PääsivuPääsivu  HakuHaku  RekisteröidyRekisteröidy  Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään  

Jaa | 
 

 Wolfgang Montgomery

Siirry alas 
KirjoittajaViesti
Kirke
Ylläpitäjä
Ylläpitäjä
avatar

Viestien lukumäärä : 1650
Join date : 09.07.2013
Ikä : 27

ViestiAihe: Wolfgang Montgomery   Su Joulu 10, 2017 12:38 pm


kuva © kirke

P E R U S T I E D O T

Nimi: Wolfgang Mylos Montgomery. Hän vaihtoi nimensä 2007 Dorian Dayksi, mutta tulee kutsutuksi jälleen Wolfieksi palattuaan synnyinseudulleen.
Ikä: 33; (11.11.1984) Englanti
Sukupuoli: Mies
Koulutus: Conducting, Royal Academy of Music, London, 2005; PGCE Music, University College London 2016.
Ammatti: Musiikinopettaja Queen Elizabeth High Schoolissa, Hexhamissa, tammikuusta 2017.

M U S I I K K I

Maailma on näyttäytynyt musiikkina läpi miehen koko elämän. Hän on löytänyt melodioita luonnosta, tapaamistaan ihmisistä ja kuulemistaan tarinoista, ja vielä nykyäänkin Wolfgang Mylos Montgomeryn sävellykset elävät. Niitä voi kuulla orkesterien soittamana ja elokuvissakin. Jäljettömiin kadonneen säveltäjän tarina jäi askarruttamaan maailmaa.

Hän on aina suosinut aitoja soittimia sävellyksissään ja kirjoittanut suurimman osan mahtaville orkestereille, vaikka joukkoon mahtuu teoksia myös yksinäiselle viululle. Wolfgangin sävellyksille on tunnusomaista käyttää musiikkina elementtejä, jotka eivät sellaisinaan ole musiikkia, kuten kellon tikitystä, sydämen sykettä ja kirjoituskoneen nakutusta. Jokaiselle sävellykselle on kuitenkin yhteistä musiikin kertoma tarina, joka herätti myös elokuvamaailman kiinnostuksen.

P E R H E

Hollantilainen Willemina van der Veen särki sydämensä unelmoidessaan mahdollisuudesta nousta maailman tietoisuuteen viulistina. Haave ei toteutunut, ja nainen luopui siitä mennessään naimisiin englantilaisen John Montogomeryn kanssa ja aloittaessaan idyllisen, keskiluokkaisen elämän Pohjois-Englannissa paritalon puolikkaan, puutarhan ja asuntolainan kanssa. Kun Wolfgangiksi muuan säveltäjän mukaan nimetty esikoinen sitten osoitti hämmästyttäviä lahjoja musiikissa, jokin naisen sisällä tuntui naksahtavan. Hän löysi keinon elää uudelleen kiertäessään Euroopan ja myöhemmin maailman konserttisaleja lapsensa kanssa. Kaksi Wolfgangia seurannutta lasta, Helia ja Andromeda, jäivät jalkoihin ja välillä aviomieskin unohtui.

Nykyään hän ei pidä yhteyttä eronneisiin vanhempiinsa, mutta hän yrittää rakentaa parempaa suhdetta vihdoin uudelleen tapaamiensa sisarusten kanssa. Isä on muuttanut länsirannikolle uuden vaimonsa kanssa ja kasvattaa pomerianeja, ja äiti on palannut takaisin Hollantiin, vaikkei varsinaisesti olekaan väleissä sukunsa kanssa. Wolfie lukee perheenjäseniksi myös läheiset ystävänsä, kuten Hexhamissa asuvan Muriel Nightingalen, josta on tullut yksi hänen parhaimpia ystäviään vuosia kestäneen parisuhteen päätyttyä.

K O T I

4 Orchard Place, Hexham

Yhden makuuhuoneen miehekäs asunto vanhan, kivisen rivitalon päädyssä. Vuokrattu koti koostuu tummansinisävytteisestä tupakeittiöstä, mustavalkoisesta kylpyhuoneesta ja makuuhuoneesta, jonka ovi on raavittu raidalliseksi ajoilta, joina koirat eivät olleet tervetulleita sänkyyn. Hajamielisen poikamiehen asunto on sisustettu eriparisin, sekalaisin kalustein ja värikkäin, kirjavin astioin, joista yksikään ei näytä kuuluvan samaan sarjaan. Nurkissa pyörii monennäköistä soitinta, ja lattioilla lainehtii poikkeuksetta osittain rutattuja nuottivihkojen sivuja ja keskenjääneitä ajatuksia. Wolfie viihdyttää usein itseään - ja naapureitaan - erityisesti viulua soittamalla.

Hän jakaa asuntonsa kahden varkain elämäänsä hiipineen venäjänvinttikoiran kanssa. Mies ei ole itsekään varma, milloin tarkalleen suostui ottamaan kaksi omistajansa muuttuneen elämäntilanteen myötä koditonta koiraa itselleen, mutta Polina ja Kalinka muuttivat hänen asuntoonsa heinäkuussa 2017. Polina on punainen, vuonna 2012 syntynyt borzoinarttu, joka rakastaa ihmisten halailua, erityisesti varoituksetta, ja vuonna 2015 syntynyt Kalinka on musta kultaisin merkein ja istuu kenen tahansa vähänkin kyykistyvän ihmisen syliin, valahtaen autuaan veltoksi ja painavaksi.

Koirat matkustavat yllättävän sujuvasti vanhan, vaaleansinisen hatchback-mallisen Volkswagen Mk1 Golfin takaosassa ja kirputtavat rakastavasti edessä istuvien ihmisten korvia. Autoparalla on paha tapa jättää käynnistymättä sadesäällä ja sammua risteyksiin. Ei ole tavatonta nähdä miestä työntämässä sitä vapaalla vauhtiin.

K I I N N O S T U K S E T

Musiikki kaikissa muodoissaan, teatteri ja elokuvat. Ystävien seura, mausteinen, thaimaalainen ruoka ja luonnossa samoilu ja vaeltaminen, enemmän tai vähemmän eksyksiin. Naapurien lepyttely, koulun konserttien ja tuotantojen valmisteluun heittäytyminen, sorminäppäryyteen perustuvat silmänkääntötemput sekä autonkuljettajana toimiminen pikkusisarelle.

U L K O M U O T O

Luontevalla, rennolla itsevarmuudella itsensä kantava Wolfie antaa itsestään helposti lähestyttävän, joskin hieman omalaatuisen ensivaikutelman. Hän on pitkä, hoikka ja pitkäraajaisena melkein hontelo, 187-senttinen mies, joka on tavattoman lahjakas hyödyntämään myös hampaitaan ja jalkojaan tarvitessaan ylimääräisiä käsiä. Wolfie usein unohtaa jotain hampaidensa väliin uppoutuessaan ajatuksiinsa, kuten kyniä ja ruokailuvälineitä. Hän ei omista montaa kynää, jota ei olisi kirjonut hampaanjäljin.
Miehellä on matala, käheä ääni, jossa tuntuu olevan melkein poikkeuksetta hyrähdys naurua, ja koulutettu, yleiskielinen puhetapa, josta kuitenkin löytyy synnyinseudun vivahde.

Iho on vaaleaa, herkästi päivettyvää ja etenkin nenältä ja poskilta pisamaista. Paksut, kurittomaksi heittäytyvät hiukset ovat vivahteikasta punaruskeaa ja venähtävät herkästi mitastaan, ellei joku patista miestä parturiin. Useimmiten siistiin malliin leikatut hiukset on pyyhkäisty huolettomalle sivujakaukselle, josta ne valahtelevat otsalle.
Kasvot ovat soikeat ja ilmekieleltään sympaattiseksi luonnehditut. Hänellä on pitkä, kapea ja varreltaan kyömy nenä ja paksut, hyväntahtoiset, punaruskeat kulmat; poskipäät ovat korkeahkot, leuka soikea, suu sopusuhtainen ja persoonallisesti vinot kulmahampaat näkyvät hyvin valkoisessa, poikamaisessa hymyssä, joka paljastaa oikeasta poskesta hymykuopan. Ripset ovat hyvin tuuheat ja tummat, joskin kärjistään punertuvat, ja vaaleanvihreiden, hyväntuulisesti siristyvien silmien pupillien ympärillä on selvästi erottuvaa kuparia.

Pukeutumistyyliltään omalaatuinen mies on kollaasi väriä, tekstuuria, kuviota ja tuntuu poikkeuksetta lepattavan johonkin suuntaan, sillä hän harvoin sulkee polvimittaista takkiaan ja kaulahuivi on valahtanut epäsymmetrisesti vinoon. Hän pukeutuu yleensä joustaviin chinoihin tai suoriin housuihin, poolokauluksellisiin paitoihin ja neuleisiin sekä pikkutakkeihin ja samettitakkeihin. Mies käyttää melkein yksinomaan ruskeita nahkakenkiä, ja niiden ja lahkeiden välistä vilkkuu kaistale kirjavia, värikkäitä sukkia. Hän suosii vaalean ja ruskean sävyjä yhdisteltynä sinisiin, turkooseihin, vihreisiin ja purppuraisiin violetteihin. Ranteessa on nahkahihnainen, kellotaulultaan värikäs kello, ja nenällä usein pyöreälinssiset lukulasit.

L U O N N E

Läheisistään syvästi välittävä Wolfie ei halua pahoittaa kenenkään mieltä, joten hän juo pahaa teetä, syö kiltisti palaneita keksejä ja käyttää muhkuraisia, lahjaksi saatuja villavaatteita mukisematta. Hän on myös ystävä, jonka voi soittaa apuun kello kolmelta aamuyöllä tai jonka sohvalle pääsee nukkumaan ilman tunkeilevia kysymyksiä. Hän on hyvin lämmin, intohimoinen ja välitön, eikä mies epäröi ilmaista tunteitaan hyvässä tai pahassa: hän heittäytyy mielellään ja rakastaa nauramista, mutta myös suuttuu tulinen temperamentti kiehahtaen ja päätyy usein huutamaan turhautuneena, valitettavan usein asioita, joita pyytää nöyrästi anteeksi jälkikäteen. Harkitseminen ja varovaisuus eivät ole hänen vahvuuksiaan, sillä mies on antelias yli varojensa eikä muista budjetteja päättäessään, että maksaa itse puuttuvan osan luokkaretkestä tai ostaa uuden soittimen luokkaan.

Hän rakastaa vilpittömästi työtään ja antaa oppilailleen kaikkensa: hän on myötätuntoinen, rennosti opetukseen suhtautuva opettaja, joka jää välitunneiksi luokkaan kuuntelemaan ja juttelemaan oppilaille sekä irrottelee spontaaneissa soittosessioissa eikä pahastu vapaa-aikansa antamista työlle. Ei ole tavatonta nähdä miestä johtamassa kuoron iltaharjoituksia poronsarvet päässä ja ruma jouluvillapaita päällä. Hän kokee löytäneensä kutsumuksen mahdollisuudesta auttaa vahvistamaan oppilaiden itseluottamusta; hän saa nähdä taidon kehittyvän ja vaalia lahjakkuutta, jota ympäröivä yhteiskunta yrittää tukahduttaa epärealististen tulevaisuudenhaaveiden pelossa.

H I S T O R I A

Lapsuusmuistoja värittävät oopperatalojen takatiloissa toteutetut leikit yksinäisillä pikkuautoilla, smokkien kutisevat, kuristavat kaulukset ja lavan sokaisevat valot, joiden takaa meren jyskeeltä kuulostavat aplodit kantautuivat. Wolfgang on kiertänyt Euroopan mahtavia konserttisaleja seitsemänvuotiaasta, kun harvinaislaatuinen lahjakkuus musiikin kanssa alkoi herättää kiinnostusta. Hänellä on ollut pikkulapsesta kyky soittaa vaativaakin musiikkia yhden kuulokerran jälkeen, ja hän on erikoistunut soittamaan äitinsä jumaloimaa viulua sekä pianoa.

Kahdeksanvuotiaasta Wolfgang myös sävelsi musiikkia itse, mutta vanhemmilta vei pari vuotta ymmärtää, että kyse todella oli täysin alkuperäisestä tuotannosta. Vuodesta 1996 Wolfgang Mylos Montgomeryn sävellyksiä on voinut kuulla klassisten orkesterien soittamana, ja 18-vuotiaasta orkesteria on johtanut säveltäjä itse. Hänen musiikkinsa levittäytyi ympäri maailmaa, ja suuri osa opinnoistakin tapahtui etäopiskeluna Itävallasta, Japanista, Saksasta, Yhdysvalloista, Italiasta tai Australiasta. Vuonna 2004 hänen musiikkiaan ostettiin ensimmäistä kertaa elokuvaan, ja sen jälkeen kyselyjen määrä kasvoi.

Vuoteen 2007 mennessä Wolfgang Mylos Montgomeryn musiikkia saattoi kuulla useammassa Hollywood-tuotetussa elokuvassa, joista yksi sai Oscar-ehdokkuuden parhaasta musiikista. Sävellyksiä oli äänitetty sekä levyille että ostettavaksi virtuaalisessa muodossa, ja äiti, poikansa innokkain tukija, aloitti neuvottelut elämänkerran tuottamisesta elokuvaksi. Mutta Wolfgang ei kokenut elämäänsä lainkaan yhtä jännittävänä ja ainutlaatuisena. Hän oli viettänyt elämänsä matkustuksen ja esiintymisen hektisessä pyörteessä tai sulkeutuneena yksin huoneeseensa, rytistettyjen paperien keskellä, viulu ystävänään, äidin alati kunnianhimoisemmat toiveet harteillaan. Sävyltään vainotummaksi muuttuneessa musiikissa saattoi kuulla yhä useammin toistuvana motiivina kellojen tikityksen. Hänen aikansa oli lopussa. Kasvava ahdistus väritti hänen arkensa hallusinaatioin, milloin häntä pimeyteen kiskovista varjoista, milloin taivaallisista enkelikuoroista, ja johti lopulta psyykkiseen romahdukseen.

Syksyllä 2007 Wolfgang katosi varoituksetta jäljettömiin. Hän ei osaa itsekään tarkalleen sanoa, missä oli seuraavien vuosien aikana tai mitä teki, sillä hänen muistonsa ovat sumeita ja hajanaisia välähdyksiä. Vähitellen hän alkoi kuitenkin saada jälleen paremman otteen elämästään ja alkoi pohtia, kuka halusi olla – nyt, kun hänen musiikkinsa oli poissa ja jäljellä oli täyttämistä odottava hiljaisuus. Vuodet veivät hänet ympäri maailmaa, ja erityisesti Kaakkois-Aasia ansaitsi paikan hänen sydämessään. Nimensä Dorian Dayksi vaihtanut mies koki aivan toisenlaisen maailman kuin aikaisemmin elämässään, ja teki kaikkea katusoittajasta kahvilatyöntekijään ja autonkuljettajasta kapellimestariin elättääkseen itsensä.

Hän tapasi Muriel Nightingalen Islannissa talvella 2012, istuskellessaan jylhällä kallionjyrkänteellä odottamassa, josko povattu maailmanloppu koittaisi sittenkin. Toki sellainen pitäisi kokea aitiopaikalta, hän totesi ja tarjosi naiselle keksin. Sen jälkeen hän ei enää kiertänyt maailmaa yksin. Vuonna 2016 he palasivat Britanniaan, minkä jälkeen suhde päättyi ja kaksikon tiet erosivat. Dorian opiskeli opettajan pätevyyden ja tammikuussa 2017 otti vastaan musiikin opettajan työn Hexhamissa kokien löytäneensä uuden kutsumuksensa.

_________________
jamie + charles + knox + aida + julian + wolfie + tempest + joaquim + ava + angus + lennox
Takaisin alkuun Siirry alas
 
Wolfgang Montgomery
Takaisin alkuun 
Sivu 1 / 1

Oikeudet tällä foorumilla:Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
 :: Hahmoesittelyt :: Ihmiset :: Miehet-
Siirry: