PääsivuPääsivu  HakuHaku  RekisteröidyRekisteröidy  Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään  

Jaa | 
 

 Chaos coming up

Siirry alas 
KirjoittajaViesti
Vierailija
VierailijaViestiAihe: Chaos coming up   Su Tammi 11, 2015 9:59 am

[Sopii liittyä seuraan, Ottilia kaipaisi ehkä hieman maanpinnalle palautusta tai edes epätoivoista ohjeistusta....]

Näin jälkiviisautena oli varmaan sopivaa sanoa, että hieman tarkempi tallien nykymuotiin tutustuminen olisi ilmeisesti saattanut olla paikallaan. Ottilia oli luottanut sokeasti siihen mitä sarjakuvat ja seikkailuhenkiset hevoskirjat kertoivat ja vetänyt suihkusta tullessaan päälleen siistin vaalean neulepaidan ja jo parhaat päivänsä nähneet polvista hieman kuluneet lappuhaalarit. Lyhyet luonnonpunaiset kiharat olivat saaneet jäädä valtoimekseen lukuunottamatta muuten kasvoille tunkevia kikkaroita jotka tyttö oli pyörittänyt nopealle letille ja asetellut sivuun silmiäsärkevän räikeällä auringonkukkapinnillä, eikä meikkiäkään ollut juuri lainkaan. Jalkaansakin tämä oli valinnut vain tavalliset kumisaappaat, olihan maa vielä lätäköitä täynnä viimeöisen rankkasateen jäljiltä. Asustus oli vielä kotoa lähtiessä tuntunut ihan mukiinmenevältä, suorastaan vakuuttavan tallityttömäiseltä, mutta nähtyään muutamia kohti maneesia hevosineen kävelleistä tytöistä Ottilia oli muuttanut mielensä erittäin radikaalisti. Niin sievää ja siistiä, jokainen vaatekappale sävy sävyyn valikoituna ja hiukset ja meikit kuin nukeilla. Olisikohan sittenkin pitänyt tutkia vaikkapa suosittuja ratsastusblogeja vähän tarkemmin, ikäänkuin kuumimpien muotivinkkien toivossa? No, se tilaisuus oli nyt menetetty, Ottilia ei todellakaan lähtisi takaisin kotiin vaihtovaatteita etsimään busseiltuaan jo paikanpäälle.

Alunperin tyttö oli oikeastaan suunnitellut vähän tyylikkäämpää sisääntuloa, jotakin johon olisi liittynyt vaikkapa tallin omistajalta karanneen valtavan mustan orhin kiinni ottaminen tai vaikkapa vauhkoontuneen hevosen rauhoittaminen ja jalustimeen takertuneen ratsastajan hengen pelastaminen, mutta ikävä kyllä sellaisia herkullisia tilanteita ei ollut huomattavissa. Oikeastaan Ottilia ei edes tiennyt mitä talliin johtavista ovista olisi sopivaa käyttää, joten hetken harkittuaan tämä päätyi hivuttautumaan lähimmän tarhan aidan vierelle vakoiluasemiin. Ennemmin tai myöhemmin joku hieman tietäväisempi poikkeaisi hänen avukseen kulkemalla sallitusta ovesta sisään tai ulos, ja sitten sopisi vain singahtaa perään. Ottilian laatimat ilmoituslappuset joissa tämä tarjosi palveluksiaan hevosenhoitajana tai minä vain mille tarvetta oli odottivat siististi ja turvallisesti piirustuslehtiön välissä laukussa, pitihän näin virallisia papereita suojella ruttaantumiselta. Tarhassa aamupäivän auringosta nautiskeleva hevonenkaan ei suostunut seuraksi, käänsi vain huokaisten päätään toiseen suuntaan tytön yrittäessä viheltää sille kutsuvasti. Höh, ei sitten, tuota epäsosiaalista juntturaa en ainakaan ottaisi hoidokikseni. Ei siis auttanut kuin jatkaa vahtivuoroa suu keskittyneessä mutrussa.
Takaisin alkuun Siirry alas
Vierailija
VierailijaViestiAihe: Vs: Chaos coming up   Su Tammi 11, 2015 10:25 am

// Melkoinen maanpinnalle pudotus saapui.//

Artemis oli saanut aamupäivän valmennuksen pidettyä. Mies oli istunut tovin oleskelutilassa kahvilla, sitten käynnyt kävelemässä pienen lenkin tiellä. jotta saattoi polttaa sähkösavukettaan. Vielä pari uutta nikotiinilaastaria kiinni sen jälkeen ja hän oli valmis omaan ratsastukseensa. Hän nappasi Meykenhoekin riimunarun käteensä, nostaen hanskojen peittämillä käsillään takin kaulusta ylemmäs. Pitkä ja kalsea, kylmän ilmeetön mies huomasi tarhaa lähestyessään tytön. Ja millaisen tytön. Oliko tuollaisia muualla kuin niissä pienten heppatyttöjen sarjakuvissa, joita nuo ahmivat ja tankkasivat, toivoen oman elämänsä olevan samanlaista unelmaa? Syvä huokaus.

Hän kohotti kulmaansa, sujahtaen tarhaan aidan lankkujen välistä. Hän otti ruunikon kiinni, sen väistettyä muutaman askeleen. Hook käänteli korviaan aktiivisesti, ollen taas kuin äärimmilleen viritetty antenni, joka etsi kaikkia mahdollisia poikkeamia ympäristöstään. Lähestyessään porttia Artemis huomasi sen tytön edelleen norkoavan siinä.
"Mene pois siitä tieltä. Meykenhoek on säikky ja voit jäädä alle."
Mies veti syvän henkeä. Hän ei todellakaan alkaisi maksaa GP-tason hevosensa tekemiä vahinkoja, etenkin jos kohteeksi joutuisi joku Tuuvan Tallista repäisty pikkutyttö.
"Ja mitä sinä edes teet täällä?"
Takaisin alkuun Siirry alas
Vierailija
VierailijaViestiAihe: Vs: Chaos coming up   Su Tammi 11, 2015 11:17 am

[Oih kiitos!]

Harva talliin ja sen väestöön jo tottunut tai tutustunut olisi uskaltanut vetää miehen kalsean tervehdyksen johdosta kasvoilleen sellaisen vinon irvistyksen jollaista Ottilia nyt esitteli. Vau, epäsosiaalisen möhköfanttihevosen omistaja oli siis vähintään yhtä jäätävä ilmestys. Olisi varmaan pitänyt tukkia turpansa ja siirtyä jonnekkin muualle passiin, mutta sellainen ei oikein istunut Ottilian persoonallisuuteen. Niinpä tämä vain käänsi katseensa toisen pistävästä tuijotuksesta ja tuhahti varsin äänekkäästi, ikäänkuin varmistaakseen että hänen mielenosoituksensa ulottui toisen korviin saakka.
"Sedän pitäisi ehkä hankkia vähän kylmähermoisempi poni jos tuo pelkää sinua niin paljon että juoksee viattomien ohikulkijoiden ylitse kun yrität taluttaa sitä", tämä napisi itsekseen, ilmaisten kuitenkin mielipiteensä varsin selvästi kaivamalla kantapäänsä entistä syvemmälle soraan ja nojaamalla mielenosoituksellisesti aitaa vasten. Porttihan oli ainakin parin metrin päässä, ei kai mikään tavallinen kopukka sieltä asti päälle loikkaisi.

Ottilia tuli toisiin aatoksiin juuri sopivasti peruuttaakseen tarvittavat muutamat metrit alta pois hevosen takamuksen kääntyessä sopivasti hänen suuntaansa kun Artemis kääntyi sulkemaan portin perässään. Niin joo, näin läheltä katsottuna hevonen olikin aika iso eläin, vaikka noin niinkuin aidan takaa tutkailtuna tämäkin yksilö oli ollut ihan perushumma eikä mitään verrattuna niihin elokuvien kiiltäviin jättiläisiin. Tälläisessä lähemmässä tarkastelussa Ottilia ei edes nähnyt mitä otuksen toisella puolella tapahtui, olihan tuo selkäkin hänen päälakeaan korkeammalla, ja helpommaksi olisikin varmaan tullut kumartua kurkkimaan mahan alitse. Sensijaan tyttö kuitenkin nipisti huulensa tiukasti suppuun ja peruutti pahastuneen näköisenä vielä muutaman metrin. Varmasti mies hevosineen oli suuntaamassa talliin, joka tarkoittaisi että näiden vanaveteen liimautumalla löytäisi itsekin tiensä sisälle.
Takaisin alkuun Siirry alas
Vierailija
VierailijaViestiAihe: Vs: Chaos coming up   To Tammi 15, 2015 9:39 pm

Artemis olisi irvistänyt, jos se olisi kuulunut hänen tapoihinsa. Sedän pitäisi hankkia kylmähermoisempi poni? Hän tuhahti itsekseen ja kääntyi sulkemaan porttia. Jos Hook potkaisi kakaran pään irti koska tuo ei siirtynyt, hän ei ottaisi vastuuta ja vaatisi korvaukset tähtensä kavion vaurioittamisesta.
"Ei tällaisia hevosia tehdä joka päivä. Toisin kuin joillekin sopivia tusinahevosia joita on kaksikymmentä tusinassa."
Hän loi merkitsevän, kylmän katseen Ottilian puoleen, lähtiessään taluttamaan säikkyvää Hookia sisälle.

"Pois sieltä takaa. Minua ei kiinnosta sinun turvallisuutesi pätkääkään, mutta jos Meykenhoekin kavioon tulee likaa päästäsi, saat tuta olleesi sen takana."
Heti sanojen perään ruuna loikkasi säikähtäessään ilmaan ja potkaisi kevyesti taakse. Artemis ei hötkynyt ruunan pelätessä tuulta, oli rauhallisesti ja talutti ruunansa talliin. Siellä hän vei tuon karsinaan, mulkaisten tyttöä.
"... Anteeksi mutta mitä norkoilet täällä?"
Tuon näköinen tyttö herätti epäilyksiä hänessä Rosings Parkin kaltaisessa paikassa.
Takaisin alkuun Siirry alas
Vierailija
VierailijaViestiAihe: Vs: Chaos coming up   La Tammi 17, 2015 11:23 am

Ottilia oli ehtinyt ohitsekiitävän hetken ajan elellä mukavassa haavemaailmassa jossa hän olisi yksinkertaisesti seurannut Artemiksen ja tuon vatipäisen keppihevosen perässä - turvallisen välimatkan päässä perässä - talliin ehkä aavistuksen mielenosoituksellisesti tuhahdellen ja silmiään pyöritellen, ja kadonnut sitten omille teilleen ja nauttinut elämästään ylhäisessä yksinäisyydessä. Tai edes jonkun vähän vähemmän tasottoman tyypin seurassa. Sensijaan tuo epämääräinen setämies ei suostunut jättämään häntä rauhaan, epäili selvästi hänen motiivejaan. Pitäisiköhän ihan kiusallaan tekeytyä hevosvarkaaksi ja naljailla siitä miten Artemiksen kopukka ei kyllä hänen ostoslistalleen mahtuisi vaikka ilmaiseksi veisi? Eihän sillä pysyneet edes jalat maassa hetkeäkään, ehkä se oli todella innokas estehevonen joka tahtoi hypätä silloinkin kun esteitä ei ollut. Tai rodeoheppa, sellainen kuin Spiritissä ja kaikenlaisilla lännenelokuvissa. Olikohan Rosings Park todellisuudessa laittomiin rodeokilpailuihin tai väkivaltaisiin oritaisteluihin erikoistunut hämäräperäinen laitos, kaikki tämä hienous ja hömpötys pelkkää kulissia? Pitäisi ehkä tutkia asiaa, murtautua toimistoon lukemaan papereita ja paljastaa huijaus. Palkinnoksi satelisi rahaa ja rakkautta jokaiselta suunnalta, ehkäpä hevostaistelusta toisensa perään koskemattomana voittajana selviytynyt hurjistunut ja ihmisiin syvästi pettynyt suuri musta orhikin, jonka hän voisi lempeydellään ja erityislaatuisilla kyvyillään kesyttää. Tokihan hän sellaisen hirviöhevosen luottamuksen saavuttaisi, syöttäisi sille kaurakeksejä ja taputtelisi hellästi, niin piakkoin maailmanlaajuiset kilpakentät olisivat heidän.
Ikävä kyllä todellisuus kutsui kesken herkullisten ja muutamassa sekuntissa varsin mittaviksi levähtäneiden mielikuvien, pitäisihän tai tuolle pahansisuisesti pälyilevälle vanhalle mäyrälle vastatakin jotain ettei se lakaisisi häntä ulos lähimmästä ovesta tai kippaisi kottikärryillä lantalaan. Mitähän sille nyt sanoisi, rehellinen vai vähemmän rehellinen vastaus?
"Tulin tutustumaan paikkoihin." Tähän asti täyttä totta, hyvää työtä Ottilia!
"Ja tapaamaan paria tyyppiä joiden hevosia alan ehkä hoitaa. Tai vuokrata. Tai jotain sinnepäin." Se siitä sitten, nurkkaan häpeämään omia valkoisia valheita.
Takaisin alkuun Siirry alas
Vierailija
VierailijaViestiAihe: Vs: Chaos coming up   Ti Tammi 27, 2015 3:58 pm

Artemis riisui Hookilta loimen kaikessa rauhassa, vältellen suuria eleitä, jotka saisivat kankaan lepattamaan. Hän oli kerran heittänyt liian roisilla liikkeellä loimen hollantilaisen selkään. Ei enää koskaan uudelleen. Hän oli tuurilla ollut kaatumatta muuta kuin seinää vasten.
"Mene siitä jaloista, säikäytät Meykenhoekin vielä."
Irlantilaisvalmentaja nurisi. Hän ei muutenkaan pitänyt ihmisistä, saati tuollaisista Heppahullun sarjakuvista revityistä tytöistä, jotka eivät selvästikään olleet missään muualla kuin aivan väärässä paikassa, osuttuaan Rosings Parkiin. Hän ei vastannut tytön sanoihin mitään, jotenkin hän vähän epäili tuon vastausta.
"Millaistahan hevosta?"
Oli pakko kiusallaan esittää tarkentava kysymys.
Takaisin alkuun Siirry alas
Vierailija
VierailijaViestiAihe: Vs: Chaos coming up   Pe Tammi 30, 2015 11:08 pm

Ottilia oli kuin huomaamattaan hivuttautunut - tai oikeastaan laahustanut jalkojaan mielenosoituksellisesti raahaten - lähemmäs karsinaa jossa mies touhusi, osittain kuullakseen mitä tuo hänelle marmatti ja osittain seuratakseen erikoista operaatiota jossa hysteeriselle ponieläimelle puettiin mekkoa päälle. Ihme touhua, miksi se piti sisätiloissa vaatettaa? Ymmärsihän sen että pihalle sateeseen tai pakkaseen pistettiin pusakkaa päälle, mutta että tallissakin? Mahtoikohan poni olla ujo, josko ihan siveellisyyden nimissä piti peitellä paikkoja? Tai ehkäpä ärtsysetä piilotteli muotivalinnoillaan sitä että kaakki oli todellisuudessa aika ruma. Ihan mahdollista, oikeastaan lähes todennäköistä.
"Jos sun Melkohönttisi pelkää sitä että tallissa on ihminen, niin sun harrastuksesi mahtaa olla aika yksinäistä. Miten sä edes olet sen kanssa tälläiseen kellonaikaan liikenteessä? Eikö olisi parempi harrastaa öisin? Vai pelkääkö se pimeääkin? Mitä jos muuttaisit autiolle saarelle ja muuraisit sen eristyksiin ja hipsuttelisit menemään siellä?", Ottilia uteli niin kovin maireasti ettei sokea lehmäkään olisi kuvitellut tämän ehdottelevan näitä vaihtoehtoisia elämäntapoja ihan hyvää hyvyyttään. Artemis oli ollut hänelle varsin nuiva, eikä käkkärätukkainen nuori neiti meinannut olla se aikuinen osapuoli joka otti käytöstavat käyttöön ensimmäiseksi. Kysymys siitä millaisten hevosten perässä hän oli saapunut sai tytön peittelemään irvistystä. Mitenköhän tähän nyt vastaisi?
".... Vaikeita. Tosi vaikeita. Suuria. Tallin parhaita suorastaan. Kilpaoreja. Vaadin parasta. Mitkään B-luokan kolmijalkaiset aasit eivät riitä."
Takaisin alkuun Siirry alas
Sponsored content
ViestiAihe: Vs: Chaos coming up   

Takaisin alkuun Siirry alas
 
Chaos coming up
Takaisin alkuun 
Sivu 1 / 1

Oikeudet tällä foorumilla:Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
 :: Pelialueet :: Rosings Park: Talliympäristö-
Siirry: