PääsivuPääsivu  HakuHaku  RekisteröidyRekisteröidy  Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään  

Jaa | 
 

 Zoe Winter

Siirry alas 
KirjoittajaViesti
Silkki
Yksisarvinen
Yksisarvinen
avatar

Viestien lukumäärä : 2801
Join date : 18.04.2014
Ikä : 24

ViestiAihe: Zoe Winter   Su Kesä 08, 2014 1:55 pm


Kuvan © Kirke

Get out your guns, battles begun
Are you a saint, or a sinner?
If loves a fight, than I shall die
With my heart on a trigger
» Perustiedot
Nimi: Zoe Grace Winter
Ikä: 29v (1.4.1989)
Sukupuoli: Nainen
Asuinpaikka: Chisholm Place; Hexham. Zoe asuu vuokralla hiekanvärisen kivitalon ensimmäisessä kerroksessa jakaen eteiskäytävän yläkerrassa asuvan vanhan pariskunnan kanssa. Kaksio on vastikään perusremontoitu, joten sitä voinee pitää siistinä ja modernina tummanharmaan kokolattiamaton, pienen mutta toimivan keittiönurkkauksen ja valoisan, tilavan makuuhuoneen kera. Sisustus on varsin mitäänsanomatonta, eikä Zoe ole nähnyt suurta vaivaa tehdäkseen kodistaan yhtään kutsuvamman tai värikkäämmän.
Ammatti ja koulutus: Yksityinen hevosenhoitaja Charles Edgerlyn hevosille. Zoe ei koskaan loistanut koulussa, mutta suoritti pakolliset opinnot keskinkertaisin arvosanoin. Hän opiskeli hevosenhoitajaksi ratsutuslinjalla, ja on aina ajatellut palaavansa joskus koulunpenkille tallimestarin opintoja varten.
Lemmikki: westienarttu Maisie
Moodboard: x

» Perhe
Zoen vanhemmat Carla ja Andrew Doyle asuvat Newcastlessa, mutta kireät välit ovat pitäneet huolta siitä, ettei tapaamisia järjesty turhan usein. Sen sijaan sisarpuoltaan Irista (synt. 1993) Zoe tapaa useammin. Iris työskentelee Newcastlessa Waterstones-kirjakaupan myyjänä, ja sotkeutuu pirteästi isosiskonsa elämään aina kun se Irikselle itselleen sopii. Isoveli Aaron (synt. 1986) kiertää maailmaa avustustöiden merkeissä, yleensä opettamassa lukemista ja englantia lapsille köyhissä oloissa. Zoe ja Aaron tapasivat lapsuudessaan biologista isäänsä ja tuon uutta perhettä aina silloin tällöin, ja sen kautta tutustuivat myös sisarpuoleensa Aida Fitzgeraldiin.
Zoe seurustelee Maybe Mooren kanssa, vaikka muille kertookin Mayben olevan vain hänen paras ystävänsä.

» Harrastukset ja vapaa-aika
Zoella ei ole varsinaisia harrastuksia hevosten ja töiden ulkopuolella, mutta kenties niihin liittyen hän on tottunut käymään pitkillä lenkeillä koiransa Maisien kanssa sekä käymään kuntosalilla silloin kun ei syystä tai toisesta ole tallilla. Mayben kanssa seurustelu on myös opettanut naisen nauttimaan elokuvista ja televisiosarjoista, vaikka yksinään hän harvoin jaksaa keskittyä ruudun tuijottamiseen. Iris on ottanut tavakseen tuoda hänelle kuukauden best sellerin, joten Zoe on alistunut kohtaloonsa lukea vähintään yksi kirja kuukaudessa.

» Hevoset ja ratsastus
Zoe on ratsastanut pienestä pitäen, ensin ratsastuskoulussa, sittemmin hevosopistolla ja lopulta nuorten ja remonttien ratsutuksen merkeissä, ja onkin vuosikymmenten saatossa muovautunut varsin kärsivälliseksi viilipytyksi hevosten lähettyvillä. Hän on joustava, hevosta herkästi lukeva ratsastaja, joka pyrkii aina antamaan selkeät mutta pienet avut. Zoe on ehdottomasti koulupainotteinen ratsastaja, joka osaa korjata ratsuaan itse ja kehittää tehtäviä, joilla saada hevosta paremmin ohjan ja pohkeen väliin. Esteillä nainen ei viihdy lainkaan yhtä hyvin, mutta suoriutuu kyllä metrin radasta tyylipuhtaasti.

Zoe työskentelee Charles Edgerlyn yksityisenä hevosenhoitajana; Paddy, Duffy, Java, Selkie, Diana ja Nyx ovat hänen vastuullaan. Hän kiertää kilpakaudella hevosten mukana kilpailuissa ja tallilla varustaa, lämmittelee ja jäähdyttelee hevosia valmiiksi kilparatsastajille. Hän käy Paddyn kanssa päivittäin maastossa ja osallistuu usein valmennuksiin eläkkeelle jääneellä kenttäratsulla. Muiden hevosten selkään hän nousee lähinnä tarpeen niin vaatiessa.


Maybe & Chess sekä Zoe & Duffy maastossa. Kuvan © Kirke

They say before you start a war
You better know what you're fighting for
Well baby, you are all that I adore
If love is what you need, a soldier I will be
» Ulkomuoto
Zoe on 176cm pitkä nainen, joka on solakassa ja timmissä kunnossa lähinnä töiden vaatimuksesta. Hän on terveellä tavalla lihaksikas, vaikka ei ehkä kuvaisi itseään sillä sanalla; sitkeä voisi olla hänen valitsemansa termi. Pitkät päivät tallilla eivät valitettavasti ole tukeneet kaikista terveellisintä ja tasapainoisinta ruokavaliota, mutta niin kauan kuin se ei tule hevosten ratsastamisen ja hoitamisen eteen, ei Zoe koe tarvetta huolehtia ruokailutottumuksistaan.
Hänellä on selkeät, vahvat kasvonpiirteet, joiden vakava perusilme tuntuu vain korostavan terävyyttä. Hänellä on suora nenä, vahva, helposti tunnistettava profiili ja korkeat poskipäät. Terävä leuka ja pienet, usein tiukkaan viivaan pusertuneet huulet eivät tee ihmeitä pehmentääkseen yleisvaikutelmaa. Zoella on tummanruskeat silmät, kesällä herkästi päivettyvä iho ja mustat, laineikkaat hiukset, jotka ovat venähtäneet varsin pitkiksi. Hän pitää hiuksiaan poikkeuksetta poninhännällä tallilla liikkuessaan.

Zoe liikkuu pitkin, rauhallisin askelin eikä edes 16-tuntisen työpäivän jälkeen alennu laahustamaan selkä kyyryssä. Hän ei varsinaisesti kiirehdi, mutta pitkät askeleet kuljettavat naista reippaasti paikasta toiseen. Naista kuvaillaan usein ilmeettömäksi, sillä Zoella ei ole taipumusta heijastaa tunteitaan suurin elein tai ilmein, eivätkä työn karhentamat kädet koskaan heilu puheen tahdissa. Hänellä on naiseksi melko matala ääni, joka harvoin horjuu ja jolla käskyjen välittäminen niin hevosille kuin ihmisillekin tuntuu tulevan luonnostaan. Hän ei korota ääntään edes hevosta ojentaessaan, mutta jämäkkyys kuultaa silti läpi niin puheesta kuin olemuksestakin.
Naisen pukeutumista voisi kuvailla käytännön ohjaamaksi, sillä hän ei vahingossakaan saavu vaaleissa vaatteissa tallille tai erehdy ostamaan mitään vaatekappaletta, joka ei kestä tavallista 40-asteen pesuohjelmaa. Hän suosii mukavuutta muodin yli, vaikkei ikipäivänä kehtaisikaan esiintyä verttyneissä huppareissa tai reikäisissä housuissa. Zoe suosii pukeutumisessaan lämpimiä, joskin tummahkoja sävyjä, kuten tummanpunaista tai laivastonsinistä, mutta on pikkuhiljaa oppinut viihtymään limenvihreissä huppareissa ja kirkkaan turkooseissa paidoissa - ainakin kotonaan.

» Luonne
Zoe on ylpeä, itsevarma ja päättäväinen nainen, joka tekee mitä täytyy ja murehtii seurauksia myöhemmin. Häntä ei kukaan erehtyisi kuvailemaan ystävälliseksi tai lämpimäksi. Hän on etäinen, vaikeasti lähestyttävä persoona, joka mielellään pitää jokaisen vähintään käsivarren mitan päässä. Hänestä jäävä ensivaikutelma on usein etäinen, mutta asiallinen ja itsevarma, sillä nainen ei pelkää seistä omien sanojensa takana.
Hän on rauhallinen ja hillitsee tunteensa taidokkaasti, eikä alennu korottamaan ääntään kuin aniharvoin. Hän pitää tunteensa ominaan tilanteesta riippumatta, joten voimakkaan tunnereaktion kaivaminen naisesta on melkoisen työn takana. Hän ei mielellään puhu tunteistaan edes lähimpien ystäviensä kanssa, mutta olettaa jokaisen tietävän sanomattakin, miten tärkeänä hän vähäisiä ystäviään pitää. Kovasta, lähes tunteettomaksi leimatusta ulkokuorestaan huolimatta Zoe jää helposti pyörittelemään riidan keskellä syljettyjä loukkauksia mieleensä pitkäksikin ajaksi, vaikka ei myönnäkään kenenkään voivan onnistua satuttamaan häntä.

Hän on vaikea ja ylimielinen, eikä ylpeys tunnu joustavan millin vertaa. Hän ei myönnä olevansa väärässä kuin pitkin hampain ja anteeksipyynnöt ovat usein enemmän oletus siitä, että riita on jo unohdettu kuin varsinainen anteeksipyyntö. Zoe vaatii jatkuvasti ympäristöltään paljon, mutta olettaa jokaisen tekevän asiat kuten hän tekisi. Hänelle tuottaa vaikeuksia sopeutua muutoksiin rutiineissa, eikä hän mielellään joustaisi huolella tekemästään suunnitelmasta erityisesti hevosten kohdalla.
Hän on horjumattoman lojaali niille vähäisille henkilöille, jotka hyväksyy lähelleen, ja puolustaa läheisimpiään raivokkaasti. Hän ei kestä edes puolihuolimattomasti vitsillä heitettyä loukkausta ystäviensä suuntaan puuttumatta tilanteeseen ja inhoaa automaattisesti jokaista, joka ei tule toimeen hänen ystäviensä kanssa tai jonka hän ei koe olevan hyväksi ystävilleen. Hän on valitettavan mustasukkainen, eikä mielellään jakaisi ystäviään tai vastuullaan olevia hevosia kenenkään kanssa. Zoe kuitenkin tiedostaa mustasukkaisuuden olevan varma keino jäädä yksin, joten yrittää nieleskellä katkeruuttaan ja hokea itselleen, miten hän ei menetä mitään, vaikka ystävillä olisi muitakin ystäviä ja hevosia hoitaisi joku toinenkin.

Zoe ei tahdo myöntää sitä, mutta sisimmässään nainen on varsin yksinäinen. Hän työskentelee mielellään aamusta iltaan unohtaakseen sen, että joutuu palaamaan tyhjään kotiin, ja pitää tiukasti kiinni vähäisistä ystävistään jottei jäisi täysin yksin. Itsevarmuudestaan huolimatta nainen pelkää epäonnistumista, sillä on tottunut laskemaan oman arvonsa suorituksina. Jos hän voi olla paras mahdollinen hevosenhoitaja, hän ei voi menettää työtään, ja jos hän tekee aina hieman enemmän kuin olisi tarve, hänen ei tarvitse pelätä epäonnistumista. Hän uskoo taiteilevansa jatkuvasti pettymyksen tuottamisen rajalla ja on vannonut tekevänsä kaikkensa, ettei hipaisisi varpaallaankaan väärää puolta.

I'm an angel with a shotgun
Fighting til' the wars won
I don't care if heaven won't take me back
I'll throw away my faith, babe, just to keep you safe
Don't you know you're everything I have?
And I, wanna live, not just survive, tonight
» Menneisyys
Zoe kasvoi Lontoon kupeessa perheessä, jossa kouluarvosanat olivat kaikki kaikessa ja vanhemmat eivät pehmentäneet sanojaan ilmaistessaan pettymyksensä ja tyytymättömyytensä heikompiin arvosanoihin. Toisin kuin isoveljeä ja pikkusiskoa, perheen keskimmäistä lasta koulunpenkillä istuminen ei jaksanut kiinnostaa. Hän ratsasti pienestä pitäen lähistön ratsastuskoululla ja kun vanhemmat leikkasivat tunneista rangaistuksena huonosta koulumenestyksestä, alkoi Zoe tehdä töitä tallilla päästäkseen edes silloin tällöin ratsastamaan. Heillä ei koskaan ollut ylimääräistä rahaa ja heikoimpina aikoina vanhemmat riitelivät perheen budjetista jatkuvasti, mutta he selvisivät aina nälkää näkemättä ja liikoja harrastuksista leikkaamatta.
Zoen ilmoittaessa suunnitelmistaan lähteä opiskelemaan hevosenhoitajan ammattitutkintoa, riideltiin perheessä raikuvasti viikon päivät. Se ei kuitenkaan kääntänyt naisen päätä, joten syksyn koittaessa Zoe muutti hevosopiston asuntolaan eikä katsonut taakseen. Vanhemmat eivät suostuneet edes tulemaan kolmea vuotta myöhemmin valmistujaisiin, sillä eivät arvostaneet käytännönläheistä ammatinvalintaa lainkaan. Zoe teki harjoittelunsa aikanaan Rosings Parkissa, mutta ei hakenut heti töihin kasvavalle kilpatallille saadessaan tarjouksen Lontoon suuntamilta.

Hän työskenteli myyntitallilla maan pääkaupungin läheisyydessä vuosia nuorten ja remonttiratsujen ratsuttajana. Matkan varrelle mahtui niin parisuhdetta työkaverin kanssa kuin omia hevosia, ja lopulta Euroopan kiertämistä estekilparatsastajan matkassa. Paluu takaisin myyntitallille ei sujunut aivan niin kivuttomasti kuin hän oli toivonut, sillä entisen naisystävän kanssa työskentely oli varsin vaivalloista, joten Zoe päätyi etsimään uutta työtä. Rosings Parkin etsiessä tallityöntekijöitä tarttui hän tilaisuuteen.
Nainen sai vastuulleen Charles Edgerlyn kenttäratsun, eikä olisi voinut vielä silloin ennustaa, että saisi pääsylipun kenttäratsastuksen huipulle. Hän sai ylennyksen alkuvuonna 2015 ratsuttajaksi, mutta jatkoi kilpailuissa kiertämistä Edgerlyn hevosten hoitajana. Elämä Rosings Parkissa ei käynyt pitkäksi, sillä tallilta löytyi niin ystäviä kuin mahdollisuuksia kehittyä hänen valitsemallaan alalla hevosten keskuudessa. Hienojen kilpahevosten maailmaan upottautuessa oli helppo unohtaa vanhempien halveksunta ja oma yksinäisyys.

Alkuvuodesta 2016 tallia piinannut vainoaja paljastui lopulta vanhaksi tutuksi, joka oli koston perässä. Tapahtumien säväyttämänä hän muutti keväällä Hexhamiin, vaikka yksinäisyys tuntuikin entistä raskaammalta kun ympärillä ei ollut jatkuvasti kymmeniä työkavereita. Kesällä 2016 hän siirtyi kokonaan yksityiseksi hevosenhoitajaksi Edgerlylle, vaikka ei voinutkaan sietää hevosille valittua kilparatsastajaa. Isoveljen pikainen pyörähdys Englannissa kahden ulkomaan työkeikan välissä jätti Zoen käsiin koiran, joka naisen vastahakoisuudesta huolimatta on osoittautunut varsin tehokkaaksi karkottamaan yksinäisyyttä.

Vuosi 2017 tuntui kuluvan lähinnä Bex Halen kanssa kättä vääntäessä, mutta kisakauden myötä he onnistuivat solmimaan jonkin sortin aselevon. Zoe viettikin aikansa hevosrekan ratin takana ja kisapaikoilla maaliskuusta lokakuuhun vaihtelevina viikonloppuina. Hän putosi pahasti hevoselta lokakuun lopussa, ja jäi kuukausien mittaiselle sairaslomalle. Hän on päässyt takaisin satulaan ja kunnolla töihin vasta alkuvuonna 2018.

_________________
When you're falling in a forest and there's nobody around, do you ever really crash or even make a sound? ♪♬
Takaisin alkuun Siirry alas
 
Zoe Winter
Takaisin alkuun 
Sivu 1 / 1

Oikeudet tällä foorumilla:Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
 :: Hahmoesittelyt :: Ihmiset :: Naiset-
Siirry: