PääsivuPääsivu  HakuHaku  RekisteröidyRekisteröidy  Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään  

Jaa | 
 

 Candy Cane Cutie

Siirry alas 
KirjoittajaViesti
Silkki
Yksisarvinen
Yksisarvinen
avatar

Viestien lukumäärä : 2801
Join date : 18.04.2014
Ikä : 24

ViestiAihe: Candy Cane Cutie   Ma Heinä 02, 2018 3:08 pm


Lineart © Thunderjam12
» Perustiedot
Perustiedot
Nimi: Candy Cane Cutie, ”Candy”
Sukupuoli: tamma
Ikä: 12v (synt. 2006)
Syntymämaa: Irlanti
Rotu: Irish Sport Horse
Väri ja merkit: tummanrautias, epäsäännöllinen piirto
Säkä: 152cm
Käyttö: aktiivinen kenttäratsu; kilpailee aina CCI4-tasolla saakka
Omistaja: Eliza Riley, ratsastajana Bex Hale
Tallipaikka: täysihoito

e. Cutie Pie Baby
i. Al Capony xx

» Historia ja nykyisyys
Irlannissa syntynyt ja maan väreissä alusta saakka kilpaillut Candy päätyi vaihtamaan maata kaupanteon seurauksena loppuvuodesta 2017. Tamma vietti seuraavan puolisen vuotta Gina Lewiksen tallilla Skotlannin puolella, ja kokeneen kenttäratsastajan suosituksesta muutti Rosings Parkiin Bex Halen kilparatsuksi kesäkuussa 2018. Vaikka arvokisameriittejä tammalla ei vielä olekaan, odotetaan siltä suuria, ja toiveissa olisi kaudella 2019 yrittää onnea jälleen CCI4-kilpailussa. Candyllä on jo takanaan kaksi starttia tasolta (Badminton 2016 ja Burghley 2017), mutta ei yhtäkään loppuun saakka kilpailtua luokkaa.

» Käsittely
Candy on hyvätapainen, kohtelias tamma, joka kunnioittaa varovaisempiakin ihmisiä ja tulee korvat hörössä tervehtimään tuttuja käsittelijöitä. Tamman voi hoitaa vapaana karsinassakin, sillä hevonen seisoo kuuliaisesti aloillaan satulavyötäkin kiristettäessä ja nostaa kavionsa siivosti jo valmiiksi, kun ihminen vasta kumartuu jalan puoleen. Hevonen ei kuitenkaan erityisemmin nauti hoitotuokioista ja alkaa käydä kärsimättömäksi, jos pesuhetkeä venytetään tavallista pidemmäksi.
Tamma on kovin äänekäs tallikaveri, joka juttelee muille hevosille ja ohikulkeville ihmisillekin hörähdyksin ja hirnahduksin, ja todella huomiota kaivatessaan potkii ja kuopii karsinan seiniä. Niin helppo kuin hevonen muutoin onkin, tamma on valitettavan mustasukkainen huomiostaan ja antaa kyytiä liian lähelle eksyville hevosille, jos kokee jonkun toisen saavan enemmän rapsutuksia kuin itsensä.

Tamma on vaivaton lastattava, joka kävelee traileriin sisään vaikka itsekseen, eikä nirsoile rampeista tai matkaseurastaan. Hevonen ei myöskään pistä pahakseen eläinlääkärin tai kengittäjän vierailua, ja sietää niin klippaamista kuin harjan nyppimistäkin. Sen sijaan letittäminen on tamman suuri inhokki, ja vaikka hevonen antaakin hoitajan letittää harjansa hampaita näyttämättä, on selvää, että Candyn mielestä ajan voisi käyttää paljon paremminkin.
Candy potkii kipakasti liian lähelle eksyviä hevosia, mutta on muutoin varsin siivo tarhakaveri. Hevonen tulee kutsuttuna vastaan portille ja kulkee narun päässä siivosti, mutta muiden kanssa yhtä aikaa taluttamisesta on turha haaveillakaan, sillä kavio kohoaa näpsäkästi siinäkin tilanteessa. Tammaa eivät sääolot haittaa muutoin, mutta hevonen koettaa kiertää kaukaa jokaisen vesilätäkön, joka sateen jälkeen maahan on jäänyt.

» Ratsastus
Candy on atleettinen, siro tamma, jonka pienen koon ei kannata antaa hämätä. Hevosella on liikettä riittämiin, jotta kouluosuudesta selviydytään suosiolla, ja takaosassaan ponnistusvoimaa, joka saa suurimmatkin esteet ylittymään kepeästi. Hevonen on luonnostaan erittäin reipas ja yhteistyöhaluinen, eikä laita pahakseen pikkutarkkaa sileätyöskentelyä tai kavalettisarjoja. Tamma tekee aina töitä korvat hörössä ja on ensimmäisenä jonossa oppimassa uutta.
Hevosen suurin heikkous sileätyöskentelyn kanssa on se, miten Candy herkästi ennakoi tehtäviä ja turhautuu, jos hevosta jää pidättelemään liiaksi. Candyn kanssa avain menestykseen onkin se, että hevoselta pyytää kauniisti ja sen jälkeen lähinnä rukoilee, että Candy on samaa mieltä parhaasta toimintatavasta.

Esteet ovat ehdottomasti pienikokoisen tamman vahvuus, sillä Candyllä on ponnistusvoimaa kuin pienessä kylässä. Hevonen nostaa etujalkansa erittäin nopeasti vatsaansa vasten ja potkaisee takajalat kunnolla taakse, kun liitelee esteiden yli puomeja hipaisemattakaan. Vuoden 2017 päätteeksi hevosella oli 22 kilpailutulosta kansainvälisistä luokista ja 19 puhdasta rataa. Tamma on äärimmäisen varovainen esteratsu, joka tietää tarkalleen, mitä esteillä pitää tehdä ja odottaa lähinnä ratsastajalta sitä, ettei kaksijalkainen asetu tamman tielle.
Tamman ratsastettavuus säilyy maastoesteilläkin, vaikka Candyn häntä pyöriikin kuin propelli tamman perässä. Hevonen on helposti ohjailtavissa ja lukee esteitä epäröimättä, eikä pienen tamman ponnistusvoima lopu kesken hurjankokoisilla maastoesteilläkään. Tamma näyttää aina etenevän radalla kuin ohjus, mutta harvoin on kuitenkaan tosiasiassa niin paljoa nopeampi kuin suuremmat kilpakumppaninsa. Ainoaksi ongelmaksi on parin epäonnisen kaatumisen myötä syntynyt inho vettä kohtaan, ja mikä tahansa hyppy veteen vaatiikin vahvaa ja rohkeaa otetta, jotta tamma lähtee hyppyyn.

_________________
When you're falling in a forest and there's nobody around, do you ever really crash or even make a sound? ♪♬
Takaisin alkuun Siirry alas
 
Candy Cane Cutie
Takaisin alkuun 
Sivu 1 / 1

Oikeudet tällä foorumilla:Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
 :: Hahmoesittelyt :: Hevoset :: Tammat-
Siirry: