PääsivuPääsivu  HakuHaku  RekisteröidyRekisteröidy  Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään  

Jaa | 
 

 [Y] Waving through a window

Siirry alas 
KirjoittajaViesti
Silkki
Yksisarvinen
Yksisarvinen
avatar

Viestien lukumäärä : 2540
Join date : 18.04.2014
Ikä : 23

ViestiAihe: [Y] Waving through a window   La Tammi 27, 2018 10:58 pm

Yksinpelejä Lexan elämästä vuodelta 2018.
-----
Tammikuu - Hexham, Kingsgate

Lexa oli epätoivoisesti tahtonut olla avuksi. Jodie teki hänen eteensä jo enemmän kuin pari vuotta vanhemmalta naiselta sopi olettaa, ja vaikka ystävä sivuutti moiset väitteet käden vähättelevällä heilautuksella, Lexa oli kysynyt ja kysynyt ja kysynyt, kunnes Jodie oli vihdoin keksinyt hänelle tekemistä. Hänelle oli lykätty kouraan pitkä kauppalista ja pari omituiselta näyttävää seteliä. Englannin punnat olivat kerrassaan kummallisia. Hän oli joutunut lainaamaan autoa työhaastattelua varten joka tapauksessa, joten vähintä, mitä hän saattoi tehdä, oli käydä kaupassa palatessaan kotiin. Jodien luokse. Kotiin.

Hänen oli ollut tarkoitus käydä samassa supermarketissa Newcastlessa kuin missä he olivat käyneet joulun alla Jodien kanssa, mutta kun nainen näki ajaessaan Kingsgaten valtavan parkkipaikan, oli nainen käyttänyt Jodien mieheltä lainatun auton vilkkuja ja kääntynyt parkkipaikalle. Hän oli suunnistanut sisään suureen supermarkettiin ostoskärryjä päättäväisesti työntäen. Jodien lista oli järjestelmällinen, ja alkoi tuoreista leipomotuotteista ja vihanneksista, jotka tulivat ensimmäisenä vastaan supermarketissakin. Tämähän olisi helppoa. Hän keräili Jodien listaamia tuotteita tuntien edes hetken olevansa hyödyksi. Jodie oli kultainen, kun oli ottanut hänet ylimääräiseen makuuhuoneeseensa nyt, kun hänellä ei ollut mitään paikkaa missä asua, eikä hän ollut voinut maksaa ystävän avusta muutoin kuin vaatimalla, että sai auttaa ruoanlaitossa ja hoitaa tiskit, sekä siivota asunnon sijoituksessa olevien lasten kanssa yhdessä.

Lexa keräsi ostoksia kärryyn kulkiessaan kaikessa rauhassa hyllyjen välissä, ja laski samalla päässään summaa, joka ostoksista muodostuisi. Mitä lähemmäs listan loppua hän pääsi, sitä enemmän kulmat painuivat kurttuun. Oliko Jodie arvioinut ruokien hinnan väärin? Summa alkoi olla turhan lähellä rahamäärää, jonka Jodie oli antanut hänelle. Se ei kuulostanut virheeltä, jonka Jodie tekisi. Hän toki maksaisi erotuksen omalla kortillaan, jos niikseen tulisi, mutta Jodie oli aivan liian järjestelmällinen erehtyäkseen kauppakassinsa arvosta. Oliko tämä supermarketti huomattavan paljon kalliimpi kuin Jodien käyttämä?
Hän ravisti pienesti päätään. Oli miten oli, hän ostaisi ruoat täältä ja maksaisi erotuksen itse. Ei maailma siihen kaatuisi. Sitä varten hänellä oli säästöjä kaikilta niiltä vuosilta, kun hän oli tehnyt töitä hartiat jumissa koneen ääressä kumartelusta ja pohkeet korkokenkien käytöstä itkien. Sitä paitsi, ostoslista lähestyi loppuaan, joten kenties Jodie oli vain arvioinut tarvittavan rahasumman tavattoman tarkasti. Se ei yllättäisi Lexaa lainkaan. Nainen antoi katseensa juosta listan viimeisten kohtien yli ja pysähtyi terävästi kesken askeleen.

”- nestemäistä käsisaippuaa (laventeli tai meri, ei oliivi)
- huuhteluainetta (valitse joku kukkaistuoksu)
- pyykinpesuainetta (halvin mahdollinen, supermarketin oma merkki kelpaa)
- kondomeita”


Jodie halusi hänen ostavan… kondomeita. Hänen. Lexa tunsi punan kohoavan poskilleen pelkästä ajatuksesta. Miten ystävä oli ajatellut, että hän selviäisi kassaneidistä? Ja vielä pahempaa, miksei Jodie ollut kirjoittanut perään tarkennusta, kuten oli tehnyt muiden tavaroiden kohdalla, jos vaihtoehtoja oli useampia? Lexan teki mieli hylätä ostoksia täynnä olevat ostoskärryt siihen paikkaan ja karata supermarketista ostamatta yhtään mitään.
Hän oli aikuinen nainen. Hän oli opiskellut arvostetuissa yliopistoissa huippuarvosanoin, valmistunut vuosikurssinsa parhaana ja läpäissyt vaativan bar-kokeen heti valmistumisensa perään. Hän pystyisi poimimaan hyllystä paketin kondomeita, heittämään ne kassahihalle ja ostamaan kaiken ostoskärryihinsä keräämän. Jumalauta.

Päättäväisenä Lexa työnsi ostoskärryt jälleen liikkeelle ja suunnisti keräämään ensin pyykinpesuun liittyvät tarvikkeet ja käsisaippuan, ennen kuin kääntyi ja suunnisti hyllyn kulmalle, joka oli osunut silmään jo aiemmin, kun hän oli äkkiä kiiruhtanut sen ohitse. Kondomeita. Hän veti syvään henkeä ja pysäytti ostoskärryt. Ihmiset ostivat kondomeita jatkuvasti. Ne kuuluivat normaaliin ostoskäyttäytymiseen. Niiden ostamisessa ei ollut mitään omituista. Ne olivat osa aikuisten ihmisten elämää. Ja nuorien. Ainakin toivottavasti.
Silti nainen huomasi vain tuijottavansa hyllyä, jonka vaihtoehdot tuntuivat moninkertaistuvan jokaisella silmänräpäyksellä. Hän tunsi paniikin nostavan päätään, kun vilkuili tuotteesta toiseen. Vedä syvään henkeä, hän muistutti itseään. Valitse merkki. Katse loikki merkistä toiseen. Durexilla tuntui olevan eniten tarjontaa, joten se lieni varma valinta. Hän irvisti epäonniselle sanavalinnalle. Durex siis. Ei tämä voisi niin vaikeaa olla. Eihän kondomeissa nyt niin paljoa eroa voinut olla, eihän?
Hän oli selvästi väärässä, kun luki pakettien nimiä korvat yhä punaisempina ja posket hehkuen. Jos hän vain nappaisi sokkona muutaman vaihtoehdon ja toivoisi, ettei Jodie olisi liian tarkka? Tai Aaron. Ajatus sai hänet värähtämään. Ehkä jos hän vain… unohtaisi ostaa kondomeita. Palaisi kaupasta ja pahoittelisi vuolaasti Jodielle, kun huomaisi erheensä. Hän tekisi niin.

”Valinnan vaikeus iski?” Pirteä ääni sai Lexan säpsähtämään, vilkaisemaan äänen suuntaan ja puremaan kieleensä. Hän inahti epäselvästi ja nyökkäsi hätäisenä, kun hänen viereensä pysähtynyt, lyhyt nainen katsoi häntä odottavana. ”Sitä sattuu.”
”Mmhm-m”, Lexa mutisi siirtäen katseensa päättäväisesti pois naisesta - joskaan kondomeiden täyttämä hyllynkulma ei ollut sen parempi vaihtoehto. Extra Safe, se ei voisi olla huono valinta, eihän?
”Tässä, koita näitä”, Bex naurahti napaten hyllystä paketin, jota ojensi odottavana Lexalle. Lexa otti sen vastaan ja painoi katseensa hetkeksi tekstiin. Pleasure Me? Hän muuttui entistä punaisemmaksi, jos se edes oli mahdollista enää tässä kohtaa.
”Ne eivät ole minulle”, nainen sai sanottua kieli kankeasti sanojen ympäri taipuen.
”Kyllä sinunkin kuuluu siitä nauttia”, Bex virnisti vinosti. Lexa oli tukehtua pelkkään ilmaan ja kakoi hetken niin punaisena, että punertava kondomipaketti kädessä jäi toiseksi. ”Ostoksilla uuden miesystävän puolesta?”
”Ei, minä en… tuota… öh”, Lexa ei tiennyt mitä enää sanoa. Ehkä olisi vain pitänyt nyökyttää, pakottaa hymy huulilleen ja kiittää vierasta avusta. ”Ystävän puolesta ruokaostoksilla. Söin hänen kaappinsa tyhjäksi.” Kai se oli parempi selitys kuin… no, mikään muu. Vieraan naisen nauru ainakin lupaili, ettei häntä pidetty aivan idioottina.
”Minullekin kelpaisi sellainen ystävä”, Bex virnisti kulmaansa tietävästi kohottaen ja silmää iskien. Lexa epäili muistuttavansa keitettyä merenelävää tässä kohtaa. Hyvä Luoja! Eikö englantilaisten kuulunut olla konservatiivisia ja yksityisiä ja ehdottoman vihamielisiä vieraita ja muukalaisia kohtaan? Tämä englantilaisnainen ei selkeästi ollut sisäistänyt moista tietoa.

”Tiedätkö, pelaa varman päälle ja ota nämäkin”, Bex totesi hetken hiljaisuuden jälkeen ja tarjosi Lexalle seuraavaa pakettia, jonka nainen otti käteensä epävarmana. Hän ei tiennyt, uskaltaisiko edes katsoa tarjottua pakettia. Voisiko se olla enää pahempi kuin Pleasure Me?
”Intimate Feel”, hän luki ääneen kulmat kurtistuen. ”Miten se voi olla enää yhtään intiimim-”, lause katkesi kesken kun nainen tajusi sanoneensa sen ääneen. Enää polttava tuli ei rajoittunut vain poskille, vaan hän tunsi otsansa hehkuvan myös.
”Millaisia kondomeita teillä on oikein Yhdysvalloissa, jos nämä ovat kaikki noin yllättäviä?” Bex kysyi naurua äänessään.
”En minä tiedä”, Lexa vastasi päätään pudistaen.
”Et ole koskaan ostanut kondomeita?” Vieraan naisen äänessä oli yllätystä, joka sai Lexan puremaan huultaan ja toivomaan, että hän olisi aukaissut työhaastattelua varten letittämänsä hiukset heti autoon palattuaan. Nyt olisi ollut ihana piiloutua pitkien hiusten taakse, vaikka hän epäilikin, että vieras nainen saattoi tuntea hänen kasvojensa poltteen. Hän epäili lämmittävänsä lähistön ilmaa tehokkaammin kuin monet englantilaisten lämpöpattereista.
”En ole koskaan tarvinnut niitä”, nainen vastasi ja kun näki Bexin aukaisevan suutaan vastaväitettä tai seuraavaa nauraen heitettyä vitsiä varten, kiirehti jatkamaan: ”Tapailen vain naisia. Näille kondomeille ei ole ollut paljoa käyttöä.”
”Oh”, Bex henkäisi ymmärrys kasvoja valaisten. ”No se selittää, miksi tuijotit hyllyä kuin se söisi sinut elävältä.”
”Niin”, Lexa mutisi katse lattiaan painuen. Hienoa. Hän oli näyttänyt tuiki tuntemattoman mielestä yhtä kauhistuneelta kuin millaiseksi oli olonsa tuntenut. Tämähän oli sujunut hienosti. Hän veti syvään henkeä ja pakotti itsensä kääntämään katseensa Bexiin. ”Joten, nämä kaksi ovat hyviä valintoja?” Hän heilautti tarjottuja paketteja kädessään.
”Ehdottomasti. Ystävälläsi tulee olemaan nautinnollinen ilta”, Bex vakuutti nauraen. ”Tarvitsetko vielä jotakin?”
”En”, Lexa kiirehti vastaamaan ennen kuin Bex ehtisi sanomaan lisää asioita, jotka saivat hänet toivomaan lattian murtumista hänen altaan. ”Kiitos tästä”, hän lisäsi heilauttaen vielä kertaalleen kondomipaketteja, ennen kuin laski ne ostostensa joukkoon.
”Eipä kestä”, Bex naurahti ja hetkessä oli kadonnut näkyvistä. Lexa oli varsin kiitollinen, kun saattoi itsekin karata hyllyltä, joka oli onnistunut herättämään hetkessä enemmän epävarmuutta kuin koko puolivuotinen yliopistossa, jonka aikana hän oli koettanut kerätä rohkeutta pyytää ihastustaan ulos. Lexa vilkaisi ostoskärryä, hyllyä ja varmistettuaan, ettei kukaan katsonut häntä, säntäsi hakemaan vielä kolmannen kondomipaketin. Extra Safe. Se kuulosti turvalliselta - nimensäkin puolesta. Todennäköisyys sille, että edes yksi kolmesta paketista osuisi nappiin oli suurempi kuin kahden paketin kohdalla.

Posket yhä hehkuen nainen suunnisti kassahihnoille ja päätti kasata kondomipaketit heti hihnan alkuun, jotta ne olisivat ensimmäisinä poissa kassaneidin ulottuvilta ja hänen näköpiiristään. Se ei kuitenkaan estänyt häntä kompuroimasta sanoihinsa, kun kassaneiti tervehti häntä, ja pudottamaan vaihtorahansa lattialle. Lexa kahmi kolikot nopeasti kouraansa lattialta ja sulloi viimeiset ostokset kauppakasseihin. Vasta saatuaan ostokset autolle, pysähtyi hän edes miettimään, miten Jodien antamat rahat olivat kuin olivatkin riittäneet.
Vaikka hän oli ostanut kolme kondomipakettia yhden sijaan. Uteliaisuus sai vallan naisesta, joka palasi tutkimaan kuittia. Oh. Aivan. Englantilaisten tuotteiden hinnoissa oli jo valmiiksi laskettuna kaikki niitä koskevat verot. Kassalla ei enää lisätty mitään hintoihin. Sen takia hänen laskelmansa oli ollut pielessä, ja Jodien ei.
Se tieto helpotti hieman. Ainakin hän oli osannut vielä jotakin, eikä ollut menettänyt kykyään laskea päässä, vaikka ostosten suorittaminen olikin osoittautunut lähes ylivoimaiseksi. Hänen täytyisi muistaa Jodien luona mainita naiselle, että seuraavalla kerralla Jodien olisi paras hoitaa makuuhuoneen puolelle kuuluvat ostoksensa itse. Käynnistäessään moottorin ja lähtiessään ajamaan kohti Newcastlea, Lexa joutui todella muistuttamaan itseään että osasi pysyä tien oikealla - siis vasemmalla! - puolella. Englantilaiset tekivät kaikesta niin vaikeaa aivan turhaan.

Tosin, hyvähän hänen oli sanoa.

_________________
When you're falling in a forest and there's nobody around, do you ever really crash or even make a sound? ♪♬
Takaisin alkuun Siirry alas
Linjoilla
 
[Y] Waving through a window
Takaisin alkuun 
Sivu 1 / 1

Oikeudet tällä foorumilla:Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
 :: Pelialueet :: Newcastle-
Siirry: