PääsivuPääsivu  HakuHaku  RekisteröidyRekisteröidy  Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään  

Jaa | 
 

 Helia Montgomery

Siirry alas 
KirjoittajaViesti
Hatsiubat
Kentauri
Kentauri
avatar

Viestien lukumäärä : 1522
Join date : 09.03.2016

ViestiAihe: Helia Montgomery   Ma Heinä 16, 2018 8:05 amThe secret side of me, I never let you see
I keep it caged but I can't control it
So stay away from me, the beast is ugly
I feel the rage and I just can't hold it
It's scratching on the walls, in the closet, in the halls
It comes awake and I can't control it
Hiding under the bed, in my body, in my head
Why won't somebody come and save me from this, make it end?


LISÄÄ KUVIA
X   X

Koko nimi Helia Eurus Phaethon Montgomery
Kutsumanimi Helia
Lempinimi -

Ikä 30-vuotias, 01.10.1988
Horoskooppi Vaaka
Sukupuoli Mies
Seksuaalinen suuntautuminen Bi

Kansalaisuus Englannin kansalainen
Äidinkieli Englanti
Muu kielitaito -

Tutkinto Pieneläinhoitaja, Open College UK + lisäksi erilaisia erikoistavia kursseja esimerkiksi eksoottisten lemmikkien hoidosta ja pieneläinten ruokinnasta
Ammatti Yrittäjä, omistaa lemmikkitarvikeliike Heads to Tailsin sekä sen yhteydessä toimivan koirakoulu K9 Activen
Asuminen Omakotitalo Hexhamin Sandhoessa

Siviilisääty Avoliitossa
Lemmikit Kuningaspython Po (panda pied), vihreä iguaani Shifu ja lisäksi Helialla on kevättalvesta 2018 Yhdysvalloista Englantiin saapunut dobermanniuros Maui, joka toimii miehen terapiakoirana arjessa

Tunnuskappale Sixx A.M – Skin, Skillet - Monster


Ulkonäkö
Silmien väri Sininen
Hiusten väri Musta (luonnostaan vaaleanruskea)
Pituus / paino 215cm, 80kg

Lävistykset -

Tatuoinnit -

Helialla on suorastaan keijumainen rakenne. Hän on poikkeuksellinen pitkä, pitkäraajainen, kalpea ja teräväkasvoinen. Miehen yleisilme on aina hyvin rauhallinen, ehkä hieman pistävä. Joku voisi luonnehtia mallinkasvoista miestä ilmeettömäksi eikä se olisi kovin suuri venytys totuudesta. Helian huulilla viipyy usein hyvin pieni hymynhäive eikä hän tunnu usein ilmaisevan suuria tunteita kasvoillaan. Yleensä muut tunnetilat huomaa miehen eleistä ja äänensävyistä, ei niinkään kasvojen ilmeistä tai niiden puutteesta.
Pitkät ja paksut hiukset ovat Helian ylpeys. Hän värjää niitä kasviväreillä mustaksi, voimatta kuvitella enää palaavansa luonnolliseen väriinsä.

Pukeutumisessaan Helia suosii melko löysiä vaatteita. Hän käyttää mielellään erilaisia tunikoita, villapaitoja (isoja) ja löysiä housuja. Vain harvoin hän käyttää farkkuja, muutoin miltein aina erilaisia haaremihousuja. Mies kulkee hyvässä ryhdissä, rauhallisin liikkein, näyttäen ehkä joidenkin mielestä hieman uhkaavalta pituutensa vuoksi.


Perhe
Helian perhettä ei voi kehua yhtenäiseksi. Hän ei ole koskaan ollut läheinen isoveljensä Wolfgangin kanssa, mutta veljeksillä on epätoivoinen yritys luoda veljessuhde nyt aikuisena. Pikkusisko Andromeda taas on ollut Helialle enemmän huollettava kuin pikkusisko, mutta äärimmäisen rakas ja tärkeä. Vanhemmat ovat eronneet ja äiti on muuttanut takaisin Alankomaihin, isä löysi uuden naisen ja viihtyy tuon kanssa nyt.


Ihmissuhteet
-


Luonne
Helia on se perheen itsenäinen sovittelija, joka ottaa aina heikomman ja syrjityn puolen, tehden kaikkensa sen eteen että tuolla olisi parempi olla. Hän on ollut sellainen lapsesta asti: Helia oli se isoveli joka otti kiukkuavaa siskoaan kädestä kiinni kun vanhemmat eivät ehtineet antaa tuolle huomiota ja käänsi siskon huomion muualle järjestämällä parhaat pehmolelujen teekutsut koskaan. Häneltä riittää rakkautta ja myötätuntoa miltein kaikille, mutta isoveljelleen hieman rajallisesti ja vanhemmilleen ei juuri ollenkaan.
Ystävällisyyden lisäksi Helian hyveisiin kuuluu vaatimattomuus. Hän ei pidä turhaa meteliä itsestään, edes silloin kuin ehkä olisi tarvetta, joten vaatimattomuuden hyvät puolet jäävät vähäisiksi.

Eläinrakkaalla miehellä on monia muitakin intohimoja, vaikka moni niistä toteutuu jo hänen omassa liikkeessään. Helia on lahjakas piirtäjä ja maalari, mutta ei juurikaan esittele töitää. Mies pitää myös kaikesta kasveihin liittyvästä ja hänen takapihaltaan löytyykin pieni kasvihuone ja paljon kukkaistutuksia.

Ei ole yllätys että hyvin ihmisläheiseen palveluammattiin päätynyt mies on hyvin sosiaalinen. Helia tuntuu saavan sen rauhallisen ja rauhoittavan energiansa ihmisten seurasta, hehkuen sitä ympärilleen. Miehen lähellä on helppoa olla rauhallinen, ainakin yleensä. Helian raivo on pelottavaa, rauhallista ja hyytävää raivoa, jonka saattaa aistia, vaikka mies ei avaisi ollenkaan suutaan.

Ylipäätään huolehtivaisuus on iso osa Helian persoonallisuutta. Oli kyseessä ihminen tai eläin, huomaa mies löytävänsä itsensä hoivaavan osapuolen roolista hyvin usein. Tämä on myös tuonut mukanaan ongelmia. Helia ei ole koskaan ollut asemassa, jossa hänestä olisi huolehdittu mielellään tai hänen tekemisistään olisi oltu kiinnostuneita, pikkusiskoa lukuunottamatta. Koska hän ei ole halunnut kaataa huolia nuoremman siskonsa niskaan, josta on itse huolehtinut, Helia on pitänyt monet surut sisällään. Hän ei aikuisenakaan oikein puhu ongelmistaan ennen kuin ne vuotavat yli äyräiden eikä välttämättä silloinkaan: tästä esimerkkinä toimii miehen mielenterveydellinen tila, josta hän ei ole koskaan puhunut pikkusiskonsa kanssa, saatika sitten kenenkään muun. Helian sairastama dissosiatiivinen ideentiteettihäiriö pysyy lääkkein melko hyvin kurissa kun siihen on yhdistetty hyvä terapia.


Dissosiatiivinen identiteettihäiriö
Lapsuus- ja nuoruusajan henkinen laiminlyönti on murrosiässä alkanut oireilemaan Helialla dissosiatiivisena identiteettihäiriönä, tuoden mukanaan erilaisia oireita. Hän on pitkään ollut kunnossa ja kykenee elämään normaalisti terapian sekä lääkityksen voimin. Ilman lääkitystä Helia oireilee masennuksella, lievällä itsetuhoisuudella, tuntemuksilla maailman ja tapahtumien epätodellisuudesta, oman henkilöllisyyden hämärtymisenä ja muistikatkoksina. Pahimmillaan hän saattaa olla itselleen vaarallinen, kokea maailmankuvan muutoksia (irrallisuudentunnetta, ympäristön mittauhteiden kasvamista) ja muistihäiriötä. Siihen hän ei ole onneksi koskaan luisunut, eikä ota riskiä. Siksi Helia ei käytä esimerkiksi alkoholia ja lääkityksensä kanssa mies ei myöskään saa käyttää päihteitä.
Oireet pysyvät kurissa säännöllisellä terapialla ja lääkityksellä. Jos Helia ei ota lääkkeitään oireet palaavat hiljalleen. Yleensä ensimmäisenä palaa muistikatkokset, jolloin hän ei muista isoveljensä tai vanhempiensa olemassaoloa menneisyydessään kuin hyvin pienissä pätkissä. Sen jälkeen saapuvat tuntemukset irrallisuudesta ja epävarmuus tapahtumien todellisuudesta sekä muistivaikeudet omasta minuudesta. Masennus tuo mukanaan lieviä itsetuhoisia taipumuksia. Pahat oireet alkaisivat vasta viikkojen hoitotasapainon laiminlyönnin jälkeen, jolloin Helian kohdalla voitaisiin puhua lievästä hallusinaatiosta (ympäristön mittasuhteiden kasvaminen). Se aiheuttaa ahdistusta, itsetuhoisuutta ja vakavampia muistihäiriöitä.


Menneisyys
Helia ei saanut helppoa elämää, syntyessään neljä vuotta musikaalisen neron jälkeen. Isoveljen varjossa oli hankalaa kasvaa, sillä hän kasvoi lapsenvahtien ja sukulaisten syliin hylättynä, eikä suinkaan vanhempiensa rakkaudessa kylpien. Mahtipontisesta nimestä huolimatta hänestä ei tullut tavallista taaperoa kummempaa. Siitä johtuen Helia jäi isoveljensä saaman huomion ja panostusen jalkoihin, ottaen hyvin pienestä asti tehtäväkseen huolehtia neljä vuotta nuoremmasta siskostaan, kun vanhemmat unohtivat heitä ties minne, eivät muistaneet kahden nuoremman olemassaoloa tai käskivät nuo pois tieltä viidennen kerran samana päivänä.

Keskimmäinen on hoitanut siskon asiat aina kun on voinut, huolehtinut tuosta ja ollut läsnä Andromedan tarpeille. Helia on ollut kasvaessaan hyvin epätyypillinen lapsi, joka ei oikeastaan saanut edes elää lapsuutta. Hänen elämänsä oli konserttisaleissa istumista, siskosta huolehtimista, matkoja ja lastenhoitajan hoivissa elämistä.
Isoveljen hermoromahduksen jälkeen Helia otti vastaan vanhempiensa pahimmat pettymyksen aallot, suojellen siskoaan niiltä. Sen jälkeen hän on koettanut tulla vastaan ja pakottanut Andromedaakin tulemaan vanhempa vastaan, noiden kiinnostuttua lopulta enemmän kahden nuorimmaisen elämästä, kun he muuttivat yhdessä pois Helian täytettyä 20.
Valmistuttuaan Helia pääsi töihin kauppaan jonka päätyi ostamaan kaksi vuotta sitten. Ennen kaupan ostamista hän tutustui kaupassa työskennellessään muunmuassa Murieliin, josta on tullut tärkeä osa miehen ja tuon pikkusiskon elämää. Liikkeen ostettuaan Helia muutti sen yläkertaan asumaan, auttaen siskoaan muuttamaan omilleen. Vaikka se oli aluksi hankalaa, Helia on tyytyväinen päätökseen ottaa edes hieman etäisyyttä siskoonsa. Yleensä, silloin kun Adromeda ei tee mitään typerää.


SIVUPERSOONAT
Tietoisuuden jakavat
- Yksi Helian näkyvistä sivupersoonista on hyvin inhimillinen. Sitä voisi kuvailla tavallisen ihmisen hyvin huonoksi päiväksi. Hän saattaa sanoa tai tehdä asioita joita Helia ei tekisi, kun tämä persoona hänestä on pinnalla. Persoonaa on vaikea erottaa Helian oikeasta persoonasta, sillä se on inhimillinen jatkumo miehen enkelimäiselle luonteelle. Silti kyseessä on erillinen persoona, sillä Helian on hankala esimerkiksi kertoa henkilöllisyystietojaan tai esimerkiksi asioita menneisyydestään.

- Vihan mahdollistavalle persoonalle Helia on itse keksinyt lempinimen, vaikka se ei varsinaisesti tottelekaan erillistä nimeä. Kaikki patoutuneet tunteet löytyvät tästä persoonasta. Vivin tullessa esiin, Helia käyttäytyy arvaamattomasti, on aggressiivinen ja vaarallinen muille sekä itselleen. Muiden onneksi Viv vierailee usein vain Helian ajatuksissa, pääsemättä kontrolliin miehen kehosta ja toiminnasta. Viv on hyvin impulsiivinen persoona, jonka lupauksiin tai käytökseen ei ole luottamista.

Tiedostamattomat
- Eurus, Helian näkymättömistä persoonista hankalin. Miehen toiseen nimeen reagoiva, pikkupoikamainen persoona saa miehen taantumaan noin kymmenvuotiaaksi itsekseen. Hän jakaa tämän persoonan kanssa menneisyytensä, Euruksen persoonaan on pullotettu Helian lapsuuden pelot ja traumat. Eurus saattaa käydä keskusteluja näkymättömän henkilön kanssa, nimittäin Andromedan kanssa, silloin kun he olivat lapsia. Joskus Helia kuulee päässään lapsen huutoa, itkua tai anelua – kyseessä on yleensä pinnalle pyrkivä Eurus.

- Säännöllisin Helian kehon valtaaja on nimetön sivupersoona. Se ei koskaan puhu, ei kerro itsestään mitään. Helia on silloin täysin mykkä, vaikka hän haluaisi huutaa täysillä, keuhkonsa tyhjiksi. Persoona sallii Helian jäävän toimettomaksi ja avuttomaksi, mitä mies ei yleensä salli itseltään.

- Helialla on myös toinen lapsipersoona, jonka kanssa hän ei jaa muistoja. Sen ollessa pinnalla Helia ei muista itseään tai omaa lapsuuttaan. Persoona on kehittänyt haavemaailman ja omat muistonsa, Helian omia muistoja muokkaamalla. Tämä persoona on lapsena saanut sen mitä Helia olisi halunnut saada: välittävät vanhemmat, mukavat matkat perheen kanssa, huolenpitoa ja rakkautta.
Takaisin alkuun Siirry alas
 
Helia Montgomery
Takaisin alkuun 
Sivu 1 / 1

Oikeudet tällä foorumilla:Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
 :: Hahmoesittelyt :: Ihmiset :: Miehet-
Siirry: