PääsivuPääsivu  HakuHaku  RekisteröidyRekisteröidy  Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään  

Jaa | 
 

 David King

Siirry alas 
KirjoittajaViesti
Kirke
Ylläpitäjä
Ylläpitäjä
avatar

Viestien lukumäärä : 1650
Join date : 09.07.2013
Ikä : 27

ViestiAihe: David King   Su Loka 05, 2014 10:42 pm


kuva © kirke

P E R U S T I E D O T

Nimi: David Matthew King
Ikä: 41; (7.9.1976) Englanti
Sukupuoli: Mies
Koulutus: Klassisen musiikin ja oopperan BA-tutkinto Royal College of Musicista.
Ammatti: David on viettänyt koko aikuisikänsä West Endillä tunnetuissa, arvostetuissa rooleissa, joista mies on äärettömän kiitollinen. Mies esiintyi opiskeluaikoinaan ja valmistumisensa jälkeen oopperarooleissa, mutta menetti sydämensä musiikkiteatterille jo opiskellessaan. Hänen ensimmäinen, iso West End -pääroolinsa oli Hirviö Beauty and the Beastissa vuonna 1999, ja sen jälkeen mies on viettänyt korkeintaan kuusi kuukautta kerrallaan poissa West Endiltä. Davidin tunnetuimmat roolit ovat olleet Beauty and the Beastissa, Les Misérablesissa, Wickedissä sekä Phantom of the Operassa, mutta pitkäaikaisin, rakkain ja rakastetuin rooli on ollut Oopperan kummituksena. Samaan rooliin mies haaveilee palaavansa vielä uudelleen tulevaisuudessa.

7/1995-6/1996 Don José, Carmen, Royal College of Music, Lontoo
9/1996-8/1997 Understudy Papageno, The Magic Flute, Royal Opera House, Lontoo
1/1998-12/1998 Understudy Beast, Beauty and the Beast, Dominion Theatre, Lontoo
1/1999-12/1999 Beast, Beauty and the Beast, Dominion Theatre, Lontoo
5/2000-4/2001 Understudy Marius, Les Misérables, Palace Theatre, Lontoo
11/2001-5/2002 Gaston, Beauty and the Beast, UK National Tour
5/2002-4/2003 Beast, Beauty and the Beast, UK National Tour
8/2003-7/2006 Phantom, The Phantom of the Opera, Her Majesty's Theatre, Lontoo
9/2006-8/2007 Understudy Fiyero, Wicked, Apollo Victoria Theatre, Lontoo
3/2008-8/2009 Phantom, The Phantom of the Opera, Her Majesty's Theatre, Lontoo
3/2010-2/2011 Fieyro, Wicked, Apollo Victoria Theatre, Lontoo
7/2011-7/2013 Jean Valjean, Les Misérables, Queen's Theatre, Lontoo
1/2014-9/2014 Phantom, The Phantom of the Opera, Her Majesty's Theatre, Lontoo
3/2015-12/2016 Phantom, The Phantom of the Opera, Her Majesty's Theatre, Lontoo
11/2017-10/2018 King George III, Hamilton, Victoria Palace Theatre, Lontoo

1/2019- Phantom, The Phantom of the Opera, Majestic Theatre, New York

P E R H E

David laskee perheenjäseniksi läheisimmät ihmissuhteensa: adoptoidun tyttärensä, omalaatuisen assistenttinsa ja parhaat ystävänsä. Hän adoptoi edesmenneen vaimonsa, Lizzien, kanssa vuonna 2009 Kiinasta viisivuotiaan, valikoivasti mykän tyttären ja vaimonsa kuoleman jälkeen tunsi olevansa perinpohjaisen hukassa lapsen kanssa. Isän ja tyttären suhde on parantunut, ja nykyään Mei opiskelee menestyksekkäästi arvostetussa Wycombe Abbeyn sisäoppilaitoksessa omasta tahdostaan. David on eronnut syksyllä 2018 toisesta vaimostaan, Caitlinistä.

Kingit vaihtavat joulukortteja ja tapaavat lähinnä tärkeimpien juhlapyhien merkeissä. Matthew King loi nuoruudessaan kannattavan arkkitehtiyrityksen, Fit for Kings, jonka toivoi periyttävänsä lapsilleen. Esikoispojan päätös lähteäkin teatteriin tulehdutti isän ja pojan välit useaksi vuodeksi, mutta nykyään joulupäivälliset ovat jo ilmapiiriltään melkein lämpimiä. Davidin kaksi vuotta nuorempi veli, Peter, on ottanut yrityksen johtaakseen vanhempien väistyessä hiljalleen kohti eläkettä, joskin yrityksen myyntitykkinä toimii perheen kunnianhimoinen kuopus, Alice. Peter asuu vain kivenheiton päässä vanhemmista vaimonsa ja kolmen lapsen kanssa Lontoon ulkopuolella, ja Alice asuu Lontoon keskustassa miehensä ja vuonna 2008 syntyneiden kaksostensa kanssa. David on ollut aikuisikänsä etäinen perheensä kanssa, mutta viime aikoina hän on löytänyt uudelleen yhteyden sisareensa.

K O T I

David on muuttanut syksyllä 2018 Manhattanille, New Yorkiin, missä hän on ottanut vastaan uuden roolin. Mies omistaa myös Lontoossa modernin, valoisan yksiön Rupert Streetillä, Sohossa, vain kivenheiton päässä Her Majesty's -teatterista, jonka hän on vuokrannut pois – tällä hetkellä ystävälleen Aida Fitzgeraldille.

David jakaa kotinsa kahden itämaisen lyhytkarvan kanssa. Hendrix on lepakonkorvainen, musta leikattu kolli ja Morrison kaunis, punatabby, jolla on suuri persoonallisuus.

K I I N N O S T U K S E T

Musiikki on Davidin elämän keskipiste. Se on sekä hänen uransa, hänen harrastuksensa että hänen elämänsä rakkaus; hän viettää suuren osan ajastaan kehittämällä itseään ja nauttii musiikin luomisesta myös sen itsensä tähden. Miehen suosikkisoitin on piano. Hän haluaisi käydä enemmän teatterissa, mutta oma työaikataulu usein tekee sen mahdottomaksi.
Laaja ystäväpiiri koostuu lähes täysin West Endin esiintyjistä ja avainhenkilökunnasta, ja myöhäisillat kuluvat usein pubeissa, baareissa, ravintoloissa tai jonkun olohuoneessa; illanviettoihin kuuluu usein spontaani, improvisoitu musisoiminen. Yksi miehen parhaista ystävistä, Albert, usein videoi kyseisiä esityksiä ja julkaisee niitä suosituksi kasvaneella Youtube-kanavallaan.

David pitää kunnostaan tunnollisesti huolta, lähinnä juoksemalla päivittäin ja käymällä kuntosalilla muutamana aamuna viikossa. Hän on ratsastanut jonkin verran, lähinnä edesmenneen vaimonsa mieliksi, eikä mies pahastu maastoratsastusta. Hän kuitenkin ihailee hevosia mieluummin maasta käsin. Lizzien kouluhevonen Remona asuu edelleen Englannissa.

U L K O M U O T O

Isolla miehellä on iso ääni. Klassisesti koulutettu, laaja-alainen tenori tuo ääneensä sekä laulaessaan että puhuessaan tunnetta ja lämpöä, joka on erityisen selvästi kuultavissa aavistuksen käheässä naurussa. Miehen äänessä on hiotusta tekniikasta huolimatta kesytön, karismaattinen sävy, joka on kai syy pitkäaikaiseen, rakastettuun rooliin Oopperan kummituksena.

David on 188-senttinen, leveäharteinen, raamikas ja varsin isoluinen mies, joka pitää kunnostaan huolta ja pyrkii terveellisiin elämäntapoihin. Hänellä on lihaksikkaat käsivarret ja lapiomaisen suuret kädet, pitkät raajat sekä ryhdikäs, itsevarma tapa kantaa itseään. Miehen olemuksesta näkyy vuosien kokemus lavalla, luontevuus liikkua ja esiintyä. Iho on vaaleaa, mutta helposti päivettyvää, ja taipuisat, tuuheat hiukset lämmintä vaaleanruskeaa. Ne on leikattu ja laitettu siistiin, edellisen vuosisadan alkupuolelta olevaan malliin; sivujakaukselle kammatut hiukset ovat päältä paksummat ja leikattu tyylitellyille, moderneille pulisongeille.
Kasvot ovat soikeat, piirteiltään miehekkäät ja varsin jylhät. Hänellä on selvästi erottuvat poskipäät, korkea otsa ja vahva leuka, sopusuhtaisen suuri, profiililtaan kyömy nenä, hyvin ilmeikäs suu ja paksut, lämpimänruskeat kulmat. Katseeltaan tunnetiloja selvästi kuvastavat silmät ovat väriltään vaaleaa, meripihkaista punaruskeaa, ja ripset tummat. Mies on tottunut maskeeraukseen ja meikkiin, mutta säästää sen lavaa varten.

Hän pukeutuu itsevarmalla, klassisella tyylillä, mieluiten laadukkaisiin farkkuihin tai suoriin housuihin, kauluspaitoihin ja neuleisiin; hän yhdistelee usein kahta edellämainittua pikkutakkiin, ja käyttää mittatilattua pukua useamman kerran kuussa. Mies viihtyy neutraaleissa nahkakengissä eikä käytä muita koruja kuin kultaista vihkisormusta. Värimaailmana hän suosii mustavalkoisen lisäksi punaisen, beigen ja ruskeiden sävyjä. Omia vaatteitaan useammin David pukeutuu rooliasuihin.

L U O N N E

Mielikuvitukseltaan rikas ja maailmankatsomukseltaan erittäin romanttinen mies ei ole koskaan ollut käytännöllinen. Davidilla on taipumusta unohtaa kaikki muu, kun hän keskittyy luomisprosessiin, ja triviaalit yksityiskohdat, kuten ruoka, laskut tai lasten nukkumaanmenoajat jäävät aivan toisarvoisiksi. Hän ei ole paneutunut myöskään etukäteen suunnitteluun, budjetointiin tai syysuhdeseurausten miettimiseen, vaan elää mieluummin hetkessä ja seuraa intuitiotaan. Se on tehnyt miehestä joskus jopa holtittoman anteliaan ja taipuvaisen kadottamaan kaiken ajantajunsa.

David on aina ollut erittäin intohimoinen arkisistakin asioista, ja hän kokee tunteensa maailmaa ravistelevalla voimakkuudella. Hän on aina kokenut olevansa sopimattoman suuri todelliseen maailmaan, kuin joutuisi tekemään itsestään pienemmän mahtuakseen: sanat eivät ole koskaan riittäneet ilmaisemaan kaikkea sitä, mitä hän tuntee, mutta musiikista mies löysi keinon purkaa elämää suurempaa maailmaa sisällään, ilmaista ja ymmärtää itseään.

Käytökseltään yleensä lämpimän ja huomaavaisen miehen pinnan alla asuu tunteiden vahvuutta vastaava temperamentti. Turhaumus ja pelko laukaisevat tyypillisimmin tulisen raivon, joka saattaa laittaa kodin astiaston uusiksi, ja sitä pian seuraavan, musertavan huonon omantunnon ja katumuksen. Joskus katsoessaan peiliin pitkän esitysputken päätteeksi David ei ole tunnistaa itseään: kuin hän olisi sulautunut yhteen roolihahmonsa kanssa. Oopperan kummitusta on kuvailtu hänen luonneroolikseen, ja hän pelkää löytävänsä samaa pimeyttä omasta toiminnastaan ja intensiivisestä tavastaan rakastaa.

H I S T O R I A

Davidin päätös lähteä teatteriin perheyrityksen sijasta ei ollut suotuisa uutinen. Miehen uravalinta viilensi perhesuhteet useaksi vuodeksi, mutta valinta oli ollut aina selvä. Keskiluokkaisen perheen esikoinen ei koskaan varsinaisesti istunut vanhempiensa odotuksiin: koulu ei ollut helppoa tai motivoivaa pojalle, joka eli omassa maailmassaan ja kirjoitti mieluummin satuja historian esseisiin kuin opetteli faktoja sodankulusta ja politiikasta. Nuorisoteatterista David löysi vihdoin oman paikkansa, ja koulun kuorossa loistanut poika sai opiskelupaikan Royal College of Musicista. Hän aloitti uransa tärkeillä oopperarooleilla jo opiskeluaikanaan, mutta vaihtoi pian musikaaleihin; hänen läpimurtonsa oli Hirviön rooli Beauty and the Beastin West End -tuotannossa vuonna 1999. Sen jälkeen mies on viettänyt korkeintaan kuusi kuukautta kerrallaan poissa West Endiltä ja noussut yhdeksi alan tunnetuimmista nimistä.

Hän tapasi Lizzien esiintyessään Hirviönä kansallisella kiertueella 2002. David menetti sydämensä, mielensä ja sielunsa älykkäälle, voimakastahtoiselle ja pettämättömän elegantille naiselle eikä sillä ollut merkitystä, että Elizabeth Hamilton oli siniverisen herttuasuvun tytär ja varattu aivan toisenlaista tulevaisuutta varten. Mies ei suostunut luovuttamaan, ja pari sukelsi myrskyisään, intohimoiseen suhteeseen, mennen naimisiin vain kuuden kuukauden tuttavuuden jälkeen. David jatkoi nousujohteista uraa Kummituksen roolilla West Endillä, ja hänen vaimonsa keskittyi kilpailemaan kouluratsastuksessa; vuonna 2009 he adoptoivat tyttären Kiinasta, sillä Lizzie oli päättänyt, ettei halunnut biologisia lapsia, kun voisi sen sijaan tarjota tulevaisuuden sellaista kipeästi kaipaavalle. Mies tuntee raastavaa syyllisyyttä siitä, miten jätti valikoivasti mykän lapsen kasvatuksen Lizzien vastuulle, varsinkin hänen perheensä muuttaessa Hexhamiin 2013 ja Davidin jäädessä töihin Lontooseen.

Lizzie kuoli syyskuussa 2014. David ei muista paljoa auto-onnettomuutta seuraavista kuukausista. Mies tunsi menettäneensä samalla oman sielunsa ja kaiken elämänhalunsa. Hänen oli jätettävä elämänsä West Endillä voidakseen huolehtia heidän tyttärestään pohjoisessa, ja suru sai hänet eristäytymään muusta maailmasta; se ajoi miehen hyvin pimeisiin, lohduttomiin ajatuksiin. Maaliskuussa 2015 David palasi Lontooseen ja rooliinsa Kummituksena selviytyäkseen. Siitä saakka hän on yrittänyt löytää tapaa olla vanhempi adoptoidulle tyttärelleen.

David sai elämänhalunsa takaisin toisen vaimonsa myötä ja vaikka hän tietää, ettei hänen olisi pitänyt vetää Caitlinia elämänsä raunioihin, hän ei voinut kävellä pois. He menivät naimisiin tammikuussa 2017 ja muuttivat häämatkan jälkeen Saksaan Caitlinin uran perässä. Syksyllä he palasivat jälleen Britanniaan ja asettuivat Crawleyyn, Lontoon eteläpuolelle, mutta avioliitto ei lopulta kestänyt kahden erilaisen uran rasituksia ja syksyllä 2018 he erosivat Davidin muuttaessa New Yorkiin työn perässä.

_________________
jamie + charles + knox + aida + julian + wolfie + tempest + joaquim + ava + angus + lennox
Takaisin alkuun Siirry alas
 
David King
Takaisin alkuun 
Sivu 1 / 1

Oikeudet tällä foorumilla:Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
 :: Hahmoesittelyt :: Sivuhahmot :: Perheenjäsenet ja ystävät-
Siirry: