PääsivuPääsivu  HakuHaku  RekisteröidyRekisteröidy  Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään  

Jaa | 
 

 [Y] In learning you will teach and in teaching you will learn

Siirry alas 
KirjoittajaViesti
Silkki
Yksisarvinen
Yksisarvinen
avatar

Viestien lukumäärä : 2648
Join date : 18.04.2014
Ikä : 23

ViestiAihe: [Y] In learning you will teach and in teaching you will learn   La Tammi 27, 2018 7:59 pm

Yksinpelejä Teddyn elämästä vuodelta 2018.
-----
Tammikuu

”Keesha!” Teddy kutsui vallatonta huskypentua Matthew sylissään. Minne ihmeeseen koira oli singonnut sillä aikaa kun hän oli estänyt poikaansa syömästä Dinglen kissalelua? Vastaus kysymykseen löytyi nopeasti, kun Keesha palasi kylpyhuoneesta kiskoen onnessaan kankaista vaatekappaletta mukanaan. Teddy oli melko varma, että kyseessä oli hänen sininen pitkähihainen poolopaitansa, joka hänellä oli ollut eilen päällään. Loistavaa. Koira oli käynyt kaatamassa pyykkikorin.
”Irti”, mies komensi koiraa, kun Keesha loikki hänen luokseen. Matthew pääsi lattialle jaloilleen, ja Teddy otti sen sijaan kiinni paidasta, jonka toisessa hihassa Keesha roikkui. ”Irti”, hän toisti terävämmin, ja hetken koiranpentu tuijotti häntä älykkäillä silmillään, ennen kuin aukaisi kitansa ja laski paidan vapauteen.
”Hyvä tyttö”, mies kehui koiranpentua, nappasi Matthewta kädestä ja houkutteli lapsen taapertamaan kanssaan kylpyhuoneeseen todistamaan tuhoa, jonka pentu oli ennättänyt saada aikaan noin kolmessakymmenessä sekunnissa.

Pyykkien kerääminen onnistui nopeammin kuin hän oli olettanut, mutta se taisi olla täysin sen tiedon ansiota, että mitä kauemmin hänellä kestäisi, sitä enemmän Matthew ehtisi riemuita vaatteiden heittelemisen ideasta ja Keesha aiheuttaa seuraavan kaaoksen. Huskypentu oli yllättävän nopealiikkeinen, kun keksi jotakin mielestään hauskaa puuhaa. Onneksi suurimman osan ajasta pahanteko rajoittui esineiden kantamiseen ja ulinaan. Se ei tosiaankaan ollut vitsi, että huskyt olivat kovaäänisiä. Keesha jutteli enemmän kuin Matthew, tai ainakin yhtä paljon. Joskus miehestä tuntui, että koiranpentu ja poika keskustelivat keskenään - toinen jokeltaen ja toinen ulisten.
Kun hän oli jälleen varma siitä, ettei vaatteita lojunut pitkin lämmitettyä lattiaa kavaltamassa hänen epäonnistumistaan koiravauvan isänä Gabriellelle, mies kaappasi nauravan Matthewn syliinsä ja suunnisti takaisin olohuoneeseen.
”Käydäänkö ensin pesulla vai laitetaanko ruokaa?” Mies kysyi pojaltaan, jota kannatteli tottuneesti rintaansa vasten.
”Kakku!” Matthew hihkaisi. Teddy nauroi päätään pudistaen.
”Poikakulta, kakku ei ole vastaus tähän kysymykseen.”
”Kakku!”
”Kakku ei ole vastaus kaikkeen elämässä.”
”Kakku!”
”Koetetaanko jotakin toista sanaa? Miten olisi vaikka isi?”
”Kakku!”
”I-si”
”Kakku!”
”Hyvä on, hyvä on, haluat vain sanoa kakku, etkö haluakin?”
”Kakku!”
”Niin minä ajattelinkin”, Teddy naurahti. ”Mennään ensin kylpemään, kultaseni. Kuka tietää, ehkä olemme onnekkaita ja äiti palaa kaupasta ennen kuin on aika iltapalalle. Äidin tekemä ruoka on aina paljon parempaa kuin isin, eikö olekin?”
”Kakku!”
”Niinpä niin, isi ei osaa tehdä kakkuja.”
”Kakku!”

Vesivahinko ei ollut kaukana, kun Teddy kylvetti poikansa - ja koiranpentunsa, kun Keesha päätti loikata kylpyveteen kesken Matthewn kylvyn. Kylpyammeessa seisova koiranpentu herätti suunnatonta hilpeyttä Matthewssa, joka jätti hetkeksi taikasanan (”Kakku!”) hihkumisen, kun saattoi sen sijaan kurkotella pienillä käsillään Keeshan suuntaan. Teddy päätti kaikessa hiljaisuudessa, ettei Gabrielle saisi koskaan kuulla, miten hän oli onnistunut alle tunnissa naisen ollessa kaupassa levittämään likapyykit pitkin alakerran kylpyhuonetta ja kastelemaan koko yläkerran kylvettäessään poikansa.
Tai no, teknisesti ottaen Keesha oli onnistunut molemmissa Matthewn avustamana.

_________________
When you're falling in a forest and there's nobody around, do you ever really crash or even make a sound? ♪♬
Takaisin alkuun Siirry alas
Silkki
Yksisarvinen
Yksisarvinen
avatar

Viestien lukumäärä : 2648
Join date : 18.04.2014
Ikä : 23

ViestiAihe: Vs: [Y] In learning you will teach and in teaching you will learn   La Maalis 31, 2018 5:30 pm

Sunnuntai 8. huhtikuuta 2018

Kun Teddy oli luvannut pitää vapaapäivän ja katsoa Matthewn perään, jotta Gabrielle voisi käydä hellimässä itseään kasvohoidoilla ja ties millä rentouttavilla hoidoilla, joita kylpylät tarjosivat, miehellä oli ollut tarkka suunnitelma päivälleen poikansa kanssa. Ainoa syy suunnata ulkoilmaan olisi Keeshan lenkitys. Muuten he viettäisivät laatuhetkiä kotona leikkien ja torkkuen. He söisivät hyvin (tai ainakin hän söisi, Matthew saattaisi heitellä suuren osan ruoastaan lattialle Keeshan riemuksi) ja nauttisivat elämän pienistä iloista. Katsoisivat värikkäitä animaatiosarjoja televisiosta ja opettelisivat uusia sanoja.
Se suunnitelma oli muuttunut, kun hän oli vilkaissut kelloaan ja tajunnut, että ikuisuudelta tuntunut aika oli ollut vain yksi tunti. Tai tarkalleen ottaen 72 minuuttia. Teddy oli hymyillyt keinuhevosella ratsastavalle pojalleen. Ja siitä idea oli syntynyt. He voisivat lähteä käymään tallilla, niin Matthew näkisi oikeita hevosia. Tiny oli aina utelias, mitä pieneen poikaan tuli. Varttia myöhemmin he olivat molemmat pukeissa ja valmiina lähtöön, joskin Matthew koetti parhaansa mukaan kiivetä aina uudestaan keinuhevosen selkään, kun hänen silmänsä vältti.
”Mennään katsomaan oikeita hevosia, kultapieni”, mies kertoi Matthewlle ties kuinka monetta kertaa, mutta tällä kertaa sana hevonen tuntui rekisteröityvän pienen pojan mielessä.
”Ihahaa!” Lapsi kiekaisi pirteästi.
”Kyllä, mennään katsomaan hevosia. Ihahaa”, Teddy toisti nauraen ja sieppasi pojan syliinsä, kun lähti asunnolta. Mies kiinnitti lapsen näppärästi turvaistuimeen ja lähti ajamaan maaseudun halki kohti Rosings Parkia.

Hevoset viettivät tänään ansaittua vapaapäivää, joten Teddy ei yllättynyt lainkaan, kun löysi Tinyn hiekkapohjaisesta tarhasta yhdessä Rhatanin ja Bugsin kanssa. Mies korjasi poikansa asentoa kyljellään ja tarttui lapsen ojennettuun käteen, ennen kuin Matthew ehtisi hankkia itselleen sähköiskun aidasta.
”Ihahaa!” Poika hirnui onnessaan ja heilutti pientä kättään.
”Kyllä rakas, ne ovat hevosia”, mies kertoi lapselleen ja kurotti taskuunsa. Ele sai Tinyn huomion hetkessä ja valtava puoliverinen ravasi aidalle tunkien päänsä pelottomasti kahden korkeimman poikkipuun välistä.
”Ihahaa!” Matthew hihkaisi taputtaen varovasti hevosen suurta päätä, joka oli ilmestynyt aidan lomasta heidän puolelleen. Tiny näytti tavattoman tyytyväiseltä hamutessaan pehmein huulin pienen pientä kättä, mikä sai pojan hihittämään ja hihkumaan riemusta. Teddy hymyili seuratessaan lapsen intoa niinkin pienestä asiasta, eikä suinkaan ollut ainoa. Tarhojen alueella kulkevista ihmisistä useampi pysähtyi vilkaisemaan pientä poikaa estevalmentajan sylissä, joka oli takertunut kaksin käsin Tinyn päähän. Ruunaa ei haitannut lainkaan poskia taputtelevat pienet kädet, kun hevonen puhalteli ilmaa vasten Matthewn takkia ja hamusi kangasta huulillaan.

”Ei!” Matthew kielsi painokkaasti, kun Teddy astui kauemmas aidasta poika sylissään. Lapsi kurkotteli pontevasti kohti hevosta ja kun se ei tuottanut tulosta, kielsi isäänsä uudemman kerran.
”Viedään Tiny sisään, niin saat rapsutella sitä kunnolla”, mies kertoi, vaikka poika ei sanoja ymmärtänytkään. Minkä Matthew ymmärsi oli se, kun Teddy kumartui poimimaan sangosta riimunnarun käteensä. Lapsi hihkaisi ja taputti riemuissaan käsiään yhteen. Teddy aukaisi portin, jolle Tiny saapui korvat hörössä, naksautti narun kiinni ja onnistui laskemaan suuren puoliverisen ulos portista ilman, että pudotti sylissään kiemurtelevaa lasta. Heti, kun portti oli suljettuna, mies päästi Matthewn jaloilleen maahan, joskin piti tiukasti kiinni pojan toisesta kädestä. Lapsi hyppi niin paljon kuin tasapaino vain antoi periksi ja koetti hivuttautua Tinyn luokse, mutta vuosien hevosten parista hankitulla kokemuksella Teddy piti Tinyn kaukana toisella puolellaan, missä hevonen oli pojan suureksi harmiksi Matthewn ulottumattomissa.

Pojan riemuksi Tiny oli onnistunut sotkemaan itsensä varsin perusteellisesti tarhassa, joten kun suuri ruuna seisoi pesupaikalle kiinnitettynä, oli Teddy ojentanut yhden pehmeistä harjoista Matthewlle, joka kävi ilolla toimeen isänsä vieressä. Teddy piti lasta ja hevosta herkeämättä silmällä, kun seisoi Tinyn kyljen kohdalla ja antoi Matthewn harjata mustaa jalkaa puhtaaksi. Vuohissukan valkea raja tuntui kiehtovan lasta suuresti, ja poika käyttikin pitkän ajan vuohisen puhdistamiseen. Teddyä moinen lähinnä nauratti, ja Tiny puolestaan roikotti päätään rennon letkeänä. Hevonen nautti puunauksesta, vaikka se keskittyikin yhteen ainoaan jalkaan. Mies pyöräytti kumisukaa aina silloin tällöin hevosen kaulalla, kyljellä tai lautasilla, mutta suurimmaksi osaksi miehen huomio oli lapsessa. Jatkuvasti valvomassa, ettei Matthewlle sattuisi mitään.
”Isi”, poika sanoi ojennellen käsiään korkeuksiin. Teddy toteutti sanattoman pyynnön poimia lapsi syliinsä ja piteli kaksin käsin kiinni, kun Matthew tahtoi harjata täplikästä kylkeä. Hän näytti pojalle mallia aina muutaman harjanvedon välein, sillä lapsi hukkasi suunnan nopeasti. Onneksi vastakarvaan harjaaminen ei haitannut lepsua ruunaa sitten lainkaan.

Teddy ei muistanut, milloin viimeksi hevosen harjaamisessa olisi kestänyt yli tunnin ilman, että hevonen olisi täydellisen kiiltäväkarvainen jälkikäteen. Tiny oli edelleen pölyinen ja hiekkainen monesta kohtaa, mutta väliäkö sillä. Pieni poika oli rakastanut harjan kanssa puuhailua siinä missä harjapakin kumoamista tallikäytävällekin. Kun Teddy jätti suuren puoliverisen tallityöntekijän vastuulle ja poimi Matthewn syliinsä palatakseen autolle, pieni poika oli kertakaikkisen uupunut. Lapsi oli unessa ennen kuin hän oli edes päässyt pois suurelta parkkipaikalta, ja Teddy hymyili tyytyväisenä vilkuillessaan turvaistuimessa nukkuvaa poikaa ajaessaan kotia kohden.

_________________
When you're falling in a forest and there's nobody around, do you ever really crash or even make a sound? ♪♬
Takaisin alkuun Siirry alas
 
[Y] In learning you will teach and in teaching you will learn
Takaisin alkuun 
Sivu 1 / 1

Oikeudet tällä foorumilla:Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
 :: Pelialueet :: Muu maailma-
Siirry: