PääsivuPääsivu  HakuHaku  RekisteröidyRekisteröidy  Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään  

Jaa | 
 

 Artemis Cavanaugh

Siirry alas 
KirjoittajaViesti
Hatsiubat
Kentauri
Kentauri
avatar

Viestien lukumäärä : 1544
Join date : 09.03.2016

ViestiAihe: Artemis Cavanaugh   Su Maalis 13, 2016 12:07 pmLISÄÄ KUVIA
X


Sweet dreams are made of this
Who am I to disagree?
I travel the world
And the seven seas,
Everybody's looking for something.

Some of them want to use you
Some of them want to get used by you
Some of them want to abuse you
Some of them want to be abused.

Koko nimi Artemis Caiden Cavanaugh
Kutsumanimi Artemis
Lempinimi Arty

Ikä 39-vuotias, 17.09.1979
Horoskooppi Neitsyt
Sukupuoli Mies
Seksuaalinen suuntautuminen Bi

Kansalaisuus Irlannin kansalainen
Äidinkieli Englanti
Muu kielitaito Iiri, saksa, ranska ja italia

Tutkinto Energia- ja ympäristötekniikan DI (University College Cork, Irlanti)
Ammatti Valmentaja (esteratsastus)
Asuminen Kaksikerroksinen paritalonpuolikas Newcastlen laitamalla

Hevoset Weltuntergang W, Besserwisser, Party Politics, Sing Sing, Rock me Amadeus ja Quintessence XI
Lemmikit Keskikokoinen snautseri Sergei ja whippet narttu Raisa

Siviilisääty Avoliitossa Veronica Coxin kanssa

Tunnuskappale Eurhythmics - Sweet Dreams


Ratsastushistoria
Artemis on ratsastanut pienestä pitäen, aloittaen kilpailun poniluokissa seuratasolla. Sieltä hän kiipesi poniluokissa ylöspäin, kansalliselle tasolle asti. Hevosiin siirryttyään Artemis kilpaili pian kansallisella tasolla. Kansainväliselle tasolle siirryttyään hän on edustanut kotimaataan kolmissa olympialaisissa. Miehen suurimpia saavutuksia ovat olympialaisten yksilökisan pronssi ja joukkuekilpailun hopea. 

Ratsastajana Artemis on eleetön ja tiukka. Hän vaatii hevoseltaan aina kunnon suoritusta eikä tyydy hevosen tasoon nähden surkeaan suoritukseen. Mies ei tosin syytä hevosta virheistä vaan hakee vikaa sieltä missä se yleensä aina on eli ratsastajasta. Jos ratsastaja ei ole tehnyt virheitä, hän lähtee korjaamaan yhteistyötä hevosen kanssa. Hän ei kohtele hevosia(an) lemmikkeinä vaan ensisijaisesti työnsä välineinä, mutta huolehtii noista moitteettomasti ja haluaa taata hevosillensa parhaat mahdolliset olot sekä hoidon, tietäen ettei huonosti hoidettu hevonen menesty kilpailuissa. Nykyisellään hän saattaa tosin karsinan ohi kulkiessaan jäädä hieman pidemmäksi toviksi rapsuttelemaan hevosen turpaa, jos ei ole kiire minnekään. 

Valmentaessaan mies ei siedä tekosyitä eikä vastaväitteitä ja antaa kritiikin täysin koruttomana. Aiemmista toimintatavoistaan poiketen Artemis on opetellut antamaan myös kehuja, silloin kun on aihetta (ilman että kehunsa kuulostavat halveksunnalta kuin ennen). 


]Ulkonäkö
Silmien väri  Kirkkaan vihreät
Hiusten väri Oranssi
Pituus / paino 192cm / noin. 85kg, heittelee

Tatuoinnit
- Kyynärvarren puolivälissä n. 15x10cm kelttiläinen uudelleensyntymisen ja parannuksen risti

Lävistykset
- Molemmissa korvissa korvakorut (hopeiset pallot)

Artemis on hyvin pitkä ja irlantilaisittain perin kalpea mies, jonka kirkkaan vihreät silmät eivät juuri koskaan heijasta minkäänlaista tunnetta tai ajatusta. Niissä on terävä katse, joka tuntuu varmasti pistävältä valmennettavan nahoissa, kun hän arvioi suoritusta enemmän kuin rautaisella otteella. Hänellä on terävät poskipäät ja kevyesti lommoille painuneet posket. Kasvojen muoto on kokonaisuudessaan kuitenkin melko pyöreä ja Artemiksella on mantelimaiset sekä suuret silmät, jotka molemmat pehmentävät hänen yleisilmettään edes aavistuksen. Hiuksiaan hän on värjännyt varhaisesta teini-iästä alkaen mustaksi, joten oma punatukkaisuus ei ole juuri päivänvaloa nähnyt sitten sen jälkeen kun Artemis täytti 13, ennen aivan viimeisimpiä kuukausia. Hänet on aina tunnettu mustista hiuksistaan joten hän on vanhoille tutuille luonnollisessa tilassaan välillä jopa tunnistamaton. Artemiksella on pitkät raajat suhteessa kehoonsa, mikä saa hänet näyttämään vielä pidemmältä ja laihemmalta kuin onkaan. On kausia jolloin hän on todellisuudessakin laihempi kuin yleensä. Varsinaiseen hongankolistajan mittaan kasvaneen miehen eleet ovat aina rauhallisia ja harkittuja, kömpelyydestä ei ole olemuksessaan tietoakaan. 

Vaatetus on usein mustan ja harmaan värimaailmoista yhdistetty harmoninen kokonaisuus. Hyvin harvoin hän saattaa käyttää oikein tummaa laivastonsinistä, mutta hyvin harvoin ja vain pienenä yksityiskohtana. Hän ei myöskään käytä farkkuja koskaan, vaan aina siviilissä suoria mustia housuja. 


Perhe
Artemis jakaa nykyään elämänsä Veronica Coxin kanssa. Suhde alkoi onnettomasta friends with benefits-järjestelystä ja on varsin tulinen, mutta he tulevat toimeen yllättävän hyvin. Kaksikko jakaa kolmen mamkuuhuoneen paritalonpuolikkaan Newcastlen laitamilla, johon he muuttivat marraskuussa 2017.
Ensimmäistä kertaa vuosikausiin Artemis on väleissä kaksoissiskonsa kanssa, joka asuu nykyään myös Newcastlessa. Deirdre van der Veenin kanssa heillä on ollut omat vääntönsä, mutta tuntuu olevan maassa kaksosten välillä. Pikkuveli Aiden Cavanaughin kanssa välit ovat myös hyvät. Veljekset vaihtoivat asuntoja syksyllä 2017, joten nykyään Aide asuu Artemiksen entisessä omakotitalossa Hexhamissa.
Molemmat vanhempansa Artemis on valitettavasti joutunut hautaamaan. Ensin isänsä helmikuussa 2015 ja nyt äitinsä marraskuussa 2017.


Ihmissuhteet
Effie Hepburn - Ystävä, joka kanssa ystävyys on ennen perustunut enemmänkin työasioista riitelyyn (Artemiksen toimesta) kuin perinteiseen ystävyyteen.
Julian van der Veen - Lanko, jonka kanssa ei ole tosiaankaan tullut aina toimeen. Pitänyt avointa sotaa kouluratsastajan kanssa aina kesään 2017 asti, kunnes pyysi anteeksi ennen noiden häitä. Eivät oikein ole koskaan tulleet toimee keskenään. mitä voisi pitää vuoden aliarviointina.
Brian Darcy - Artemiksen ystävä, entinen kollega ja nykyisin miehen omille hevosilleen palkkaama esteratsastaja. Miehet tulevat toimeen hyvin, voivat joskus jopa ottaa viskipaukun tai pari. Silloin on tosin välillä vaarana irlantilaisille perinteinen nyrkkitappelu.
Caitlin King - Artemiksen paras ystävä. Irlantilaisnainen ei ehkä kysynyt haluaisiko mies olla hänen ystävänsä, mutta kaksikko soittelee nykyään Facetime-puheluita usein, kun Caitlin on muuttanut pois pohjoisesta.
David King - Caitlinin aviomies, jota Artemis huomaamattaan välttelee. Pitää Davidia mukavana ihmisenä ja varmasti ihanan ystävänsä arvoisena, mutta häpeää esimerkiksi syksyn 2016 tempaustaan, mikä varmasti vaikutti Davidiin Caitlinin kautta. Artemis on usein melko hiljainen Davidin seurassa ja katselee vähän muualle.
Teddy Morland - Valmentajakollega Rosings Parkista, johon on tutustunut paremmin naisystävänsä kautta (Veronica on Teddyn vaimon paras ystävä). Tulevat jopa toimeen, mutta menneisyyden perusteella Artemis ei ihan tiedä miten olla Teddyn läsnäollessa. Teddy on myös heillä kyläilevän Veronican kummipojan, Matthewin, isä.
Gabrielle Morland - Teddy Morlandin vaimo, Veronican kummipojan äiti. Suhtautuu hieman rennommin yleensä hyväntuuliseen naiseen, joka ei ole osoittanut ennakkoluuloja häntä kohtaan.
Daphne Douglas - Aidenin kihlattu, jonka kanssa Artemis on ollut tekemisissä hyvin vähän. Lähinnä pitänyt kevyesti humaltuneen puhuttelun Daphnelle Deirdren häissä.
Josephine Derbyshire - Englantilainen esteratsastaja, jonka kanssa ei tule toimeen mitenkään päin. Josephine on myös hänen pikkuveljensä entinen jokin, eikä kovin rumaksi mennyt ero parantanut naisen pisteitä Artemiksen silmissä.
Natasha Kashnikov - Veronican sponsoroima nuori ratsastaja, joka on usein piikki Artemiksen lihassa yksityisvalmennusten mankumisen osalta. Valmentaa kyllä mielellään kovasti työskentelevää tyttöä ja on jopa päästänyt tuon Besserwisserin selkään.
Andrea Rowe - Entinen valmennettava ja "suojatti", jota Artemis pitää naurettavan vastuuttomana, kevytkenkäisenä ja kelvottomana kilparatsastajana.
Keiko Darby - Brianin naisystävä. Ei oikein tiedä miten suhtautuisi Keikoon, sotkeuduttuaan kaksikon suhteeseen rumasti aiemmin syksyllä 2017.
Marigold Meadows - Amerikkalainen idiootti.
Kai Rosier - Artemiksen toivottoman flirtti hevosenhoitaja ja parin hevosen kilparatsastaja. Lahjakas, mutta tappavan raivostuttava persoona halutessaan.
Miyato Caloun - Valmentajakollega ja Teddyn ystävä, johon on tutustunut Morlandien kautta. Mukava amerikkalaisnuorukainen, vaikka kieltämättä joskus hieman liian... Amerikkalainen.
Samuel Locksley - Veronican entinen lohtuhoito, jota ei tosiaan voi kertatapaamisen perusteella sietää.


Luonne
Ihmisenä Artemis on vähintään ristiriitainen. Yleensä hän on tunneilmaisuiltaan lattea ja ilmaisee vain tunteista negatiivisia edes jollakin tavalla. Miehen naurua ei usein kuulu eikä ikäkään ole tuonut hymyjuonteita miehen todella hyvin säilyneille kasvoille. Kaikesta kylmyydestä huolimatta Artemiksen sisällä asuu muiden hyväksyntää ja välittämistä janoava teinipoika, josta muut kuin perheenjäsenet eivät välittäneet. Hän välittää ympärillään olevista ihmisistä, ollen äärimmäisen herkkä havainnoimaan muutoksia muiden mielialoissa tai toimintatavoissa. Tapa jolla hän reagoi muiden hätään on vähintään omalaatuinen, vaatien toiselta osapuolelta ymmärrystä siitä, että se on vain miehen tapa välittää. 
Ylipäätään koko miehen olemus vaatii usein toiselta osapuolelta ymmärrystä, joskus jopa epäinhimillistä sellaista. Vaikka ensivaikutelmat (jotka jäävät usein pysyviksi) antavat olettaa muuta, hän on hyvin herkkä. Se herkkyys ei vain pääse esille tavallisessa arjessa kuin hyvin harvojen ihmisten kanssa, joihin mies on oppinut luottamaan jollakin tasolla. 

Ensimmäisenä miehestä huomaa hänen pikkutarkkuutensa, joka on enemmän jo sairaalloiset mittasuhteet saanutta perfektionismia kuin hyväksi ominaisuudeksi luokiteltavaa pikkutarkkuutta. Artemis ei voi sietää mitään puoliksi kunnolla tehtyä, vaan kaikelle tulee aina antaa vähintään satakymmenen prosenttia tai ei voi sanoa tehneensä asian eteen mitään. Toinen helposti huomattava piirressä miehessä on hänen taipumuksensa elitismiin. Hän arvottaa ihmiset osaamisen ja sivistyneisyyden mukaan, vaikkakin Artemiksen mittapuulla sivistynyt ihminen on hieman erilainen kuin muiden mittapuulla sivistynyt ihminen olisi. Moni asia saa Artemiksen raivon partaalle, mutta erityisesti omasta mielestään typerille ihmisille hän on suorastaan miltein allerginen. Kyseisen itsediagnosoidun allergian oireita ovat muunmuassa kireys tietynlaisten ihmisten seurassa, herkästi valmennuksiin jaetut porttikiellot niille jotka eivät ota valmentajan ohjeita tosissaan tai väittävät vastaan sekä suoranaiset raivokohtaukset. Artemis ei ota vastaväitteitä hyvin vastaan, etenkään toimiessaan valmentajana. Työelämän ulkopuolella hän suhtautuu niihin hieman paremmin, mutta kun hän valmentaa, ei valmennattavan tule avata suutaan inttääkseen vastaan. 
Artemista voisi pitää kaavoihin kangistuneena, ainakin sen perusteella miten hän suhtautuu vastaväitteisiin työtään koskien. Vastoin muiden luuloja Artemis uudistuu mielellään, etenkin ammatillisesti. Hän kokeilee mielellään uusia harjoituksia valmennuksissaan ja ratsastuksessaan uusia tekniikoita. Usein miestä myös luonnehditaan vähintään kolmannen valtakunnan kiduttajaksi valmentajana. Artemis ei ole sadisti tai nauti muiden tuskasta, mutta armoton palaute on riittänyt itkettämään jopa aikuisia miehiä ja kokeneita ammattilaisia. Lapsille sopiva valmentaja suorasukainen ja kylmä irlantilaismies ei siis ole. 

Kaikesta huonosta maineestaan huolimatta kylmä ja laskelmoiva mies osaa olla hyvätapainen herrasmies, vaikka häntä usein pidetään vähintään törkeänä ja arvaamattomana persoonana. Hankalan maineen saanut mies saattaa joskus jopa hymyillä, nauraa tai vitsailla. Harvojen ihmisten seurassa hän sitä tekee, mutta jotkut harvat ja valitut pääsevät muita lähemmäs irlantilaisen oikeaa olemusta. Tavatessaan mielestään arvoistaan seuraa hän osaa jopa olla omalla tavallaan hurmaava. Harvoin kukaan pitää häntä komeana, mutta usein niissä tapauksissa Artemiksen omalaatuinen ja älykäs mieli on se mikä onnistuu hurmaamaan vastapuolen.


Menneisyys
Artemis on irlantilaisen pariskunnan toisiksi vanhin lapsi. Häntä ennen syntyi siskonsa, jonka kanssa he oliva eritumaiset kaksoset. Lapsesta asti he tulivat loistavasti juttuun, leikkivät yhdessä. Koskaan pikkuveli ei ollut Artemikselle sama asia kuin siskonsa, Deirdre kun oli kirjaimellisesti aina ollut siinä hänen rinnallaan. Kun he siirtyivät ylemmille luokille, Artemis irtautui hieman siskostaan, kun tuo sai kavereita ikäisistään tytöistä. Artemis, hän jäi yksin piirtämään välitunneilla. Deirdre kävi vähemmän tallillakin, joten sekin jäi hänen kontolleen. Artemis jatkoi valmentautumista ja kilpailua, kilpaillen nuoresta iästään huolimatta aivan tosissaan.

Samoihin aikoihin, muutenkin hankalan ja epävarman murrosiän kynnyksellä, muut pojat ottivat hänet silmätikukseen. Siitä alkoi vuosia kestävä piina, nimittäin koulukiusaaminen. Aluksi se oli vain tietty poikaporukka joka nimitteli käytävillä. Sitten koko luokan pojat ja pian koko luokka-aste. Hän reagoi todella voimakkaasti kiusaamiseen, vetäytyen täysin itseensä ja masentumalla. Lopulta kuvioihin tuli täydellsiyyden tavoittelu; Artemis halusi olla täydellinen. Hän halusi parhaat arvosanat, parhaan opiskelupaikan, olla loistavassa kunnossa, syödä täydellisen terveellisesti, voittaa kaikki kilpailunsa... Lista oli loputon. Lopulta tilanne luisu pakkomielteiseksi elämän kontrolloimiseksi, laihduttamiseksi, itsensä ruoskimiseksi pienistäkin lipsahduksista. Teini-ikäinen poika luisui reilun alipainon puolelle, samalla kun kilpaili ensimmäisissä kansallisissa kilpailuissaan, huolestuneiden vanhempien yrittäessä etsiä syytä heidän poikansa käytökselle. Artemis ei ollut enää se kiltti ja suloinen poika. Hän oli kylmä, vihainen, etäinen ja kunnianhimoinen. Lopulta hänet pakotettiin lääkärille ja hoitoon. Sairaalan suljettu osasto tuli hyvin tutuksi, kuten myös ravitsemusterapeutit, pyskologit, psykiatrit ja avohoidonkin yksikkö. Lukionsa hän suoritti yksityisessä sisäoppilaitoksessa, joka oli samalla nimenomaan myös kuntoutuslaitos tällaisille nuorille. Hän sai jatkaa kilpailemistaan, mutta treeniä vahdittiin tarkasti. 

Parikymppisenä mies pääsi vanhempiensa valvonnasta, terveempänä. Hänen sanottiin olevan terve, mutta todellisuudessa se kaikki ei koskaan hävinnyt hänestä. Artemis otti etäisyyttä kaikkiin, jopa perheeseensä, pitäen kyllä yhteyttä, mutta vain muodollisesti. Hän omisti elämänsä ratsastukselle ja kilpailuille, kohoten huipulle toisella omistamallaan hevosella. Uralle on mahtunut muiden hevosia enemmän kuin omia ja elämä on ollut aina omistettu vain hevosille ja esteratsastukselle, joka on vienyt täysin miehen sydämen mennessään, siis sen lopun, mitä mokomasta on ollut jäljellä. Hän asui ja kikpaili Irlannista käsin vuosikausia, tehden satunnaisia valmennuksia sekä kotimaassaan että ulkomailla. 

Artemis muutti Englantiin kolme vuotta sitten, vajaa kaksi vuotta sitten hän sai valmentajan paikan Rosings Parkista. Hän toimi tallin valmentajana jonkin aikaa, mutta joutui jäämään sairaslomalle henkiläkohtaisiin syihin vedoten vajaan vuoden kuluttua työnsä saamisesta. Hänen isänsä kuoli, mikä oli omiaan laukaisemaan miehen ongelmat uudelleen. Artemis laihdutti itsensä siihen pisteeseen, että joutui sairaalaan tiputukseen sekä aloittamaan terapiansa uudelleen. Samoihin aikoihin hän tapaili erään valmennettavansa isää, mutta jäätyään Saksaan kesällä, he erosivat. Artemiksen valmennuspesti Saksassa kesti talvikauden verran, jonka jälkeen hän palasi Lontooseen ja sieltä Newcastleen sekä Rosings Parkiin. 


Muuta
- Syö sekä masennuslääkkeitä että verenohennuslääkkeitä
- Semivegetaristi (välttelee maitotuotteita, ei syö punaista lihaa, mieluiten syökanaa, kalaa ja äyriäisiä)
- Oikean silmän syvyysnäkö heikko, oikean käden puristusvoima vasenta heikompi
- Loistava paritansseissa (valssi, tango)
- Ajaa 2015 Cadillac Escaladea, ajo-oikeus myös kuorma-autoon ja rekkaan
- Kasannut vuodelle 2017 listan asioista, jotka aikoo muuttaa elämässään tai tehdä vuoden aikana. Esimerkiksi suhteellisen tuore tatuointi on tältä listalta.
- Omistaa osan (10%) perheen yrityksestä, Weatherby Corporationista

Lempiasioita
- Mustavalkoinen sisustus
- Klassinen musiikki
- Irlantilainen laatuviski
- Vanilja, kookos
- Laadukas kahvi (mustana)
- Mustavalkoiset ja historialliset (dokumentti)elokuvat
- Oopperat, musikaalit
- Lempisarjoja ovat mm. Hercule Poirot, Sherlock Holmesin seikkailut, Hannibal (guilty pleasure)
- Lempielokuvia ovat mm. Schindler's List, In Darkness, Lincoln, Prayers For Bobby, Christopher and His Kind


Peleissä tapahtunutta
Vuosi 2016 ei mennyt Artemiksen osalta kuten sen piti. Keväällä mies sai yllättäen aivoinfarktin, mikä ei tuon sairaslomalle, kuntoutukseen ja sivuun esteratsastajan uralta. Tunnettuaan menettäneensä kaiken Artemis päätyi yrittämään itsemurhaa syyskuussa, ajamalla autonsa ulos tieltä. Mies selvisi modernin auton turvin verrattain pienillä naarmuilla. Toivuttuaan mies osti itselleen kouluratsun harrastehevoseksi ja palasi valmentajaksi Rosings Parkiin vielä kerran. Loppuvuodesta Artemis myös tapasi veronica Coxin, jonka kanssa päätyi viettämään jonkin verran aikaa, vaikka kaksikko sanoi suhteen olevan vain seksiä ja jonkinlaista ystävyyttä.

2017 käynnistyi hieman positiivisemmissa merkeissä. Artemis teki kuukauden mittaisen matkan Japaniin, käyden saarivaltion läpi etelästä pohjoiseen hanamin aikaan. Matkastaan nauttinut mies palasi Englantiin ja odotti silmäteränsä, Rigoletton syntymistä keväällä. Suhde Veronican kanssa otti hieman uutta muotoa, mikä ei myöskään haitannut.
Syksyllä Artemis päätyi eroamaan Veronicasta, tuon löydettyä kihlasormuksen miehen työpöydän laatikosta. Viikon kestäneen eron aikana he ehtivät riitelemään maailmanlopun lailla, myös harmillisen julkisesti tallilla.  Yhteen palattuaan pariskunta päätyi muuttamaan yhteen Newcastlen laitamille ja pohtimaan loppuvuodesta jopa perheen perustamista.
Takaisin alkuun Siirry alas
 
Artemis Cavanaugh
Takaisin alkuun 
Sivu 1 / 1

Oikeudet tällä foorumilla:Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
 :: Hahmoesittelyt :: Ihmiset :: Miehet-
Siirry: