PääsivuPääsivu  HakuHaku  RekisteröidyRekisteröidy  Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään  

Jaa | 
 

 Josephine Derbyshire

Siirry alas 
KirjoittajaViesti
Sarpa
Kentauri
Kentauri
avatar

Viestien lukumäärä : 1154
Join date : 28.12.2014
Ikä : 21

ViestiAihe: Josephine Derbyshire   Pe Maalis 18, 2016 4:21 pm

Nimi: Josephine Amelia Derbyshire
Kutsumanimi: Josephine, Jo
Ikä: 27-vuotias (s. 28.07.1989), Leijona
Skp & siviilisääty: Nainen, parisuhteessa Aiden Cavanaughin kanssa

Asuminen: Asuu kevyesti ja vaalein sävyin kalustetussa kerrostalokaksiossa Newcastlessa merinäkymällä. Asunto on siisti mutta heitteille jätetty, sillä se toimii omistajallaan lähinnä koiran ja itsensä yöpymispaikkana, tavaroiden säilytyspaikkana ja satunnaisten pikalounaiden lämmittäjänä. Muuton jäljiltä nurkissa on yhä paljon avaamattomia laatikoita täynnä naiselle turhanpäiväisiä tavaroita.
Ajaa melko uudella hopeisella BMW 420:llä.

Ammatti ja koulutus: Ammattikilparatsastaja. Kävi peruskoulun siedettävin arvosanoin, kouluttautui ratsuttajaksi ja on tehnyt sen jälkeen töitä Ranskassa ratsuttajana ja kisannut kansainvälisellä tasolla esteratsastusta. Viettää suurimman osan vuoden viikonlopuista kisoissa ympäri maailmaa ja arkena ratsuttaa Newcastlesta käsin hevosia.

Perhe: Kilparatsastuksesta eläköityneet vanhemmat Lincoln, 65, ja Meilin, 60, Derbyshire, pitävät yksityistallia Itä-Lontoossa Orsetissa eläkepäiviensä huvikkeeksi. Josephine on perheen ainoa lapsi, mutta sukua löytyy niin Oxfordista kuin Kiinasta Pekingistä, mistä äiti Meilin on kotoisin. Molemmat vanhemmat edustaneet 80-luvulla kotimaitaan olympialaisissa.

Hevoset: Merrylegs, Rosemary ja kisahevoset Promethea, Rousseau, Capone T, Avalon De L'Epine, Donnabella II, Paloma de Thierrens & Touch Of Blue
Lemmikit: 9-vuotias jackrusselinterrieri Chéri

Muuta:
- Puhuu erinomaista ranskaa ja siedettävää mandariinikiinaa äidinkielensä englannin lisäksi

Saavutuksia ratsastuksen saralla:
- 2004 Poniestemestaruuskultaa ratsulla Valiant
- 2012 kesäolympialaisissa Lontoossa tiimikultaa (ja 4. sija yksilökisassa) esteratsastuksessa ratsulla Rousseau
- Edustuspaikka 2016 kesäolympialaisissa Riossa ratsulla Promethea
- Maailmanranking-listan sija 33
yms muut lukuisat voitot ja pokalit eri arvokisoista ja turnauksista


Josephine on ratsastanut aina ja viettänyt elämää hevosten parissa taaperoikäisestä lähtien. Hänen kilparatsastajavanhempansa ostivat uusia huippuponeja sitä mukaa kuin tytär kasvoi alkaen kirjavasta shetlanninponitamma Rositasta, jonka kanssa niin pieni Josephine, kuin sen aikaisen tallin työntekijätkin saivat taistella. Kuriton pikkuponi vaihtui nopeasti muihin urheilumallisiin ratsuponeihin ja energinen ja motivoitunut nuori tyttö siirtyi taitavien valmentajien ja vanhempiensa tuella aluekisoista kansallisiin.
Josephinen nuoruuteen mahtui monta ponia ja hän ratsasti usein vanhempiensa hevosia ja muutamaa satunnaista ratsutettavaa omiensa rinnalla. Vaikka elämä oli nuorelle Josephinelle kiireistä, ei hän kaivannut muuta ja rakasti jokaista ratsuaan.

Vuoden 2007 alussa Josephinelle ostettiin trakehner-tamma Merrylegs, joka on pysynyt hänen omistuksessaan siitä lähtien. Seuraavana vuonna Josephinen ratsastusura sai uutta tuulta alleen, kun hänen menestyksensä huomattiin ulkomailla ja hänelle tarjottiin töitä Etelä-Ranskasta. Ranskassa motivoitunut Josephine sai aivan uusia näkökulmia uralleen kilparatsastajana ja mitä enemmän hänelle syötettiin vaativia ratsutettavia, sitä paremmin hän menestyi. Vuodesta 2010 lähtien Josephine on ratsastanut kilpaa Francis Olivierin hevosilla, ensin Rousseauta ja hieman myöhemmin myös pienempää tammaa Prometheaa.

Ratsastajana Josephine on säntillinen, tarkka ja tiukka. Hän ei tee selässä mitään turhaa eikä koskaan hermoile. Hänellä on oppikirjasta kopioitu istunta ja tasainen jalka. Hän tietää mitä haluaa ja pitää myös huolen, että hevonen reagoi. Hänen työskentelynsä voi näyttää ulkopuoliselle kovakouraiselta mutta Josephinen sanojen mukaan ihmiset sekoittavat kovakouraisuuden määrätietoisuuteen. Josephine on kaikesta huolimatta eläinrakas ihminen, eikä tee pahaa hevosilleen. Hän ratsastaa tuloshakuisesti ja turhautuu huonoista suorituksista. Vahvuutena Josephinella on rohkeus ja taituruus esteradoilla, vaikka hän kokee olevansa aivan yhtä vahva kouluratsastuksen parissa ja kykeneekin esittämään (vanhempiensa kurillisen sileäopetuksen ja monipuolisen ratsutustyön ansiosta) vaativaan A:han asti kaikki koulutemput, jos saa yhtä taitavan hevosen alleen.Hiusten väri: Musta
Silmien väri: Musta
Pituus: 172cm

Josephine on ulkonäöltään monikansallinen. Hänessä on aasialaisia piirteitä kiinalaisen äitinsä puolelta ja brittiläistä vaaleutta lontoolaisen isänsä puolelta.
Josephine on 172cm pitkä nainen ja vartaloltaan hoikka ja urheilullinen. Hänellä ei ole paljoakaan naisellisia muotoja, vaan pitkät sirot jalat ja kapeat hartiat. Hänen kapeat, kolmion malliset kasvonsa ovat kestonyrpeällä ilmeellä mutta kapean, aavistuksen kaarevan nenän ja sileiden poskien päällä on reippaasti pisamia pehmentämässä kasvojen ilmettä. Josephinen silmät ovat pienet ja lähes mustat ja niitä verhoavat tummat silmäripset. Hän ei ole koskaan käytännön syistä välittänyt meikkaamisesta ja meikkaa kevyesti vain juhlia varten. Hänen virheetön oliivinvaalea ihonsa ei meikkiä tosin kaipaisikaan. Nyrpeänä hieman alaspäin kaartuvat huulet ovat pienet mutta täyteläiset ja sulavat vitivalkoiseen hymyyn vain sen vaivalla ansainneille.

Vaalean ihon kontrastiksi Josephinella on tummat paksut keskipitkät suorat hiukset. Ne ovat lähes poikkeuksetta kiinni, pois tieltä, esimerkiksi tiukalla nutturalla niskassa. Pukeutumiseltaan nainen on aivan yhtä käytännöllinen, vaikka suosiikin vain laadukkaita merkkejä. Hänet tapaa suurimman osan ajasta siisteissä ja asiallisissa ratsastusvaatteissa, sillä nainen periaatteessa elää tallilla. Vaatekaappi on täynnä erilaisia siivoja ratsastukseen tarkoitettuja ruutu-, poolo-, ja pikeepaitoja ja vuosien varrella kertyneitä ratsastushousuja, -sukkia ja -takkeja. Varastoon on kertynyt myös useampi kypärä puhumattakaan saappaista ja tallikengistä, joita varakkaalla naisella tuntuu olevan jokaiseen tarkoitukseen. Monet varusteet ovat sponsoroituja ja vähän käytettyjä.

Arkivaatteiden puolesta Josephine on kuitenkin varsin toivoton. Hänen tyylinsä on 2000-luvulle jumahtanut ja vaikka vaatteet ovat laadukkaita ja juhlavaatteet todellakin juhlavia ja gaalakelpoisia, ei arkivaatteita ole todellakaan muille jakaa. Jo tuntee olonsa parhaimmaksi ratsastusvaatteissa, mutta se harva kerta kun hän lähtee esimerkiksi treffeille tai rennolle illanvietolle, on hän vaatteidensa kanssa solmussa. Vaatevalikoima koostuu vaaleista kauluspaidoista, t-paidoista, suorista farkuista ja muista varsin tylsistä, yllätyksettömistä vaatekappaleista. Ne ovat hyvin valkoinen-musta-harmaa-sininen-painotteisia, eivätkä sovi keskenään yhteen niin hyvin kuin Jo haluaisi mutta hänellä ei yksinkertaisesti ole aikaa panostaa arkivaatteisiinsa, kun aika kuitenkin kuluu pääasiassa tallilla tallivaatteissa.

Ensivaikutelma Josephinesta on etäisen viileä, kylmänkopea ja elitistinen. Nainen kulkee siro leuka aavistuksen pystyssä ja hän tietää paikkansa maailman huippuratsastajien joukossa, eikä siedä sen alempaa kohtelua. Hän paheksuu hiljaa varomattomia ratsastajia, aloittelijoita, tylsiä tätejä ja oikeastaan kaikkea maan ja taivaan väliltä mutta jättää useimmiten mielipiteensä sanomatta. Ensivaikutelman takana on kuitenkin paljon muutakin kuin ylimieliseksi kasvatettu ja hevosmaailman kerman parissa aina aikansa viettävä nainen. Josephinella on, ihme ja kyllä, myös huumorintajua ja hän osaa aika ajoin rentoutua ja hymyillä ihmisten ilmoilla. Hänet on helppo hurmata hyvillä käytöstavoilla, hänen vaativiin standardeihinsa yltävillä hevosenkäsittelytaidoilla ja miksei imartelemallakin. Josephine on pienestä pitäen opetettu tekemään töitä, suorittamaan ja tekemään parhaansa, ja se näkyy hänessä niin arjessa kuin ratsailla yhäkin. Hän tekee kaikesta suorittamista niin vahingossa kuin tarkoituksella ja on hyvin kilpailuhenkinen. Hän on tottunut voittamaan ja välttelee epäonnistumisia missä tahansa elämänsä tilanteessa.

Josephine on jossain määrin isin prinsessa "all grown up". Hän on saanut elämässään kaikki mahdollisuudet niin hevosten parissa kuin muussakin elämässä ja on tottunut saamaan sen mitä haluaa. Hän suutahtelee ja loukkaantuu helposti mutta on harvoin pitkävihainen ja käsittelee asiat yleensä mykkäkoululla tai jollakin muulla passiivisemmalla tavalla. Hän on kuitenkin täynnä tunnetta olkoon se sitten vihaa tai jotakin muuta ja hän osaa olla myös hyvin dramaattinen ihminen siihen tunnelmaan päästessään. Hän on myös hyvin yksityinen henkilö. Hän ei puhu paljoa omista asioistaan kuin niille ihmisille, joihin todella luottaa eikä heitä ole paljoa. Hän ei päästä aivan ketä tahansa lähelleen tai iholleen. Hänen onkin hyvin vaikea käsitellä riittämättömyyttään elämänsä eri osa-alueilla ja epävarmuudet vain ruokkivat hänen ei-niin-miellyttävää kylmää käyttäytymistään.

Vaikka Josephine ei ole helposti lähestyttävä ihminen, on hän fiksu ja osaa kopeudestaan huolimatta käyttäytyä. Hän ei ole erityisen menevä tai rauhaton, vaan päinvastoin hillitty ja aika ajoin hieman rennommin ottava, olkoon se sitten satunnainen maastolenkki tai ilta kaupungilla ystävien kesken. Hänen eronsa pitkä-aikaisen poikaystävän Antoine Dupontin kanssa on selvästi lisännyt nyrpeyden ja sulkeutuneisuuden määrää ja nainen voi sydänsuruissaan olla kireä kuin rautakanki. Hän kuitenkin hukuttaa tunteensa töihin ja ratsastaa elääkseen. Rakkauteen nainen on suhtautunut hieman kyynisesti jo ennen täysin epäonnistunutta suhdettaan Dupontin kanssa.

Josephine ei ole missään mielessä tuhlari, vaikka omistaakin vaatehuoneellisen hevostarvikkeita. Hän on säntillinen ja aikataulussaan pysyvä ihminen, joka tietää mitä haluaa ja tekee sen. Hän elää tallin ulkopuolella varsin vähällä ja lähinnä nukkuu yönsä asunnollaan Newcastlessa. Suututtaessa Josephine on armoton mutta hyvälle tuulelle sattuessaan oikein mukavaa juttuseuraa.
Josephinen vanhemmat ovat tuttuja nimiä kilpaesteratsastuksen taholta ja alansa rautaisia, pitkäaikaisia ammattilaisia. Lincoln Derbyshire aloitti esteratsastajan uransa jo nuorena ja eteni huipulle niin, että edusti 33-vuotiaana Isoa-Britanniaa 1984 Los Angelesissa ja saavutti tiimihopeaa ja 9. sijan yksilökilpailussa. Meilin Sūn oli taas hohtava tähti Kiinan pienissä kilparatsastuspiireissä ja edusti ainoana ratsastajana Kiinaa samaisissa vuoden -84 kesäolympialaisissa saavuttaen vaatimattoman 20. sijan. Pariskunta tapasi ensimmäisen kerran 1982 Dublinin mestaruuskisoissa ja seurustelivat siitä vuodesta eteenpäin vuoteen 1986, jolloin menivät naimisiin Lontoossa syyskuussa, Aachenin mestaruuskisojen jälkeen. Derbyshiret olivat kilparatsastuksessa pinnalla 80-luvulla mutta ovat jatkaneet tyttärensä syntymisen jälkeenkin kisaamista pienimuotoisemmin ja osallistuneet niin hallinnollisiin töihin kuin tehneet töitä nuorten hevosten, hevosten kasvatuksen ja valmennuksen parissa siitä lähtien. 2000-luvun alussa perustettu siittola ja valmennustalli Orsetissa, Lontoossa, toimiikin nykyään pariskunnan tukikohtana ja keskuksena, joka pitää valmennuksia monille isoille nimille kuin myös kasvattaa pienimuotoisesti laadukkaita urheiluhevosia.

28.7.1989: Josephine syntyi vanhemmilleen ensimmäisenä ja ainoana lapsena aurinkoisena kesäpäivänä Lontoon itäpuolella. Tällöin vielä aktiivisesti kisahevosia ratsuttaville vanhemmille vauva oli suuri elämänmuutos mutta tyttö sai välitöntä rakkautta läpi lapsuutensa ja vanhempiensa kiireisen elämän rajoissa jokaisen keksittävän mahdollisuuden.

2001: Muutto tutusta ja rakkaasta Lontoosta Irlantiin, Dubliniin oli suuri muutos 12-vuotiaalle Josephinelle. Hän kuitenkin sopeutui ja sen aikaiset hevoset matkasivat mukana uuteen kaupunkiin, joten kaikki oli hänen kirjoissaan hyvin.

2004: Vanhempien yhteistyö irlantilaisen kisatallin kanssa päättyi lyhyeen ja pieni perhe muutti takaisin Lontooseen. Josephine jatkoi ratsastamista ja koulunkäyntiä tutummalla mantereella, vaikka keskittyikin kilpailemiseen enemmän ja mieluummin. Tytön säntillinen valmentautuminen ja harjoittelu tuottivat tuloksia ja makuuhuoneen seinät vuorautuivat ruusukkeista ja tyttö saattoi kutsua itseään ja ponioriaan Valiantia ponimestaruuden kultamitalisteiksi.

2007: Josephine keräsi huomiota kisapiireissä siirryttyään hyvin tuloksin kansalliselle tasolle 18-vuotiaana uuden hevosensa 10-vuotiaan Merrylegsin kanssa.

2008: Saatuaan työtarjouksen Ranskasta, Josephine muutti Merrylegsin kanssa Etelä-Ranskaan ja pääsi ratsuttamaan vanhempiensa tavoin upeita ja erilaisia hevosia. Vuodet Ranskassa olivat nuorelle naiselle erityisen mieluisia ja hän nautti idyllisen maaseudun rauhasta, todella ammattitaitoisista työkavereista ja hevosista, joihin hän sai tutustua ja joiden kanssa hän pääsi kisaamaan.

Vuodesta 2008 vuoteen 2016 Josephine työskenteli Brive-la-Gaillardessa Etelä-Ranskassa ja vuonna 2012 hän osallistui Lontoon kesäolympialaisiin. Reissu Lontooseen sai naisessa aikaan hieman koti-ikävää mutta uusi parisuhde hurmaavan ranskalaisen kilparatsastajan Antoine Dupontin kanssa sai Josephinen pysymään Ranskassa kaikin puolin onnistuneiden olympialaistenkin jälkeen.

2016: Yli kolmen vuoden seurustelun jälkeen Josephinen ja Antoinen parisuhde kariutui miehen petokseen hevosenhoitajansa kanssa. Eläminen Ranskassa ja työskentely samalla tallilla ex-miehen kanssa tuntui epämiellyttävältä ja täten Josephine otti rakkaasta maasta hatkat ja muutti ratsutettaviensa ja tiinen Merrylegs-tammansa kanssa takaisin kotiin Englantiin. Sen sijaan, että Josephine olisi palannut Lontooseen, hän rantautui 2016 maaliskuussa uusiin maisemiin Newcastleen ja muutti hevosensa Rosings Parkiin, josta oli kuullut paljon hyvää ja jolta myös täten odottaa paljon.Suosikit:
Väri - mustavalkoinen (onko se väri?)
Vuodenaika - syksy
Musiikkigenre - akustinen, rento musiikki
TV-sarja - Greyn anatomia
Elokuva - Les Intouchables
Vaate - kisatakki
Kengät - matalat nahkanilkkurit
Paikka - estekenttä
Juoma - vihreä tee
Ruoka - ruokaisa salaatti
Takaisin alkuun Siirry alas
 
Josephine Derbyshire
Takaisin alkuun 
Sivu 1 / 1

Oikeudet tällä foorumilla:Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
 :: Hahmoesittelyt :: Ihmiset :: Naiset-
Siirry: