maailmoissa.

Perhe kohtasi uuden murhenäytelmän, kun sisar oli menettää henkensä ratsastusonnettomuudessa vuonna 2006, eikä todellinen maailma näyttäytynyt houkuttelevana terveen paperit kaksi vuotta myöhemmin saaneelle Tempestille, joka mieluummin sukelsi mielikuvitukseensa ja kirjojen lumoaviin maisemiin myös opiskellessaan Cambridgen yliopistossa, kuin lähti mukaan muiden opiskelijoiden juhliin ja illanviettoihin. Rakkaus tempaisi haaveikkaalta nuorelta kirjailijalta jalat alta yliopistossa, kun hän rakastui kirjallisuuden professoriinsa ja päätyi useamman vuoden parisuhteeseen, joka jatkui myös opiskeluajan jälkeen. Vaikka hänellä oli ollut poikaystäviä aikaisemminkin, nyt hän oppi miltä todella tuntui antaa sydämensä toiselle ihmiselle.

Läpi elämänsä tarinoita satuillut nainen kirjoittaa, mikä tekee hänet onnelliseksi, ja hän hämmentyi ensin siitä, että hänen kirjojaan ryhdyttiin julkaisemaan ja sen jälkeen siitä, että ne päätyivät menestymään niin hyvin. Hänen ensimmäinen bestsellerinsä julkaistiin vuonna 2013 eivätkä sitä seuranneet teokset ole jättäneet maailmaa kylmäksi. Suosituimmista bestsellereistä ollaan suunnittelemassa elokuvia, ja usein uran ja maineen vauhdikas nousukiito kauhistuttaa Tempestiä.

Hän tapasi Tiarnan Fox-Mooren sattumalta talk shown kuvauksissa, missä mies helpotti hänen kauhuaan yleisön eteen astumisesta. Kutsu lähteä syömään kuvausten jälkeen oli jokseenkin häkellyttävä naiselle, joka oli ihastunut näyttelijään ensimmäisen kerran ollessaan vain 13-vuotias, ja todellisuus, jossa he jakavat kodin ja elämänsä, tuntuu Tempestistä edelleen silloin tällöin epätodelliselta. Vuodesta 2015 tapaillut pariskunta muutti yhteen vuotta myöhemmin, ja vaikka suhde on myrskyjen ravistelema ja sen tulevaisuus välillä vaakalaudalla, Tempest rakastaa Tiarnania koko sydämestään.

_________________
jamie + charles + knox + aida + julian + wolfie + tempest + joaquim + ava + angus + lennox
Takaisin alkuun Siirry alas
 
Tempest Dawn
Takaisin alkuun 
Sivu 1 / 1

Oikeudet tällä foorumilla:Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
 :: Hahmoesittelyt :: Ihmiset :: Naiset-
Siirry: