PääsivuPääsivu  HakuHaku  RekisteröidyRekisteröidy  Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään  

Jaa | 
 

 Katerina Nordqvist

Siirry alas 
KirjoittajaViesti
Pixiekissa
Kentauri
Kentauri
avatar

Viestien lukumäärä : 1698
Join date : 20.04.2014
Ikä : 27

ViestiAihe: Katerina Nordqvist   Su Kesä 08, 2014 2:35 pmKaterina Nordqvist

Perustiedot:
Nimi: Katerina Gina Nordqvist. Kutsutaan Katerinaksi tai lyhyesti Katiksi. Ratsastuskilpailuissa hän on käyttänyt ja käyttää nykyäänkin nimeä Gina Nordqvist isoäitiä ja isänsä tahtoa kunnioittaakseen.
Syntynyt: 5.2.1991 (26-vuotias)
Kansalaisuus: Ruotsalainen
Sukupuoli: Nainen
Perhe: Isä ja äiti erosivat, kun Katerina oli 5-vuotias. Hän on asunut isänsä luona Norrköpingissä Ruotsissa ennen muuttoaan Englantiin. Yhteys äidin kanssa rajoittuu satunnaisiin tyhjänpäiväisiin puhelinsoittoihin, eivätkä he ole tavanneet moneen vuoteen. Vanhempiensa ainut lapsi ja täten isänsä silmäterä.
Ammatti, koulutus: Osa-aikaisena harjoittelijana ketjuvaateliikkeessä. Katerina on päässyt ylioppilaaksi ja suorittanut lukion kelvollisin arvosanoin. Hän ei ole koskaan ennen työskennellyt virallisesti missään, paitsi tallilla satunnaisesti hoitanut ja liikuttanut muiden hevosia omiensa lisäksi ja toiminut lastenvahtina. Nuorempana kiersi paljon hoitajana kilpailuissa ennen omaa kilpauraansa.
Asuminen: Isän ostama kerrostalokaksio Newcastlen keskustassa. Kulkee tallille autollaan tai vaihtoehtoisesti kimppakyydeillä, bussilla tai taksilla.
Vapaa-aika: Bilehile, joka viihtyy mielellään baareissa miesten ja juomien perässä. Silloin kun huvittaa, Kat keskittyy kilpailemaan ja valmentautumaan hevosensa kanssa mahdollisimman paljon, sillä pyrkii GP-tasolle. Rankka työ vaatii rankat huvit, hänellä on tapana sanoa, vaikka viittaa sillä töiden sijaan usein hankalaksi luokittelemaansa hevoseensa.
Hevonen: lipizzanhevosori 48 Neapolitano Thais IV

Ulkonäkö:

Katerina on ulkoiselta olemukseltaan siisti mutta innokas nuori nainen. Hän on 164 cm pituinen ja varreltaan normaalikokoinen, jos ei suoranaisesti lihaksikas niin ainakin kiinteä epäsäännöllisen saliharjoittelun, ratsastuksen ja satunnaisten tallitöiden vuoksi. Katilla on lapaluihin yltävä, luonnostaan kultaan taittava vaalea tukka, joka monesti roikkuu rennosti letitettynä tai sekaiselle nutturalle kerättynä tallilla. Hius on pohjoismaiseen tyyliin suora, mutta Kat muotoilee sitä mielellään eikä ole ihme, mikäli se on kiharrettunakin. Hän nauttii muutenkin laittautumisesta ja on harvoin ihmisten ilmoilla, ellei ole meikannut edes kevyesti. Hänellä on molemmissa korvissa kaksi korvista, mutta ei muuten lävistyksiä tai tatuointeja. Silmät ovat syvät mantelinruskeat ja peuramaisen suuret. Hänen ihonsa on talvisin jopa skandinaavisen vaalea, mutta helposti vähästäkin auringosta päivettyvä.

Pukeutuu lyhythihaisiin paitoihin ja rentoihin kauluspuseroihin, ja käyttää tarvittaessa siistiä takkia. Viihtyy pillifarkuissa tai jopa shortseissa, ja pitääkin yleensä ratsastushousuja vain ratsastaessaan. Sama koskee ratsastussaappaita, jotka ovat lähinnä vain kilpailukäyttöön - muuten jalassa ratsastuskengät turvakärjellä tai tennarit, virallisemmassa tilaisuudessa mustat yksinkertaiset avokkaat. Rento, mutta harkittu pukeutuminen näkyy niin tallilla kuin arjessa muutenkin. Väreinä suosii vaaleita ja neutraaleita sävyjä, vaan vähäisissä määrin myös kukkakuviot tai värit saattavat olla käytössä.

Historia:

Ratsastanut lapsesta saakka ja kilpaillut varhaisteini-iästä. Valmentautunut kunnolla vasta 16-vuotiaasta saakka silloisella vuokrahevosellaan sekä connemarallaan, jonka luokitteli tasottomaksi puskaratsuksi sen säpsäkän luonteen vuoksi. Ensimmäisen oikean, osaavan kouluratsunsa puoliveritamma Philadelphian Katerina sai 18-vuotiaana. Hän kilpaili sillä ensin Vaativa B ja A -luokissa, kohoten jo valmiiksi tasokkaan ratsun kanssa lopulta GP-tason kilpailuihin Ruotsissa ja Euroopassa. Ratsukko starttasi ensimmäiset GP-tason koulukilpailut Göteborgissa, kun Kat oli 20-vuotias. Hevonen oli hänellä kokonaiset neljä vuotta aktiivisena kilparatsuna, kunnes se siirtyi loukkaantumisen vuoksi eläkekotiin hänen ystävälleen. Jossakin välissä kilpailujen rinnalla hän sai myös lukion suoritettua ihan mallikkaasti.

Philadelphian kilpauran loppuessa Katerina joutui punnitsemaan koko elämänsä uudelleen. Hän päätti lyhyen harkinnan jälkeen muuttaa Englantiin 22-vuotiaana ja hankkia hevosen Rosings Parkiin. Nainen valmentautui kilpailuaikanaan Philadelphian kanssa Rosings Parkissa ja on osallistunut siellä myös kilpailuihin, joten hän uskoi tallin vastaavan odotuksiaan. Hän yrittää kovasti itsenäistyä isästään, ja on muuttanut nyt ensikertaa omaan asuntoon (jonka isä vaati saada ostaa tyttärelleen) Slaleyhin isänsä luota Norrköpingistä Ruotsista. Hän haki isänsä avustuksella Sloveniasta itselleen Aleksein projektiksi, jonka kanssa saisi joskus taas vallata arvostetut koulukilpailut.

Katerina kilpailee nykyisellä hevosellaan Vaativa B -tasolla, mutta harjoittelee jo osittain korkeampien tasojen vaatimusten mukaan. Odottaa Alekseilta suuria, ja suree edelleen menettämäänsä mustaa puoliveritammaa. Teki aikanaan tietoisen valinnan halutessaan juuri lipizzan, eikä halua myöntää ajatuksiaan siitä, ettei orista ole mihinkään suuren ja hienon puoliverisen jälkeen.

Hevoseen ja kilpauraan täysillä keskittyminen ovat Katerinan suuri haave ja tarkoitus, mutta samalla hän ei tahdo ihan periaatteenkaan vuoksi enää elää isänsä siivellä. Itsenäistymishaave on kivana ajatuksena on iskostunut naisen mieleen, eikä hän tahdo isänsä tekevän kaikkia päätöksiä puolestaan. Hän ei ole kuitenkaan tehnyt päivääkään rehellistä palkkatyötä, eikä suostu ihan mihin tahansa hanttihommiin (kuten siivoojaksi). Ei kuitenkaan koulutuksen puutteen vuoksi saa parempaa työtä, joten on jäänyt riippumaan epävarmaan asemaan: vailla vakituista työpaikkaa ja tuhlaamassa isänsä rahoja holtittomasti vieraassa maassa ymmärtämättä tuon taivaallista tosielämästä ja oikeasta itsenäistymisestä. Vuonna 2017 hän aloitti osa-aikaisena harjoittelijana ketjuvaateliikkeessä Newcastlessa, ja vaikka muoti on lähellä hänen sydäntään, ei hän viihdy tylsissä työtehtävissään.

Hänen isänsä on aktiivisesti mukana kemianteollisuudessa Ruotsissa, ja käärii tuottoja tasaisin väliajoin jo pursuavalle pankkitililleen. Mies on päättänyt jättää ennakkoperintöä ajoissa, eikä ota kuuleviin korviinsa tyttärensä itsenäistymishaaveita. Vähintään kuukausittain, tai katsoessaan tarpeelliseksi, isä siirtää hänen pankkitililleen rahaa, jolla eläisi helposti muutamankin kuukauden. Lisäksi Katerinalla on käytössään isän nimissä oleva luottokortti, ja isä on ostanut hänelle mm. asunnon, hevosen ja kaikki muut suuret ostokset. Kat on päättänyt antaa tilillä olevien rahojen olla säästössä, ja käyttää niitä vain isompia hankintoja varten: usein tarvitessaan hevoselleen jotakin tai maksaakseen kilpailumaksuja. Päätöksestä huolimatta taloudellisesti isässään roikkuva naisen alku tuhlailee päättömästi eikä ymmärrä rahan arvoa. Isän toiminnan vuoksi hänen ei edes tarvitse yrittää.

Luonne:

Katerina nauraa paljon, ja pitää ääntä itsestään. Hän on hyväntahtoinen ja temperamenttinen, eikä aina ymmärrä tekojensa seurauksia. Nainen suuttuu niin halutessaan, ja on valitettavasti tottunut saamaan haluamansa. Tämä saattaa aiheuttaa ongelmia joidenkin kanssa, sillä Katerina ei hyväksy kieltävää vastausta mukisematta. Hän on epävarma itsestään, vaikka pyrkiikin peittämään sen äänekkäällä ja energisellä luonteellaan.  Uudet tuttavuudet saavat ystävällisen vastaanoton, vaan osaa Kat olla joskus hieman ylitsepursuavankin mielistelevä halutessaan jotakin. Hän on muuttanut vieraaseen maahan ja yrittää parhaansa mukaan ystävystyä tai vähintään kartoittaa ympärillä elävien ajatusmaailmaa. Hänestä löytyy draamanhakuinen puoli, joka lähtee liian helposti juoruilemaan erityisesti tullessaan suututetuksi. Hän puhuu helposti ohi suunsa ja liioittelee asioita pitääkseen itsensä kiinnostavana, siirtääkseen huomion muihin ja joskus ehkä vain viihdyttääkseen itseään. Naisen mielenkiinnonkohteet muuttuvat usein ja vaikka Aleksei ja kilpaura siintävät hänen unelmissaan, on hän ajoittain aivan liian laiska käymään valmennuksissa tai edes ratsastamassa tarpeeksi usein.

Luonteeltaan Katerina on kärsimätön ja hän hermostuu äkkiä, ratsailla erityisesti, mikäli hevonen ei opi uutta ja kehity hänen haluamaansa vauhtia. Tämän vuoksi nainen on epävarma nykyisen ratsunsa kilpapotentiaalista - Philadelphia oli jo hänelle saavuttuaan korkean tason kouluratsu ja opetti oikeastaan ratsastajalle kaiken, eikä toisin päin. Aleksei taas vaatii opettajaa, jolla on kärsivällisyyttä ja ymmärrystä hevosta kohtaan. Katin ratsastustaidot ovat hyvät, mutta kouluttamattoman ja raisun Aleksein kanssa hän ei osaa olla ja saattaa tehdä typeriäkin virheitä. Philadephia oli helppo ratsastaa, eikä nainen osannut vaatia itseltään paljon. Tämän vuoksi valmennukset eivät ole olleet niin hyödyllisiä kuin olisivat voineet.
Kat pyrkii olemaan oman itsensä herra, ja ahdistuu mikäli suunnitelmat menevät päivän aikana uusiksi. Suunnitelmallisuudesta huolimatta Katerina on haaveilijaluonne, eikä halua luoda kauhukuvia tulevaisuudesta vaan uskoo ennemmin auringon paistavan risukasaankin. Aleksein kohdalla tuntuu joskus jo luovuttaneen.

Hän osaa varsin hyvin hoitaa hevosensa itse, mutta on tyytyväinen jos joku muu on hakenut sen mutaisesta tarhasta ja kuurannut sen vaikka osittainkin hänen puolestaan. Ori saattaa olla malttamaton varustettava ja hoidettava, mikä ei suoranaisesti houkuttele Katia. Ehkä juuri siksi nainen kiireisiin vedoten edellyttää joskus, että hevonen on laitettuna valmennuksiin. Hän ei myönnä pelkäävänsä ajoittain hevostaan, ei ehkä edes itselleen. Ori on kuitenkin hänen oma lellikkinsä, ja sen hoitaminen auttaa hyvinä päivinä rauhoittumaan ja luomaan kuvan tulevaisuuden mahdollisuuksista kilpakentillä. Hevonen on hänelle kaikessa hiljaisuudessa terapiaeläin, joka helpottaa satunnaisesta elämänhallinnan järkkymisestä aiheutuvaa tuskaa.
Takaisin alkuun Siirry alas
 
Katerina Nordqvist
Takaisin alkuun 
Sivu 1 / 1

Oikeudet tällä foorumilla:Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
 :: Hahmoesittelyt :: Ihmiset :: Naiset-
Siirry: