PääsivuPääsivu  HakuHaku  RekisteröidyRekisteröidy  Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään  

Jaa | 
 

 Hooked On Onyx xx

Siirry alas 
KirjoittajaViesti
Kirke
Ylläpitäjä
Ylläpitäjä
avatar

Viestien lukumäärä : 1651
Join date : 09.07.2013
Ikä : 28

ViestiAihe: Hooked On Onyx xx   To Joulu 28, 2017 9:07 am


kuva © kirke

t. Hooked On Onyx xx

Ikä: 8 (2010), Britannia.
Omistaja: Charles Edgerly.
Rotu: Englantilainen täysiverinen.
Väri: Musta, kuonopiirto ja pilkku, tähdenaihe, vuohissukka otj, valkea eturuunu vtj, ruunusukka vej.
Säkäkorkeus: 165 cm.
Käyttö: Aktiivinen kenttäratsu; Intermediate, CCI2.
Tallipaikka: Täysihoito; tarhataan ryhmässä.

i: Miu Miu xx
e: Positively Emerald xx

Historia ja nykyisyys.

Kenttäratsastuksessa maineikkaan Miu Miun jälkeläisiin lukeutuva Hooked On Onyx on herättänyt kiinnostusta kuluneilla kisakausilla johdonmukaisesti erinomaisilla suorituksilla, hyvällä menestyksellä ja melkein raivokkaalla kipinällä, joka saa sen taistelemaan voitosta. Ei siis ole ihme, että se kiinnitti Charles Edgerlyn huomion ja mies neuvotteli tamman omistukseensa. Marraskuussa 2017 kotia vaihtanut tamma on tarkoitus nostaa nykyiseltä Intermediate-tasolta kansainvälisiin luokkiin ja aina lajin huipulle saakka.

Käsittely.

Häikäisevästä kisamenestyksestään ja potentiaalistaan huolimatta Nyx on varsin temperamentikas käsiteltävä – tai kenties sen kiukuttelua on juuri siitä syystä voitu katsoa läpi sormien. Nyx on usein pahalla päällä, ja hetket, joina se suhtautuu korvat innokkaasti hörössä varustamiseen, klippaukseen, pesuun, eläinlääkärin tarkastukseen tai tarhasta hakemiseen, ovat harvinaisia. Vikkeläliikkeinen tamma on liukas kuin saippua, ja sillä on kobran nopeus hampain suoritetuissa täsmäiskuissa.
Tamma onkin parempi hoitaa aina käytävälle molemmin puolin kiinnitettynä, sillä se on erityisen pahansisuinen karsinassa, omassa valtakunnassaan, ja saattaa uhkailla ihmistä röyhkeästikin kääntämällä takapäänsä tai haukkaamalla käsivarresta tai reidestä ollessaan tyytymätön. Usein sillä on tapana kuopia, viskoa päätään ja kaluta hampaillaan ketjuja tai naruja, ja Nyx suhtautuu komentamiseen tamman ärhäkällä ylpeydellä. Varsinaisia ongelmia sen käsittelyssä ei ole, mutta tulinen luonteenlaatu saattaa tehdä arjesta haasteellista, varsinkin vähänkään aremmalle käsittelijälle.

Muita hevosia kohtaan Nyx on yllättävän säyseä ja vaikka tamma yrittää pitää puoliaan lajitovereita kohtaan, se päätyy usein laumahierarkian alapäähän. Joskus hevosseura saakin sen käyttäytymään paremmin, esimerkiksi toisen hevosen viereen lastattaessa tyhjän trailerin sijasta. Nyx saattaa juoksuttaa tarhasta hakijaa ja leikkiä hippaa sitä innokkaammin, mitä turhautuneemmaksi hakija käy, mutta seuraa mukisematta vähintään siinä vaiheessa, kun on jäämässä yksin ulos. Narun päässä tamma saattaa yrittää uhitella, näykkiä tai säikkyä olemattomia, mutta napakka muistutus marssijärjestyksestä palauttaa senkin mieleen käytöstavat, ja toisten hevosten kanssa yhdessä taluttaessa Nyx on harvinaisen hyvätapainen.

Ratsastus.

Maasta käsin näyttäytyvästä, ärhäkästä temperamentista huolimatta Nyx on satulasta käsin ammattilainen, kisatunnelmasta terästyvä, luotettava suorittaja. Se on herkkä ja hyvin kuumaverinen, mutta kunhan ratsastaja pääsee satulaan saakka, tamma kuuntelee pieniä, istunnalla annettuja apuja ja pyrkii yhteistyöhön. Sillä on laadukkaat askellajit ja vaikka ne täysiveristen tavoin sopivat paremmin nopeaan matkan taittamiseen kuin tanssiin kouluradalla, Nyx nauttii selvästi yleisölle esiintymisestä ja löytää aivan uutta kipinää kisakentillä. Tamma seuraa ympäristöään valppaasti, mutta harvoin säikkyy muutamaa sivuaskelta tai kiihdytystä dramaattisemmin. Koulutustasoltaan se on Mediumissa ja nauttii tarkasta, haastavasta sileätyöskentelystä. Haasteeton työskentely ja epäselvät pyynnöt saavat hevosen usein keräämään turhautuneita kierroksia, ennakoimaan ja käymään yliherkäksi avuille.

Esteillä täysiverinen on rohkea ja vauhdikas, joskus siinä määrin, että käy jaloistaan huolimattomaksi. Kenttäpainotteinen tamma onkin tottuneempi kiinteisiin, hurjiin maastoesteisiin kuin putoileviin puomeihin ja vaatii huolellista ratsastusta ja valmistelua esteradalla muistaakseen varoa jalkojaan. Nyx harvoin kieltää, mutta saattaa kuumua niin, että joko hinaa päätään pois kuolaimelta, puskee pidätteistä läpi tai käy viskomaan päätään. Se hyppää 130 sentin ratoja, ja maastoesteillä on todellisessa elementissään, sillä imee halukkaasti esteille ja rakastaa neliä, hyvin harvoin vaatien ratsastajalta kannustusta eteen. Tamma tarvitsee kuitenkin selkeää ohjausta, etenkin monen esteen ollessa lähekkäin, sillä usein imisi lähimmälle.

Nyx on kokenut maastoilija, joka ei säiky ja säpsy varman ratsastajan kanssa. Tamma lähtee halukkaasti maastoon, joskin inhoaa sadesäätä ja heittäytyy hyvin vastahakoiseksi ja ärhäkäksi kastuessaan. Se kulkee tasaisesti sekä yksin että ryhmässä ja sopeutuu sekä kärkeen että perään, pahastumatta hevosystävistä kiinni hännässään. Se on liikennevarma ja yllättävän järkevä, kun ottaa huomioon tamman käytöksen maasta käsitellessä, eikä käy hyppimään pystyyn, pukittelemaan tai ryöstä, vaikka raisusta maastolaukasta innostuukin ja mikäli päätyy rinnakkain jonkun kanssa, käy herkästi kilpailemaan.


varusteet © equestrian pro ja kirke

_________________
jamie + charles + knox + aida + julian + wolfie + tempest + joaquim + ava + angus + lennox
Takaisin alkuun Siirry alas
 
Hooked On Onyx xx
Takaisin alkuun 
Sivu 1 / 1

Oikeudet tällä foorumilla:Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
 :: Hahmoesittelyt :: Hevoset :: Tammat-
Siirry: