PääsivuPääsivu  HakuHaku  RekisteröidyRekisteröidy  Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään  

Jaa | 
 

 Tiarnan Fox-Moore

Siirry alas 
KirjoittajaViesti
Lilya
Melkein julkkis
Melkein julkkis
avatar

Viestien lukumäärä : 172
Join date : 25.09.2017

ViestiAihe: Tiarnan Fox-Moore   Pe Joulu 22, 2017 3:19 pm

c Lilya

>> PERUSTIEDOT

Nimi: Tiarnan Fox-Moore

Syntymäaika: 1.5.1980
Sukupuoli: Mies

Koulutus: BA (Hons) in Acting, 2002, Royal Academy of Dramatic Art, Lontoo
Kielitaito: Englanti, gaeli, alkeet useista elävistä ja kuolleista kielistä
Ammatti: Näyttelijä, tehnyt rooleja niin brittisarjoissa kuin Hollywood-tuotannoissa

>> ASUMINEN

Lombard Road, Battersea

Agenttinsa itsepintaisista vihjailuista huolimatta Tiarnan on pitänyt osoitteensa Lontoossa sen sijaan, että olisi muuttanut valtameren toiselle puolelle, siitäkin huolimatta, että saisi sillä vähennettyä lentokoneessa vietettyjen työmatkojen määrää.

Nykyisen asuntonsa Tiarnan osti itselleen ja naisystävälleen Tempestille noin vuosi sitten. Kolmen makuuhuoneen kattohuoneisto sijaitsee talon 26. kerroksessa, ja koko asunnon ympäri kiertävä parveke tarjoaa panoramamaisen näköalan niin talon vierestä virtaavalle Thamesille kuin Lontoon kattojen ylle. Näköalojen lisäksi Tiarnan on erityisen ihastunut paitsi suurin, luonnonvaloa tarjoaviin ikkunoihin, myös avoimeen olohuoneen ja ruokailutilan yhdistelmään, joka tarjoaa oivat puitteet vieraiden viihdyttämiseen silloin, kun mies viipyy kotona hieman pidempään.

Tiarnan on jättänyt asunnon sisustamista koskevat päätökset suurimmaksi osaksi naisystävälleen, sillä haluaa tämän tuntevan olonsa mahdollisimman kotoisaksi siitä huolimatta, että asunto ostettiin hänen rahoillaan. Tiarnanin kosketus näkyy lähinnä yksityiskohdissa, värivalinnoissa ja Skotlannin villiä rannikkoa esittävissä valokuvissa.

>>PERHE

Tiarnanin isä katosi ja julistettiin menehtyneeksi pojan ollessa kymmenen vanha, ja hänen äitinsä asuu nykyään Obanin lähellä lapsuutensa maisemissa. Tiarnanilla on kaksi nuorempaa sisarusta, pikkuveli Teagan ja pikkusisko Tamsin, joihin mies on aktiivisesti yhteydessä, vaikkei pystykään kiireiltään näkemään näitä niin usein kuin haluaisi.

>> IHMISSUHTEET

Tempest Dawn
Tiarnanin naisystävä, pari elää avoliitossa yhteisessä asunnossa.

>> KIINNOSTUKSENKOHTEET

Tiarnan osallistuu aktiivisesti hyväntekeväisyyteen, ja on tullut tunnetuksi esimerkiksi koulutuksen ja luonnon puolestapuhujana. Hän on myös avoimesti myöntänyt olevansa feministi, sekä tuonut ilmi oman etuoikeutetun asemansa rikkaana, valkoisena ja koulutettuna miehenä. Mies ei tyydy vain lahjoittamaan rahaa, vaan haluaa olla mukana toiminnassa mahdollisimman kokonaisvaltaisesti, mikäli se vain on mahdollista. Hän ei pelkää laittaa itseään likoon, vaan on esimerkiksi poseerannut rengaspanssarialushousuissa osana kampanjaa, jossa haluttiin tuoda esiin naisvartaloa esineellistävä pelikulttuuri.

Jo lapsuudessaan varsin tiedonjanoinen Tiarnan on vuosien varrella kerännyt itselleen melkoisen repertuaarin erilaisia tietoja ja taitoja sekä kuvauksissa hyödynnettäväksi että omaksi huvikseen. Hän on harjoitellut muun muassa historiallista miekkailua, puhumaan useammalla eri aksentilla ja toimimaan avustajana historialliseen haarniskaan pukeutumisessa. Vähäiset vapaahetkensä Tiarnan viettää yleensä joko nenä kiinni kirjassa (tai kuulokkeet korvissa äänikirjoja kuunnellen). Hän pitää erityisesti faktakirjallisuudesta, ja on juuri se henkilö, joka kesken elokuvan katsomisen huomauttelee yksityiskohtien virheellisyydestä. Fiktion puolelta häntä kiinnostavat erityisesti historialliset, mielellään pitkät sarjat, vanhat dekkarit ja vanhat kauhuromanttiset teokset.

Lewisin karulla saarella kasvanut Tiarnan liikkuu kaikkein mieluiten luonnossa, mutta valitettavasti kiireinen aikataulu ei anna juuri sijaa pitkille vaellusretkille. Sen sijaan mies huolehtii kunnostaan lenkkeilemällä, kuntosalilla ja uimalla. Nuorempana hän myös ratsasti, mutta liikkuvan elämäntyylin vuoksi harrastus on jäänyt pääasiassa menneisyyteen.

Kiinnostus historiaan - ja kenties vanhan roolipeliharrastuksen luoma romanttinen mielikuva - saivat Tiarnanin ostamaan keskiaikaisen linnan Invernessin läheltä, pelastaakseen sen rapistumiselta. Tätä nykyä linna on kunnostettu entiseen loistoonsa ja avattu yleisölle. Linna tarjoaa majoituspalvelua sekä elämysmatkoja, joiden aikana vieraat voivat esimerkiksi ratsastaa Skotlannin karuissa maisemissa.

>>URA

Aktiivinen 2000-

Tiarnan sai jalkansa oven väliin heti valmistuttuaan, ja hänet voi bongata pienistä rooleista brittisarjoissa 2000-luvun alusta alkaen – joskin miehen ensimmäinen rooli oli jo opiskeluaikoina Midsomerin murhissa, olkoonkin, että hänen roolihahmonsa joutui tapetuksi ensimmäisen vartin aikana. Ensimmäinen pääroolinsa Tiarnan teki vuoden 2004 historiallisessa tuotannossa Young Nikolay, jossa hän esitti sarjan nimihahmoa Nikolaita ennen kuin tämä kruunattiin Venäjän viimeiseksi tsaariksi. Young Nikolayn jälkeenkin Tiarnan on tehnyt useita rooleja brittiläisissä pukudraamoissa, esimerkiksi kuvitteellisesta herttuasuvusta kertovassa parhaan draamasarjan Golden Globen voittaneessa Crawford-saagassa (2006-2009).

Tiarnanin varsinainen Hollywood-läpimurto tapahtui vuoden 2008 uusintaversiossa ranskalaisesta Grand Illusionista, jossa hän teki niin yleisön kuin kriitikotkin hurmanneen ja Oscar-ehdokkuuden poikineen sivuroolin luutnantti Maréchalina. Ensimmäisen Hollywood-tason pääroolinsa hän teki vuoden 2010 The Bicentennial Manissa androidi Andrewina. Vuoden 2010 jälkeen hän on vakiinnuttanut asemansa niin Hollywood-tason elokuvissa kuin televisiosarjoissakin. Tiarnanin tunnettuja rooleja ovat esimerkiksi arkkienkeli Michael brittiläis-amerikkalaisessa sarjassa Seraphim (2012-2014) sekä Oscar Wilde elokuvassa Wilde (2011).

>> ULKOMUOTO

Pituus: 185 cm
Hiukset: Mustanruskeat, ohimoilla harmaata
Silmät: Harmaat

Tiarnan on pitkä, huolitellun ja miellyttävän oloinen mies, jossa on kuvattu olevan menneen maailman charmia. Hän kantaa hoikan ja hyvässä kunnossa olevan vartalonsa itsevarmasti ja hyvässä ryhdissä. Pitkäraajaisen ja voimakasharteisen miehen liikkeet ovat hallittuja ja hillittyjä, eikä häntä välttämättä uskoisi arkielämässä näytelijäksi varsin hillityn elekielen perusteella. Iho on luonnostaan vaalea, mutta ruskettuu varsin helposti.
Tiarnanilla on pitkät, raamikkaat kasvot, joista poskipäät ja leuan voimakas kaari erottuvat selvästi. Otsa on korkea ja tummat kulmakarvat paksut, mutta siistit. Miehen nenä on pitkä ja varrestaan hieman kyömy. Suu on leveä ja sopusuhtaisen täyteläinen. Kapeat, hieman ulkonevat korvat on äänestetty kertaalleen maailman seksikkäimmiksi – fakta, jonka haastattelijat muistavat Tiarnanin mielestä harmittavan hyvin.

Tiarnanin silmät ovat väriltään myrskyisen harmaat, usein joko lempeiksi tai jopa hieman surumielisiksi kuvaillut ja helposti mieleen jäävät, silmiä kehystävät ripset pitkät ja tummat. Luonnostaan mustanruskeat hiukset on leikattu aina siistiin malliin ja kammattu yleensä ilmavasti otsalta taaksepäin. Ohimoille on ilmestynyt sipaisu hopeaa, jonka Tiarnan kieltäytyy peittämästä, ellei rooli sitä erikseen vaadi.

>> PUKEUTUMINEN

Tiarnan pyrkii aina siistiin, huoliteltuun vaikutelmaan ja pitää huolen siitä, että vaatteet istuvat hyvin. Hän suosii laadukkaita, kestäviä materiaaleja ja pitää periaatteenaan, että maksaa mieluummin enemmän klassisesta, pitkäikäisestä vaatteesta kuin ostaa jatkuvasti uusia. Hänen vaatekaapistaan löytyy useampi mittatilattu puku, ja ja arkipukeutumisessakin hän suosii kauluspaitoja, poolokaulusneuleita ja suoria housuja. Lewis-vuodet ovat jättäneet Tiarnanille mieltymyksen paksuihin kalastajaneuleisiin, jotka tosin kuuluvat lähinnä rentoon kotipukeutumiseen. Jalkoihinsa hän vetää mieluiten laadukkaat, mustat tai ruskeat nahkakengät. Tiarnan omistaa useamman rannekellon, joista hän valitsee aina asuun parhaiten sopivan.

>> LUONNE:

Tiarnania on siunattu luontaisella karismalla, joka vetää ihmisten huomiota puoleensa siitäkin huolimatta, ettei hän tietoisesti sitä tavoittele, joskaan ei myöskään pahastu. Hän on karismaattinen puhuja, jonka ei tarvitse korostaa viestiään liioitelluilla eleillä saadakseen sen kuulluksi. Hillitystä olemuksestaan huolimatta hän on ekstrovertti luonne, joka nauttii ihmisten seurasta ja pitkistä, rönsyilevistä keskusteluista.

Maineesta ja huikaisevasta omaisuudestaan huolimatta Tiarnan on maltillinen rahankäyttäjä, joka pääasiallisesti harkitsee hankintojaan tarkkaan. Lahjojen suhteen hän on avokätisempi, samoin kuin hyväntekeväisyyteen lahjoittamiensa summien. Hän toivoo kuitenkin myös läheistensä ymmärtävän, ettei raha kasva puussa, ja ettei suinkaan jokainen ole yhtä etuoikeutetussa asemassa. Mies on kuitenkin lämmin ja välittävä ystävä, jolta avun pyytämistä ei tarvitse häpeillä tai pelätä.

Tiarnan pyrkii aina esiintymään hillitysti ja kohteliaasti, ja hän on tietoisesti tavoitellut imagoa, joka karttaa turhia skandaaleja, vaikkei pelkääkään kertoa mielipidettään tärkeiksi kokemistaan asiosta. Huoliteltu käytös vuotaa helposti myös yksityiselämään, ja Tiarnan patoaa helposti negatiivisia tunteitaan sisälleen sen sijaan, että nostaisi kissan pöydälle heti, kun jokin vaivaa mieltä. Konfliktien välttely saa miehen ennemmin mököttämään kuin käsittelemään tunteitaan rakentavasti, kunnes ne lopulta räjähtävät silmille.

>> HISTORIA:

Tiarnanin äiti, Odenin läheltä kotoisin oleva Wynne Moore oli vasta 17-vuotias, kun tapasi Torquil Foxin. Vuotta myöhemmin Wynne löysi itsensä Lewisin saarelta, matalasta, vetoisasta talosta, jonka pihalla lampaat kulkivat niin kuin mielivät. Tiarnan syntyi kuukausi häiden jälkeen, ja nuorempi veli Teagan sekä sisko Tamsin muutamaa vuotta myöhemmin. Elämä saarella oli vailla turhia mukavuuksia, mutta perhe tuli toimeen, Wynne hoiti lapsia kotona ja Torquil otti vastaan minkä työn tahansa sattui saamaan. Ikuinen taivaanrannanmaalari uskoi vilpittömästi huomiseen eikä menettänyt toivoaan, vaikka raha olikin välillä tiukilla.

Perheen taloudellinen tilanne kiristyi, kun Torquill eräänä päivänä jätti palaamatta kotiin kävelyltään. Pitkien, turhien etsintöjen jälkeen mies julistettiin kuolleeksi, ja Wynne jäi huolehtimaan lapsistaan yksin. Vaikka rahasta olikin pulaa. Tiarnan muistelee kuitenkin lapsuuttaan lämmöllä. Hän oppi jo varhain osallistumaan talon töihin ja tienaamaan taskurahaa paimentamalla lampaita sekä nostamalla turvetta lämmikkeeksi talven varalta. Vapaa-aika kului saaren jylhää luontoa ihmetellen, mielikuvitusleikkejä leikkien ja pörröisillä Eriskay-poneilla ratsastaen.

Kipinä näyttelemiseen syntyi jossakin hurjien sankarileikkien ja koulun ensimmäisten Shakespeare-tuotantojen välissä. Wynne ei kuitenkaan suhtautunut Tiarnanin unelmaan kovinkaan suopeasti, vaan olisi toivonut poikansa hankkivan itselleen mieluummin kunnon koulutuksen ja oikean työn, niin ettei tämän koskaan tarvitsisi miettiä, mistä seuraavan päivän ruuan saisi pöytään. Tilanne kärjistyi siinä määrin, että äidin ja pojan välit katkesivat hetkellisesti käytännössä kokonaan, kun Tiarnan lähti opiskelemaan Lontooseen Royal Academy of Dramatic Artiin, jonne oli päässyt sisään silkalla päättäväisyydellä ensimmäisellä yrittämällä.

Tiarnanilla kävi tuuri työllistymisensä kanssa, ja hän sai ensimmäiset roolinsa varsin pian valmistumisensa jälkeen. Pikkuhiljaa mies alkoi kasvattaa niin mainettaan kuin omaisuuttaankin, ja välit äitiinkin paranivat kun Wynne huomasi, ettei Tiarnan joutuisi uravalinnastaan huolimatta kärsimään nälkää. Ensimmäisestä kunnon palkkiostaan Tiarnan ostikin äidilleen talon Odenista, läheltä tämän lapsuudenkotia, jota Wynne oli ikävöinyt vuosien ajan.

Hollywood-läpimurtonsa jälkeen Tiarnan on elänyt varsin hektistä matkalaukkuelämää reissatessaan kahden mantereen ja ympäri maailmaa olevien kuvauspaikkojen välillä. Siitä huolimatta hän ehti avioitua elämänsä rakkaudeksi kuvittelemansa naisen kanssa vuonna 2007.  Liitto kesti melkein neljä vuotta, ennen kuin vaimo ilmoitti löytäneensä uuden rakkauden ja lähtevänsä tämän matkaan, sillä Tiarnanin jatkuva matkustelu oli alkanut käydä liian raskaaksi. Tiarnan jatkoi elämäänsä keskittymällä entistä enemmän töihin ja viettämällä entistä vähemmän aikaa kotonaan.

Sattumalta talk shown kuvauksissa tavattu Tempest Dawn varasti Tiarnanin huomion, kun hän päätyi kannustamaan ramppikuumeesta kärsivää naista. Tiarnan lupautui viemään tämän syömään, kunhan nauhoituksista olisi selvitty. Kun kaksikko tapasi vielä hämmästyttävästi sisarustensa kautta uudelleen, oli Tiarnan jo täysin rikkaalla mielikuvituksella varustetun naisen lumoissa. Pari alkoi tapailla toisiaan, ja vuonna 2016 Tiarnan viimein ehdotti yhteen muuttamista. Hän osti valoisan kattohuoneiston Lontoon sydämestä, ja pyrkii korjaamaan ensimmäisen liittonsa virheet viettämällä kotona niin paljon aikaa, kuin työt vain suinkin antavat myöten.

>> TRIVIA:

x Vuosien näyttelemisen ja matkustamisen seurauksena Tiarnanin puhetapa on muuttunut varsin neutraaliksi, huolitelluksi BBC-englanniksi, mutta Skotlannissa vieraillessaan tai sukuaan tavatessaan hän alkaa puhua huomattavasti voimakkaammalla skottiaksentilla.

x Tiarnanilla on avopuolisonsa kanssa kaksi kissaa, itämaiset lyhytkarvat Romana ja Leela. Romana on turkki on pääosin valkoinen ja kilpikonnakuvioinen, ja Leela puolestaan on valkoinen suklaanruskein kuvioin. Tiarnan haaveilee myös koirasta, mutta liikkuvan elämäntyylinsä vuoksi ei usko pystyvänsä panostamaan siihen niin paljon kuin haluaisi.

x Tiarnan kärsii erityisesti stressistä laukeavasta aurallisesta migreenistä, joka on onneksi lääkkeiden ansiosta varsin hyvin hallinnassa.

x Omistaa vuosimallin 2017 hopeisen Bentley Bentaygan, vaikkei paljoa sillä ehdikään ajella. Tiarnan harrastaa myös vintage-autoja, osana haluaan säilyttää pala historiaa.

>> PELISSÄ TAPAHTUNUTTA:

-
Takaisin alkuun Siirry alas
 
Tiarnan Fox-Moore
Takaisin alkuun 
Sivu 1 / 1

Oikeudet tällä foorumilla:Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
 :: Hahmoesittelyt :: Ihmiset :: Miehet-
Siirry: