PääsivuPääsivu  HakuHaku  RekisteröidyRekisteröidy  Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään  

Jaa | 
 

 Mission Impossible

Siirry alas 
KirjoittajaViesti
Hatsiubat
Kentauri
Kentauri
avatar

Viestien lukumäärä : 1495
Join date : 09.03.2016

ViestiAihe: Mission Impossible   Su Syys 02, 2018 7:08 pm

Mission Impossible, ”Missy”
9-vuotias (2009), tamma, american sporthorse, USA 
Voikko, huuliin asti yltävä leveä läsi, puolisukat takajaloissa, vuohissukka oej, 157cm
Kenttäratsu (CCI3*)
Valmennus
Omistaja Annalynn Caloun (Caloun Eventing & Sporthorses) ja Theodore Morland, ratsastaja Emily Randall

i. Tale of A Monster xx
e. Kim Possible

Pieni, siro ja suorastaan chilinen olisi loistava luonnehdinta Missystä. Pieni ja siropiirteinen tamma näyttää kuvankauniilta hevoselta, mutta se osaa vilautella myös melkoista luonnetta. Pahantahtoiseksi Missyä ei voisi luonnehtia, se ei ikinä oikeasti tahallaan purisi tai antaisi kaviota, mutta pahimpina tammapäivinään voi uhkailla moisella. Parhaimpina päivinään tamma on sosiaalinen hevonen, joka nauttii ihmisen seurasta ja hoitotoimenpiteistä, mutta yleensä se tuntuu suhtautuvan niihin hieman välttämättömänä pahana, jotka pitää suorittaa mahdollisimman nopeasti. Kärsivällisyyttä pienelle hevoselle ei ole jaettu liiaksi asti, joten sillä on taipumus käydä kärttyisemmäksi mitä pidempään sitä puunataan tai kiusataan ties millä kengityksillä.
Tammamainen tamma kaipaa joskus kohtelua tallin kiistattomana kuningattarena, eikä sitä sovi hoputtaa mihinkään. Etenkin omille ihmisilleen se haluaa olla tallin kuningatar, joka saa useimmiten tahtonsa läpi. Missylle pitää moni asia esittä niin että hevonen kuvittelee sen olevan oma ideansa ja käskemällä tamman kanssa ei pääse puusta kovin pitkälle.

Sama mentaliteetti seuraa tamman kanssa myös ratsaille. Missy on mukava ratsastettava, kovin luotettava ja lojaali ratsastajaansa kohtaan, mutta se ei tee käskettäessä mitään. Tammalta pitää aina kauniisti pyytää, ehdottaa ja neuvotella. Etenkin sileällä Missy ei voi sietää liian kovakouraisia tai vaativia apuja, vaan ilmaisee mielipiteensä sellaisesta kovin elkein. Missy kieltäytyy silloin liikkumasta tai vaihtoehtoinen pistää kovan kovaa vastaan, jyräten pienen hevosen päättäväisyydellä läpi kaikista mahdollisista avuista. Pieni tamma ei ole kouluosuuksien kirkkain kiintotähti, mutta saa hyvän ratsatsajan alla tasaisen kohtalaisia pisteitä koulusta kilpailusta toiseen.
Maastoesteillä pieni hevonen usein aliarvioidaan. Pienestä koosta huolimatta Missy on oikein säpäkkä ja kaikkensa antava sähikäinen, joka pistää asiat tapahtumaan. Tätä luonteenpiirrettä korostaa sen halu miellyttää ratsastajaansa ja lojaalius jota se tuntee omia ihmisiään kohtaan. Kun pienen tamman suhde ratsastajaansa on kunnossa, Missy antaa aina kaikkensa ihmisensä eteen. Se venyy pyytämättä tarvittaessa metrejä (siltä se pienen tamman kanssa tuntuu), se hyppää hankalemmistakin paikoista ja on äärimmäisen ketterä, kiitos pienen kokonsa ja siron rakenteensa. Täysiverinen puskee läpi voimakkaassa nelissä, joka takaa Missylle mahdollisuudet pysyä lähellä ihanneaikoja tai jopa niiden sisäpuolella. Pienen hevosen persoonallinen hyppytyyli maastossa herättää joskus huvittuneisuutta, mutta siihen ei ole koettu tarpeelliseksi puuttua, tulosten puhuessa puolestaan.
Rataesteillä Missyn puolella on tamman ketteryys ja pieni koko. Pienet välit eivät ole mahdottomuus pienelle hevoselle, vaan Missy voi mahduttaa jopa kaksi askelta väliin joihin muut tulevat suurella yhdellä. Sen persoonallinen hyppytyyli ei yllä rataesteille, vaan ne tamma hyppää kovin estehevosmaisella tyylillä, mieluusti mahdollisimman puhtaasti. Joskus tällä on taipumusta kostautua aikavirheinä rataesteillä, jos ratsastaja ei ota asiaa huomioon.

Amerikan Phoenixissa syntynyt Missy on ratsutettu ja kilpailutettu nykyiselle tasolleen Annalynn Calounin työntekijöiden toimesta. Menestyneistä suvuista yhdistelty tamma on osoittanut nuoresta pitäen lahjakkuutta kilpailuissa ja viimeisen vuoden aikana Annalynn on kypsytellyt päätöstä hevosen tulevaisuudesta. Lopulta hän päätyi myymään puolet hevosen omistajuudesta Englantiin, tarkemmin sanottuna mutkan kautta tutulle Theodore Morlandille, tuon löydettyä tammalle ratsastajan Englannista. Tämän myötä Missy lennätettiin meren toiselle puolelle ja se siirtyi Emily Randallin ratsastettavaksi.
Takaisin alkuun Siirry alas
 
Mission Impossible
Takaisin alkuun 
Sivu 1 / 1

Oikeudet tällä foorumilla:Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
 :: Hahmoesittelyt :: Hevoset :: Tammat-
Siirry: