PääsivuPääsivu  HakuHaku  RekisteröidyRekisteröidy  Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään  

Jaa | 
 

 Ruby Sparks xx

Siirry alas 
KirjoittajaViesti
Kirke
Ylläpitäjä
Ylläpitäjä
avatar

Viestien lukumäärä : 1651
Join date : 09.07.2013
Ikä : 28

ViestiAihe: Ruby Sparks xx   La Maalis 31, 2018 9:41 pm


kuva © kirke

t. Ruby Sparks xx

Ikä: 7 (2011), Britannia.
Omistaja: Lady Edgerly.
Rotu: Englantilainen täysiverinen.
Väri: Punarautias, piirto, puolisukat oej, vtj.
Säkäkorkeus: 163 cm.
Käyttö: Aktiivinen kenttäratsu; Intermediate, CCI2*.
Tallipaikka: Täysihoito; tarhataan ryhmässä.

i: Miu Miu xx
e: Positively Emerald xx

Historia ja nykyisyys.

Ruby Sparks on kenttäratsastuksessa maineikkaan Miu Miun jälkeläisiä ja päätyi Lady Edgerlyn omistukseen viisivuotiaana. Nähtyään tamman potentiaalin Charles Edgerly osti omalle kilparatsastajalleen Rubyn täyssisaren, Hooked On Onyxin. Ruby siirtyi Emily Randallille kilpailtavaksi keväällä 2018.

Käsittely.

Ruby Sparks on melkoinen sähikäinen, joka suhtautuu elämään varsin dramaattisella otteella. Tamma kerää herkästi kierroksia joutuessaan seisomaan sisällä ja ilmaisee itseään äänekkäästi, jos ei mielestään esimerkiksi pääse ulos, saa ruokaa tai tule haetuksi sisään oikeaan aikaan. Ruby on kärsimätön odottamaan ja käy herkästi steppailemaan ja kuopimaan. Se suhtautuu komentamiseen ja käskytykseen tammamaisella ylpeydellä, ja käy kiiman aikaan hyvinkin kiukkuiseksi ja oikukkaaksi. On onnekasta, että se tulee hyvin toimeen kengittäjän kanssa, sillä se pudottelee kenkiä kuin tahallaan.

Täysiverinen tarhaa sujuvasti ryhmässä ja asettuu diplomaattisesti ryhmän hierarkiaan. Sillä on teoriassa mallikelpoiset käytöstavat ihmisen kanssa narussa toimiessa ja tammaa voi taluttaa ongelmitta yhdessä muiden hevosten kanssa. Se on kuitenkin varsin laumariippuvainen olento, joka ei halua jäädä yksin ja hermostuu pahanpäiväisesti, mikäli on viimeinen tai ensimmäinen ulkona. Ruby ei ole mielellään myöskään ensimmäinen hevosautoon nousija ja saattaa ilmaista mielipiteensä hyvin selvästi, jos ei pääse tarpeeksi nopeasti ulos.

Ratsastus.

Ruby on oman arvonsa tunteva ratsu, joka on kunnostautunut kilpakentillä. Tammalla on harvinaisen viehättävät askellajit täysiveriseksi ja erityisesti yleisön edessä syttyvää karismaa esiintyä. Ruby on koulutustasoltaan Mediumissa ja oppii nopeasti uusia asioita, sekä hyvässä että pahassa. Se on hyvin herkkä ratsastajan avuille ja kuumuu nopeasti ylikierroksille, mikä saa tulisen sähikäisen viskomaan päätään, puremaan kuolainta ja pukittamaan mielenosoituksellisesti, jos se kokee tulevansa kohdelluksi väärin, esimerkiksi saadessaan raipasta. Mikäli Ruby joutuu odottamaan kisoissa turhan pitkään, se voi kuumua liikaa.

Kissamaisella ketteryydellä hyppäävä tamma on rohkea ja kiihkeästi esteelle imevä esteratsu, joka mielellään pukittaa suurten hyppyjen jälkeen. Ruby on parhaimmillaan rata- ja maastoesteillä, ja sillä on erinomainen tasapaino, hyvä hyppytekniikka ja aimo annos ponnistusvoimaa. Kenttäratsuksi koulutettu tamma hyppää vauhdilla eikä sekoa askelissaan, mutta varsinkin väsyessään voi kolautella rataesteillä puomeja alas. Kuumana käydessään Ruby voi heittäytyä oikukkaaksi ja kieltää viime hetkellä, mikäli kokee apujen olevan epäselviä tai herkälle hipiälleen sopimattomia.

Maastoiluun tottunut Ruby on liikennevarma ja vahvan ratsastajan kanssa toimii myös yksin, vaikka mieluiten pysyttelisi ryhmän mukana ja kiukuttelee joutuessaan eroon. Se heittäytyy mielellään hienohelmaksi, joka nirsoilee kuraisia ojia, vesakkoja ja vaikeakulkuisia polkuja, mutta antaa periksi tarpeeksi kannustavan patistuksen edessä. Ruby ei ole herkkä säikkymään säpsymistä kummemmin, mutta koirat, varsinkin haukkuvat sellaiset, saavat sen kavahtamaan.


varusteet © equestrian pro, mws boutique ja kirke

_________________
jamie + charles + knox + aida + julian + wolfie + tempest + joaquim + ava + angus + lennox
Takaisin alkuun Siirry alas
 
Ruby Sparks xx
Takaisin alkuun 
Sivu 1 / 1

Oikeudet tällä foorumilla:Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
 :: Hahmoesittelyt :: Hevoset :: Tammat-
Siirry: