PääsivuPääsivu  HakuHaku  RekisteröidyRekisteröidy  Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään  

Jaa | 
 

 [Y] You'll never shine if you don't glow

Näytä edellinen aihe Näytä seuraava aihe Siirry alas 
KirjoittajaViesti
Silkki
Kentauri
Kentauri
avatar

Viestien lukumäärä : 1965
Join date : 18.04.2014
Ikä : 23

ViestiAihe: [Y] You'll never shine if you don't glow   La Syys 16, 2017 8:32 pm

Yksinpelejä kenttäkilpailuista, joihin Bex Hale osallistui Charles Edgerlyn hevosilla kesäkauden 2017 aikana.
-----
Torstai 10. elokuuta 2017 - Aston-Le-Walls, Intermediate

”Oletko valmis, poikakulta?” Bex jutusteli pidellen mustankimon ruunan päätä sylissään. Selkie puhisi vasten ratsastajansa rintaa ja hieroi otsaansa takkiin, jonka Bex oli vetänyt ylleen suojatakseen kilpavaatteitaan viimeiseen saakka. Hän hieroi hellästi hevosen korvia ja vilkaisi viimeisen päälle letitettyä harjaa. He olivat valmiit päivän koitokseen Intermediate-tason kenttäluokassa tutulla radalla eteläisessä Englannissa. Kausi ei ollut mennyt Selkien kanssa lainkaan odotetusti, mutta toivon mukaan tämä viime hetkillä lisätty ilmoittautuminen kääntäisi kauden suunnan nousujohteiseksi. Edelliset kisat olivat jääneet kesken Selkien kaaduttua maastoesteillä, mutta onneksi he olivat selvinneet siitä rytäkästä ilman sen suurempia loukkaantumisia. Hänellä oli ollut pari mustelmaa jalassa seuraavan viikon, ja Selkie oli ollut hieman tavallista jäykempi seuraavana päivänä. Nyt, kaksi viikkoa Burghamin katastrofin jälkeen, Selkie oli kuitenkin täydessä terässä. Ainakin hän tahtoi uskoa siihen, sillä ruunassa oli sitä jotakin, joka vetosi häneen. Vielä se ei kilpailutuloksissa näkynyt, ja vaikka Charles ei ollut suoraan asiaa nostanut puheeksi sitten alkukauden keskustelun, tiesi hän miehen olevan tyytymätön ja varmasti harkitsevan ruunan myyntiä jälleen kerran.

Koulurata sujui lähestulkoon moitteettomasti ruunalta, jonka vahvuus ei tosiaankaan ollut sileätyöskentelyssä. Hän oli ylpeä ratsustaan ja kertoi sen Selkiellekin selvin sanoin. Ruuna pöhisi tyytyväisenä saadessaan muutaman herkun, ennenkö ratsastaja luovutti hevosen hiljaisen hoitajan käsiin. Bex palasi seuraamaan loppuja koululuokkia sekä syömään hieman evästä, ennenkö esteosuus alkaisi. Hän kävi läpi mielessään edellisten kilpailujen esteratoja valmistautuessaan uusimpaan koitokseensa Selkien kanssa. Ruuna oli yleensä hypännyt varsin hyvin, eikä ollut koskaan pudottanut puomeja muutoin kuin hänen virheestään. Niitä tosin oli riittänyt - heinäkuun alussa oikein kaksin kappalein, kun hän ei ollut saanut koottua hevosta riittämiin sarjalle. Moiselle virheelle ei tänään olisi sijaa. He hyppäisivät puhtaan radan, jos se hänestä olisi kiinni. He olivat pystyneet siihen kahta viikkoa aiemmin Burghamissa. He pystyisivät tänäänkin.

Hyvän koulusuorituksen jälkeen oli helppoa lähteä esteille tietäen, että he olivat viidentenä tuloslistalla. Hän valmisteli hevosen huolellisesti koitokseen, ratsasti tarkasti ja Selkien heikkouksia paikaten, ja kumartui halaamaan hevosen kaulaa puomien jäädessä koskemattomina kannattimilleen. Jälleen kerran ruuna ansaitsi koko joukon kehuja, eikä hän ollut huomaavinaankaan hevosenhoitajan tiukkaa tuijotusta, kun hän syötti ruunalle pari herkkua suoraan ratsastushanskan peittämältä kämmeneltään. Nainen helli hetken hevosta tallialueella, ennenkö palasi vilkaisemaan esteratsastusta. Edellinen luokka jonotti edelleen vuoroaan maastoesteille viivästymisen tähden, joten hänellä ei ollut mitään kiirettä. Winter pitäisi hevosesta huolta sillä aikaa kun hän vilkuilisi muita ratsukoita, joita hänen luokkaansa oli mahtunut. Muutama huippunimikin kilpaili täällä nuoremmilla hevosillaan, ja taitavampien ratsastajien seuraaminen oli aina opettavaista - tai niin hänelle ainakin väitettiin.

Bex asettui estekentän laidalle seuraamaan luokan etenemistä ja arvioimaan muita ratsukoita. Muutama hevonen hurmasi taidoillaan, mutta suurin osa ei vakuuttanut häntä - ei, kun hänellä oli Selkie, Duffy, Java ja Diana, sekä mahdollisuus valmentautua Paddyn kanssa. Nainen vilkaisi kelloaan arvioiden, että ehtisi nähdä vielä kolme ratsukkoa ennenkö hänen olisi paras palata oman hevosensa luokse ja jatkaa kilpailuja eteenpäin. Suloisen rautiaan pudotettua viimeisellä esteellä, nainen huokaisi pettyneenä muun yleisön mukana. Oli aina sääli poistua radalta siten, että viimeisestä hypystä oli jäänyt huono maku suuhun. Moiset ajatukset tosin unohtuivat, kun hiekkapohjaiselle kentälle tanssahteli pärskyvä, uhmakkaasti kaulaansa kaartava poniruuna, jonka nainen tunsi paremmin kuin moni muu.
”Bubbles”, hän henkäisi katse liimaantuneena pieneen poniin, joka kalusi kuolaintaan raivokkaasti ja viskoi päätään martingaalin sallimissa rajoissa. Pieni ruuna potkaisi kipakasti taakseen ja selässä istuvalla nuorella miehellä oli kädet täynnä töitä pidelläkseen pientä ratsua aisoissa sen aikaa, että lähtökello soi. Bex painoi etäisesti merkille, ettei ratsastaja ollut tutun näköinen, mutta muutoin seurasi vain entistä poniaan, joka lähestyi esteitä vauhdikkaassa, lyhyessä laukassa. Bubbles ei ollut koskaan hurmannut aurinkoisuudellaan, mutta ruunasta väreilevä energia tuntui tavallistakin synkemmältä. Bex kurtisti kulmiaan seuratessaan ponin etenemistä esteradalla. Ruuna painoi kädelle, repi ohjia ja pukitti useamman kerran kesken radan. Poni päätyi kieltämään sarjalle, sai terävästi raipasta ja nousi pystyyn näyttäen hetken siltä, että kaatuisi vielä selälleen. Ratsastaja käänsi hevosen takaisin tehtävälle kasvot kalpeina, mutta Bex ei osannut sanoa, oliko värinmenetyksen syynä raivo vai pelko. Niin tai näin, ratsukko suoritti radan loppuun ilman enempiä virheitä, ja nuori mies laskeutui selästä sillä sekunnilla, kun Bubbles oli ulkona kentältä. Nainen lähti kiirehtimään kohti ratsukkoa, mutta ei onnistunut tavoittamaan ratsastajaa. Ponin saavuttaminen ei kuitenkaan ollut niin vaikeaa, sillä Bubbles loikki tasajalkaa ja koetti purra ja potkia taluttajaansa, mikä hidasti etenemistä huomattavasti.

”Oletpa sinä tänään huonolla tuulella”, Bex huomautti saavutettuaan ponin ja epäonnisen hoitajan. Bubblesin mustan harjan sekaan hautautuneet korvat värähtivät ja nousivat hetkeksi näkyviin, ennenkö poni palasi takaisin luimimisen ihmemaahan.
”Se on aina”, hoitaja vastasi nyreänä ja hieroi käsivarttaan, joka punersi näykkäyksen jäljiltä. ”Ei kannata tulla lähemmäs, se puree ja potkii. Se on yksi piru.”
”Tiedän, olen työskennellyt sen kanssa varsasta”, nainen naurahti astahtaen epäröimättä lähemmäs. ”Hei Bubbles, mitä jätkä?” Ruunan korvat värähtivät ja poni käänsi pientä, siroa päätään katsoakseen lyhyttä naista. Mustat sieraimet värisivät hetken, kun poniruuna haisteli ojennettua kämmentä. Yllättäen poni tuntui keksivän, kuka tervehtijä oikein oli, ja nykäisi epäonnisen taluttajan mukanaan astahtaessaan innoissaan lähemmäs naista iloisesti hirnahtaen.
”No johan sinulla kesti tajuta”, Bex nauroi hieroen kermansävyistä otsaa. Bubbles hörähti vastaukseksi ja näytti hetken varsin hyväntuuliselta ponilta tervehtiessään entistä omistajaansa. Hoitaja näytti häkeltyneeltä, mutta käytti ponin muuttuneen mielialan hyväkseen ja kiepautti ketjuriimunnarun ponin turvan ympäri. Bex vilkaisi naista kummissaan.
”Se käy kuumana kisoissa”, oli ainoa selitys, jonka hoitaja tarjosi. Bex kurtisti kulmiaan ja vilkaisi suitsia, jotka Bubblesille oli puettu.
”Niin kuumana, ettet pysty taluttamaan sitä narulla, joka on kiinni pelhamissa?” Hän kyseenalaisti toista kulmaansa kohottaen. Hoitaja kohautti harteitaan. ”Uskomatonta”, nainen mutisi. ”Kuka sillä ratsasti tänään?”
”Will McLaughlin”, hoitaja vastasi automaattisesti. Bexin kulmat painuivat entistä enemmän kurttuun. Sukunimi kuulosti tutulta, mutta hän olisi voinut vannoa, että poni oli myyty Samille tai Sebastianille tai Scottille. Steven, ehkäpä?
”Onko hän ratsastanut sitä pitkään?” Bex päätti sen sijaan kysyä.
”Vain tämän kauden. Edellisellä kaudella Willin pikkuveli Spencer ratsasti sitä.” Ah. Spencer McLaughlin, niinhän se oli ollut.
”Miksi ratsastaja vaihtui?” Bex uteli käyttäen hyväkseen hoitajan puheliaisuutta.
”Spencer ei pärjännyt ponille. Liian vahva hänelle, joten Will otti Bubblesin toiseksi ratsukseen.”
”Joten he kilpailevat nyt Intermediatea?”
”Kyllä. Tarkoitus olisi saada poni myyntiin muutaman hyvän kisatuloksen tukema- minun ei olisi pitänyt sanoa tästä mitään. Meidän on parasta mennä, Will varmasti kaipaa jo poniaan”, hoitaja kiirehti korjaamaan ja lähti kiskomaan Bubblesia perässään. Ruuna repi raivokkaasti vastaan turvan ympärille kiristyvää ketjua, ja Bexin teki mieli repiä naru taluttajan käsistä. Bubbles loikki tasajalkaa taluttajan rinnalla kohti traileriparkkia, ja Bex kääntyi kulkemaan kohti heidän parkkipaikkaansa synkkänä. Hänen pieni poninsa, jonka kasvua hän oli seurannut ensihetkistä alkaen, oli päätynyt jonkun taitamattoman, lellityn isoveljen ratsuksi.

Nainen ei sanonut sanaakaan Winterille ottaessaan maastokoetta varten varustellun ja valmistellun Selkien haltuunsa, heilautti itsensä satulaan ja suunnisti synkkänä kohti lähtöaluetta. Veri kiehui edelleen epäoikeudenmukaisuudesta, jolla Bubblesia oli kohdeltu. Poika ei ollut ratsastanut ponia hyvin esteillä, eikä hoitaja hurmannut tavallaan käsitellä ratsua. Ponilla oli aivan liikaa metallia pienessä, sirossa suussaan, jos häneltä kysyttiin. Hän oli ratsastanut parhaimmillaan pelkällä nivelellä, joskus käyttänyt useampinivelisiä kuolaimia maastoesteillä, mutta siinä se. Poni oli kuunnellut häntä paljon vähemmällä vaivalla - vai kultasikohan aika muistot? Bex pakotti ajatuksensa pois ponista keskittyäkseen Selkieen, joka keräsi kisapaikan latautunutta tunnelmaa itseensä lämmittelyn läpi ja steppasi edelleen kärsimättömänä lähtöboksissakin. Hänellä oli töitä tehtävänä, eikä Bubbles kuulunut siihen. Reilu viisi minuuttia rautaista keskittymistä maastoesteillä, ja kisapäivä olisi paketissa. He olivat kohonneet kolmansiksi puhtaan esteratansa ansiosta, mutta saisi nähdä, kauanko se kantaisi. Nyt pitäisi koettaa ratsastaa lähestulkoon nollan tulos maastoesteiltä, vaikka sallittu aika olikin osoittautunut jo aiempien ratsukoiden kohdalla tiukaksi.

Hän kannusti Selkien liikkeelle kellon soitua ja antoi ruunan etsiä oman, vaivattoman rytminsä lennokkaassa nelissä. Hän kokosi hevosta ennen hyppyjä, valmisteli useamman esteen yhdistelmät huolella ja pakotti ajatuksensa pysymään edessä aukeavassa radassa ja innokkaassa, kiihkeässä kilparatsussaan. Selkie puski vasten kuolainta esteiden välissä, eikä ollut kuunnella pidätteitä ennen esteitä. Hän joutui kokoamaan ratsua jo yhä kauempaa, ja kerran teki virheen arvioinnissa alkaen pidättää ratsua turhankin aikaisin. He menettivät useamman sekunnin hyvää aikaa lähestyessään verrattain helppoa yksittäistä tukkiestettä jo kaukaa hillityssä laukassa. Bex sulki moisen mielestään. Hän tosin antoi ruunan nelistää hieman reippaammin seuraavien esteiden välissä ottaakseen aikaeroa kiinni. Kenties lupa venyttää askelta entisestään oli kuitenkin se virhe, joka kostautui rankimmin, sillä kahden kulman lähestyessä, hän ei saanut hevosta kiinni kunnolla. He ylittivät ensimmäisen esteen liian vauhdikkaasti ja vinosti, eikä seuraavalle osalle saanut suoraa linjaa sitten millään, vaikka hän koettikin korjata rajusti esteiden välissä. Kulman ohittaminen pakotti kääntymään ja valitsemaan toisen reitin. Huokaisten hän alistui kahteenkymmeneen virhepisteeseen ja ainakin osittaiseen aikavirheeseen, sillä mikään mahti maailmassa ei enää lennättäisi heitä maaliin sallitun ajan puitteissa. Bex huokaisi raskaasti viimeisen esteen jäätyä taakse, kannusti ruunaa venymään vielä viimeiseen kiriin ennen maaliviivaa, ja pidätti sen jälkeen ratsunsa ravin kautta käyntiin. Winter oli maalialueella vastassa, otti kiinni hevosen suitsista ja kävi heti toimeen saadakseen hevosen sykkeen putoamaan. Synkeänä Bex kiskoi estesatulan hikisestä selästä syliinsä ja marssi sivummalle tarkistamaan pistetilanteen. Kuten hän oli arvellutkin, tuli virhepisteitä sen verran reilusti, että putoaminen kahdellakymmenellä sijalla tuskin riittäisi. Nainen huokaisi raskaasti ja seurasi hevosenhoitajaa kohti eläinlääkärin tarkastusta. No, ainakin he voisivat lähteä kotimatkalle ajoissa.
Takaisin alkuun Siirry alas
 
[Y] You'll never shine if you don't glow
Näytä edellinen aihe Näytä seuraava aihe Takaisin alkuun 
Sivu 1 / 1

Oikeudet tällä foorumilla:Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
 :: Pelialueet :: Muu maailma-
Siirry: