PääsivuPääsivu  HakuHaku  RekisteröidyRekisteröidy  Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään  

Jaa | 
 

 Catriona Silveira

Siirry alas 
KirjoittajaViesti
Lilya
Melkein julkkis
Melkein julkkis
avatar

Viestien lukumäärä : 172
Join date : 25.09.2017

ViestiAihe: Catriona Silveira   Pe Kesä 22, 2018 7:22 am>> PERUSTIEDOT

Nimi: Catriona Brigid Silveira (os. Merrick )

Kutsumanimi: Cat, Kitty

Syntymäaika: 30.11.1983, Cardiff, Iso-Britannia
Sukupuoli: Nainen

Koulutus: UKCC Level 3 -pätevyys 2017
Kielitaito: Englanti, kymri, iiri
Ammatti: Kenttävalmentaja Rosings Parkissa, aiemmin kansainvälisen tason kenttäratsastaja

>> ASUMINEN

The Mailings, Ouseburn Valley, Newcastle

Catriona muutti miehensä kanssa rakastavasti Isengardiksi nimeämäänsä punatiiliseen, tornimaiseen taloon syksyllä 2017. Villiviini peittää talon julkisivua, jonka ikkunoista avautuu näkymä suoraan Tyne-joen sivuhaaraan, ja katolla sijaitsevan terassin lisäksi asunnosta löytyy sisäpihalle avautuva pieni puutarha, jossa Catriona yrittää pitää hengissä kasvien joukkoa vaihtelevalla menestyksellä.

Asunnossa on yhteensä kolme makuuhuonetta, joista jokainen on varustettu omalla kylpyhuoneella – ja joista jokainen myös sijaitsee omassa kerroksessaan. Toinen ylimääräisistä makuuhuoneista palvelee kotitoimistona, toinen taas vierashuoneena. Neutraaliin vaaleaan ja harmaaseen sisustukseen on yhdistetty kirkkaampia värejä oranssista turkoosiin, ja ympäri asuntoa voi löytää ympäri maailmaa kerättyjä rakkaita muistoja. Ensimmäisestä kerroksesta löytyy tilava olohuoneen ja keittiön yhdistelmä. Taloa hallitsevat sen keskustassa sijaitsevat kierreportaat.

Asunnon siisteys muodottaa vuorovedenomaista sykliä, sillä yksin jäädessään Catriona ei aina jaksa siivota niin hyvin kuin itselleen aina lupaa. Hänen tyyliään ovat pikemminkin puhtaalla raivolla suoritetut suursiivoukset kuin järkevät, jatkuvat järjestelytyöt.

>> PERHE

Catrionalla on yhteensä kuusi sisarusta, kolme veljeä (Jonathan -78, Mervyn -79 ja Aeron -85) ja kolme sisarta (Cordelia -83, Rowena -87 ja Juniper -92), joiden kanssa hän pyrkii pitämään aktiivisesti yhteyttä, samoin kuin Cardiffissa asuvien vanhempien. Isä Tristan Merrick on tehnyt elämäntyönsä Cardiffin linnan intendenttinä, ja irlantilaissyntyinen äiti Eithne Merrick taas löysi uudelleen rakkautensa taiteeseen sen jälkeen, kun nuorimmainen muutti pois kotoa.

Catrionalla on vuonna 2001 syntynyt tytär Aderyn, joka kuitenkin kasvoi osana hänen veljensä Mervynin perhettä, eivätkä äidin ja tyttären välit ymmärrettävästi ole kovinkaan läheiset.

Catriona avioitui miehensä Joaquimin kanssa syyskuussa 2017.

>> IHMISSUHTEET

-

>> KIINNOSTUKSENKOHTEET

Catrionan tuuliviirimäinen luonne ulottuu niin kiinnostuksenkohteisiin kuin harrastuksiin saakka. Hän on elämänsä aikana ehtinyt kokeilla kaikenlaista, vain hylätäkseen uudet ideat hetkeä myöhemmin, kun mielenkiinto on siirtynyt jo muualle. Hevoset ja ratsastus ovatkin yksiä niistä harvoista asioista, jotka ovat jaksaneet kiinnostaa naista vuodesta toiseen.

Catriona on aina ollut innokas liikkumaan, muttei ole koskaan jaksanut innostua joukkuepeleistä tai ryhmäliikunnasta. Sen sijaan hän juoksee, sekä ylläpitääkseen kuntoaan että silkasta juoksemisen ilosta, tai siitä yksinkertaisesta syystä, ettei tunnu osaavan liikkua paikasta toiseen kuin juoksemalla. Catriona myös tanssii ja laulaa, vaikkei loista kummassakaan. Samalla innolla hän täyttää ristisanatehtäviä, vaikka dysleksian vuoksi kirjaimet menevätkin sekaisin ja turhautumus saa ennemmin tai myöhemmin heittämään koko lehden seinään. Hänen kaappinsa pohjalta löytyy myös kasa palapelejä, joiden loppuun saakka kasaamiseen Catrionan kärsivällisyys ei ole koskaan riittänyt.

Catriona osti itselleen ensimmäisen moottoripyöränsä 28-vuotislahjaksi, ja ajaa nykyään kirkkaanvihreää Yamaha Ninja 300 -malli pyörää. Myös silloin, kun taivaalta vihmoo kissoja ja koiria, ihan vain ettei kukaan pääsisi epäilemään moottoripyörän tarvetta säästään tunnetussa Englannissa.

>>RATSASTUS

Catrionan ura kenttäratsastuksessa on kuin tyypillinen lapsitähden tarina. Hän aloitti vahvasti voittamalla Badmintonin vuonna 2004 hevosellaan Wanderlustilla, ansaiten samalla 2000-luvun nuorimman CCI4-voittajan tittelin. Muutamaa vuotta myöhemmin hän oli mukana voittamassa joukkuepronssia Pekingin Olympialaisissa, ja vuonna 2011 hän oli uransa huipulla saavuttaessaan voiton FEI Classics -sarjassa.

Catriona valittiin edustamaan myös vuoden 2012 Lontoon Olympialaisiin, mutta sairastuminen viime hetkellä esti hänen osallistumisensa. Terveyden reistaillessa myös vahvasti alkanut ura alkoi kärsiä, ja vuonna 2014 nainen vetäytyi kisamaailmasta lopulta kokonaan. Kovin pitkään Catriona ei malttanut pysyä poissa hevosmaailmasta, ja vuoden 2014 jälkeen hän on kerännyt itselleen nimeä kenttäpainotteisena valmentajana.

2011 FEI Classics-sarjan voittaja (2010-2011)
Pau 1. sija
Badminton 1. sija
Lexington 1. sija
2010 Burghley 1. sija; Badminton 1. sija; Luhmühlen 3. sija
2008 Olympic Games (CHI) joukkuepronssi, yksilöpronssi
2004 Mitsubishi Motors Badminton Horse Trials (GBR) 1. sija

Valmentajana Catriona ei peittele tunteitaan, vaan sanoo suoraan mitä ajattelee, niin hyvässä kuin pahassa. Hän ei voi sietää velttoilua tai tekosyitä, mutta on valmis sietämään suunsoiton niin kauan, kuin myös tuloksia näkyy. Kenties oman taustansa ansiosta hänellä on hyvin sisäsyntyinen kyky nähdä piilevä potentiaali ratsastajissa myös silloin, kun nämä eivät ole siitä itsekään vielä tietoisia. Catriona on valmis antamaan itsestään täydet sata prosenttia valmennettaviensa käyttöön, ja odottaa samanlaista omistautumista myös vastapuolelta. Hänen mielenkiintonsa ei tahdo riittää ratsukoihin, jotka eivät selvästikään ole tosissaan etenemisensä suhteen, ja alisuoriutuminen on varma tapa saada naisen temperamentti räiskähtämään.

Catriona on ratsastajana voimakastahtoinen ja peloton, ja onkin aina tullut parhaiten toimeen yhtä härkäpäisten hevosten kanssa. Nainen ei ole koskaan pelännyt kovaa työtä, ja monet hänen elämänsä hevoset aina Wanderlustista lähtien ovat olleet niitä, jotka moni muu on jo leimannut hankalaksi. Hän solmii syvän suhteen ratsastamiinsa hevosiin ja saa ne tekemään parhaansa hänen puolestaan – samoin kuin hän on itse valmis tekemään kaikkensa niiden puolesta. Syvällä kiintymyssuhteella on myös varjopuolensa, ja luottoratsujen siirtäminen eläkkeelle on aina ottanut koville.

>> ULKOMUOTO

Pituus: 155 cm
Hiukset: Kastanjanruskeat
Silmät: Vihreänkupariset

Catriona on kaikin tavoin pienikokoinen nainen, joka ei anna anteeksi sitä, että nuoremmat sisaret pääsivät venähtämään päätä pidemmiksi. Hänellä on kapeat hartiat ja hennot naiselliset muodot, mutta suora, päättäväinen ryhti ja pörheät hiukset luovat illuusiota lisäsenteistä. Hänen luonnostaan kalpea, pisamainen ihonsa on sitä tyyppiä, joka pikemminkin palaa kuin ruskettuu, kiitos punahiuksisuuteen liittyvien geenien. Catriona kantaa lyhyen vartensa arvokkuudella ja harppoo ympäriinsä määrätietoisesti, vaikka joutuukin ottamaan askeleita keskimääräistä enemmän pysyäkseen reippaassa tahdissa.

Catrionan kasvot ovat sydämenmuotoiset, otsa on leveä, leuka pieni ja kapea ja poskipäät selvästi erottuvat, luuston vain korostuessa iän hävittäessä pyöreyttä kasvoilta. Hänellä on pieni, pysty nenä ja kapea suu, jonka amorinkaari erottuu selkeänä. Nainen hymyilee leveästi siitäkin huolimatta, että etuhampaiden väliin on jäänyt pieni rako ja pari muuta hammasta on jouduttu matkan varrella korvaamaan uusilla. Voimakkaat kulmat saavat ilmeen näyttämään helposti mietteliäältä, jopa tuimalta.

Naisen silmät ovat väriltään lämpimän vihreät, ja pupilleja ympäröivä kuparinsävy saa ne näyttämään kauempaa katsottuna melkein keltaisilta. Kapeita kissansilmiä reunustavat tuuheat, punertavat ripset. Vasemman silmän alla on tumma syntymämerkki.

Kastanjanpunaiset, villin kiharaiset hiukset antavat varsinkin kostealla säällä pörhistyessään Catrionalle muutaman lisäsentin, ainakin siihen saakka, että ratsastuskypärä huolehtii luontaisesta litistämisestä. Hiukset yltävät vapaina hipomaan lapaluiden alaosaa, mutta niiden villin luonteen vuoksi nainen kietaisee ne yleensä huolettomalle poninhännälle niskaan.

>> PUKEUTUMINEN

Catrionan tyyliä kuvaa hyvin sama sana, joka kuvaa oikeastaan naisen koko elämää: spontaanius. Hän ostelee itseään riemastuttavia vaatekappaleita hetken huumassa ja miettii vasta jälkikäteen, löytyykö vaatekaapista ylipäätään mitään, minkä kanssa ne voisi yhdistää. Niinpä hänen asukokonaisuutensa ovat yleensä varsin tilkkutäkkimäisiä, ehdottomasti kaikkien trendien ulkopuolella ja ennen kaikkea Catrionaa itseään ilahduttavia. Hän yhdsitelee ennakkoluulottomasti – tai mahdollisesti täysin tyylitajuttomasti – erilaisia rohkeita kuoseja ja värejä, ja lisää asukokonaisuuksiinsa veikeitä yksityiskohtia hauskoilla asusteilla.

Ratsastusvaatteissaan Catriona ei ole aivan yhtä villi, vaan suosii perinteisempää linjaa. Vähintään yhden vihreän yksityiskohdan lisääminen asukokonaisuuteen on aktiivisilta kilpavuosilta jäänyt lähes taikauskoinen tapa, mutta naisen mieltymyksellä vihreään väriin myös muualla saattaa olla tekemistä asian kanssa.

>> LUONNE:

Catriona elää voimakkaasti tässä ja nyt. Hän ei juurikaan kadu menneitä – edes silloin kuin pitäisi – eikä murehdi liikaa tulevaisuudesta, vaan keskittyy jokaiseen hetkeen täysillä, niin hyvässä kuin pahassa. Hän seuraa innokkaasti lähes mitä tahansa mieleensä pilkahtavaa suunnitelmaa, eikä pysähdy miettimään seurauksia ennen kuin on jo liian myöhäistä. Onneksi naista on siunattu hyvällä annoksella huumorintajua, sillä muussa tapauksessa jotkin menneisyyden minän tempaukset saisivat hänet todennäköisesti vuodattamaan häpeän kyyneleitä. Catrionaa on helppo pitää itsekkäänä, ja rehellisesti sanottuna hän on ollut varsinkin nuoruudessaan juuri sitä, valitessaan esimerkiksi uransa  lapsensa sijaan. Hän ei kuitenkaan tarkoita pahaa, piti sitä sitten lieventävänä asianhaarana tai ei.

Spontaaniutta ei ainakaan auta se, että Catriona on voimakkaasti tunteidensa vietävänä, eikä myöskään pelkää näyttää niitä. Hän kiihtyy nollasta sataan sekunneissa ja tyyntyy yhtä nopeasti, vain kiihtyäkseen hetken kuluttua uudelleen. Catriona rakastaa aivan yhtä intohimoisesti kuin tuntee, ja hän suhtautuukin läheisiinsä melkein omistavalla suojelunhalulla. Varsinkin nuorempana naisella oli vaikeuksia sanallistaa tunteitaan, ja yhä edelleen hän osoittaa välittämisensä useammin tekoina kuin sanoina. Hän ei ole immuuni mustasukkaisuudelle, varsinkaan, kun kärsii voimakkaasta menettämisen pelosta.

Catriona on levoton sielu, jonka kiinnostuksenkohteet tuntuvat vaihtuvan jatkuvasti. Hän ei jaksa keskittyä tylsinä pitämiinsä tehtäviin – kuten veroilmoitusten täyttämiseen – mutta kun jokin todella kaappaa hänen huomionsa, hän on valmis antamaan sille kaikkensa. Tähän mennessä hevoset ja ratsastus ovat olleet yksi harvoista asioista, joiden parissa nainen on jaksanut työskennellä intohimoisesti ja itseään säästämättä.  Catriona on voimakkaan fyysinen ihminen, joka oppii parhaiten tekemisen kautta. Hän myös kokee monet asiat kehonsa kautta, ja esimerkiksi stressi osoittaa merkkejä itsestään ensimmäisenä unettomuutena, selittämättöminä kipuina tai sydämentykytyksinä.

>> HISTORIA:

Viisitoista minuuttia kaksoissisartaan myöhemmin syntynyt Catriona ei ollut millään asteikolla mitattuna helppo lapsi. Jo vauvaiässä hän itki paljon, ja tunteet jatkoivat räiskähtelyään myös myöhemmällä iällä. Koulutaivalkaan ei sujunut ongelmitta, sillä dysleksiasta kärsinyt tyttö leimattiin jo varhain toivottomaksi tapaukseksi, joka loikkasi kiukuspäissään ulos koulun ikkunasta, piiloutui katolle tai kiipesi korkeimpaan löytämäänsä puuhun silkkaa kiukkuisuuttaan. On suoranainen ihme, että hän sai päättötodistuksen kursittua kokoon, ehkä pikemminkin säälistä kuin todellisilla ansioilla.

Catrionan pelastukseksi muodostuivat hevoset, joiden pariin muutaman vuoden vanhempi isoveli oli päätynyt ensin. Oli terapeuttinen kokemus, etteivät eläimet tarvinneet jatkuvaa sanallista selostusta siitä, mitä mielessä kulloinkin liikkui, niille riittivät teot. Ei mennyt kovinkaan pitkään, kun Catriona jo vietti enemmän aikaa tallilla kuin kotona tai koulussa, eikä taitanut tulla kenellekään yllätyksenä, että hän valitsi hevoset myös urakseen.

Vuosien aikana kokemusta tallityöstä kerännyt Catriona onnistui pääsemään töihin glastonburylaiselle kilpatallille. Pohjalta aloittanut nuori nainen osoitti pian taitonsa ja pääsi myös nousemaan satulaan. Todelliseksi tulikokeeksi osoittautui Wanderlust-niminen nuori ruuna, tallin oma kasvatti, joka oli kuitenkin jouduttu palauttamaan huonon käytöksen vuoksi – käytöksen, joka hyvin suurella todennäköisyydellä johtui huonosta kohtelusta. Catriona aneli itselleen mahdollisuuden alkaa työskennellä hevosen kanssa, ja muutamaa menetettyä hammasta ja loputtomia mustelmia myöhemmin he löysivät yhteisen sävelen. Wanderlust oli Catrionan elämän hevonen, jollaista hän ei usko enää tapaavansa.

Catriona ja Wanderlust ehtivät kisata hetken menestyksekkäästi, mutta tuskin alkaneeseen uraan tuli pakollinen tauko, kun nainen huomasi olevansa raskaana. Äitiys varsinkaan teini-iässä ei kuulunut suunnitelmiin, eikä Catriona harkinnut lainkaan tarpeeksi pitkään, ennen kuin antoi tyttärensä jo perheen perustaneen veljensä kasvatettavaksi. Hyvin kevyesti tehty päätös onkin yksi niitä harvoja, joita hän on jälkikäteen todella katunut.

Catrionan ura lähti nousukiitoon, ja hän ehti saavuttaa kenttäratsastuksen maailmassa paljon ennen kuin ehti täyttää edes kolmeakymmentä. Ehkä täysillä eläminen kostautui, sillä vuonna 2014 aiemmin vain satunnaisesti sairastelleen naisen vointi alkoi selittämättömästi huonontua. Aluksi kyse oli vain flunssakierteestä, sitten lievistä rytmihäiriöistä ja sen jälkeen sydänlihastulehduksista. Saman vuoden kesänä Catriona sai lisätä itselleen vielä yhden, kyseenalaisen meriitin, kun sydänkohtaus vei hänet sairaalaan hieman yli kolmikymppisenä. Lääkärin tuomio oli karu kielto välttää ylimääräistä stressiä, johon myös kilpaileminen lukeutui.

Hetkellisen lamaannuksen jälkeen Catriona ei malttanut pysytellä aloillaan kovinkaan pitkään, vaan palasi entiselle tallilleen auttamaan valmennuksissa. Ei mennyt kovinkaan kauaa, kun nainen oli löytänyt itselleen uuden intohimon, ja seuraavat vuodet kuluivat valmentaessa paitsi kotimaassa, myös ulkomailla. Suosituksista huolimatta Catriona ei malttanut hidastaa, vaan puski eteenpäin härkämäisellä itsepäisyydellä.

Spontaani lomamatka vuonna 2016 Espanjan Barcelonaan osoittautui seuraavaksi hyväksi huonoksi päätökseksi, kun hän tapasi tulevan aviomiehensä Joaquimin Güellin puiston edustalla, missä hyväsydäminen mies lainasi hänelle sisäänkäyntiin tarvittavat rahat. Catriona maksoi lupauksensa mukaan rahat myöhemmin takaisin, seteliin kirjoitetun puhelinnumeronsa kera, ja pitkään kestäneen etäsuhteen jälkeen pariskunta avioitui syyskuussa 2017.

Kun jatkuva matkustelu ja kiire alkoivat taas vaikuttaa Catrionan terveyteen, hän joutui myöntymään siihen, että elämä tarvitsi rutiineita. Niinpä hän otti vastaan valmentajan paikan Rosings Parkista vuoden 2017 lopussa, ja muutti miehensä kanssa Newcastleen. Samalla Catriona pääsi lähemmäs jo teini-ikäistä tytärtään, ja nainen toivookin voivansa paikata suhdetta edes osittain vuosien jälkeen.

>> TRIVIA:

- Catrionalla on vaikea dysleksia, jonka takia sekä lukeminen että kirjoittaminen on hänelle haastavaa. Tämä ei kuitenkaan estä häntä jättämästä miehelleen ja ystävilleen muistilapuille kirjoitettuja viestejä, joiden sanoista kirjaimet ovat joko tipahtaneet kokonaan pois tai kiepahtaneet väärään paikkaan. ”By onyns and carots” -tyyppiset viestit ovat aina rakkaudella kirjoitettuja.
- Catriona ajaa edelleen ensimmäisellä autollaan, 70-luvulta peräisin olevalla, joskin täysin kunnostetulla kirkkaanvihreällä Volkswagen Beetlellä. Hänellä on myös niin ikään kirkkaanvihreä Kawasaki Ninja 300 -merkkinen, sporttimallinen moottoripyörä, jolla hän ajaa itsepintaisesti vaikka kaatosateessa.
- Catriona omistaa miehensä kanssa viisi kissaa ja haaveilee omasta hevosesta ”vielä kerran”.

>> PELISSÄ TAPAHTUNUTTA:

-
Takaisin alkuun Siirry alas
 
Catriona Silveira
Takaisin alkuun 
Sivu 1 / 1

Oikeudet tällä foorumilla:Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
 :: Hahmoesittelyt :: Ihmiset :: Naiset-
Siirry: