PääsivuPääsivu  HakuHaku  RekisteröidyRekisteröidy  Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään  

Jaa | 
 

 Aida Fitzgerald

Siirry alas 
KirjoittajaViesti
Kirke
Ylläpitäjä
Ylläpitäjä
avatar

Viestien lukumäärä : 1651
Join date : 09.07.2013
Ikä : 28

ViestiAihe: Aida Fitzgerald   Ti Helmi 14, 2017 7:19 pm


kuva © kirke

P E R U S T I E D O T

Nimi: Aida Fitzgerald
Ikä: 28 (18.12.1989) Englanti
Sukupuoli: Nainen
Koulutus: BFA Drama, NUY Tisch School of the Arts 2010.
Ammatti: West End -näyttelijä. Aidan ura alkoi jo lapsuudessa West Endin lavoilla, ja sen jälkeen hän on kiertänyt maailmaa unelmansa perässä; hänen uransa on lähtenyt hurjaan nousukiitoon Anastasian elokuvaroolin myötä. Myös päärooli Moulin Rougen musikaalituotannossa keräsi erinomaisia arvioita.

2/2000-7/2000 Les Misérables, Little Cosette (Palace Theatre, West End)
5/2002-10/2002 Annie, Annie (UK Tour)
11/2006-4/2007 Sound of Music, Birgitta (London Palladium, West End)

10/2010-10/2011 Mamma Mia, Ensemble, Understudy Sophie Sheridan (Winter Garden Theatre, Broadway)
3/2012, 5/2012 Into the Woods, Cinderella (Center Stage, Baltimore; Westport Country Playhouse, Connecticut)
5/2013-5/2014 We Will Rock You, Ensemble, Understudy #1 Scaramouche (Dominion Theatre, West End)
10/2014-1/2016 Beauty and the Beast, Ensemble, Understudy Belle; Belle (International Tour; Turkey, United Arab Emirates, Greece, Italy, Philippines, Thailand, Indonesia, China, Taiwan, Egypt, Lebanon, Romania, Qatar)
5/2016-10/2017 Les Misérables, Ensemble, Cover Eponine; Eponine (Queen's Theatre, West End)
6/2018-10/2018 Moulin Rouge, Satine (Royal Strand Theatre, West End)

Aida on Anastasia joulukuussa 2018 elokuviin tulevassa live-action filmatisoinnissa rakastetusta piirroselokuvasta, josta luvataan jymymenestystä.

P E R H E

Eli Callagher on ollut Aidan paras ystävä varhaisesta lapsuudesta, ja opiskeluaikana New Yorkissa hän ymmärsi vihdoin miehen olevan paljon enemmänkin. He ehtivät seurustella kuusi vuotta, ennen kuin Aida lähti suhteen päättävälle kiertueelle ja synkkyyteen ajautunut Eli säikäytti Aidan perinpohjaisesti osoittamalla, kuinka paljon nainen tunsi ystäväänsä kohtaan. Hän yritti kuvitella, että he voisivat olla vain ystäviä, ja meni naimisiin Simon Wolfen kanssa kenties todistaakseen sen itselleen, mutta oli toivottoman väärässä. Eli on hänelle rakkain ihminen maailmassa.

Aidan äiti asuu edelleen hänen lapsuudenkodissaan Lontoon Chelseassa. Karen Fitzgerald on tyttärensä suurin ihailija ja tukija, ja olisi lähettänyt lapsensa musiikkiteatteriin ja tanssi-, laulu-, viulu- ja pianotunneille, vaikkei Aida olisi sitä itse halunnut. Karen työskentelee lääkealan yrityksessä eikä ole koskaan täysin toipunut täyttymättömistä unelmistaan tanssijana tai avioerostaan: isä jätti perheensä vuonna 1998 ruman eron päätteeksi, eikä Karen ole koskaan salannut Aidalta, kuinka paljon toistuvasti petetyksi tuleminen sattui. Aida saa isältään syntymäpäiväkortteja ja harvinaiset tapaamiset ovat kiusallisen hiljaisuuden värittämiä.

K O T I

Rupert Street, Soho, Lontoo

Aida muutti ystävänsä David Kingin omistamaan, moderniin ja valoisaan yksiöön Sohon sydämeen helmikuussa 2017 erottuaan Simon Wolfesta. Vain kivenheiton päässä Queen's Theatren stage doorilta sijaitseva asunto on hurmannut Aidan perinpohjaisesti, ja hän rakastaa valkopuista, vinokattoista parvea, harmaan kulmasohvan dominoimaa, kotoisaa alakertaa ja pikkuruista, viistokattoista kylpyhuonetta.

Asunto on pysynyt yllättävän siistinä, sillä hän ehtii viettää vain vähän aikaa kotona. Aida ei ole koskaan varsinaisesti loistanut kodinhengettärenä, sillä hän on päivittäin kadottamiensa esineiden ristiretkellä, unohtaa johdonmukaisesti avaimensa sekä kokee luomisen tuskaa pyykinpesun, siivouksen ja ruoanlaiton kanssa. Pyykeillä on taipumusta värjäytyä tai kutistua, mutta rohkea, kokeilunhaluinen ja improvisaatiota suosiva kokki on varma onnistuvansa vielä keittiön puolella. Hän toivoo saavansa nähdä koiriaan avioeron jälkeenkin: suklaanvärinen australiankelpie Kafka, pitkäkarvainen collie Holiday ja Aidalle erityisen rakas valkoinenpaimenkoira Clooney jäivät Simonin luo.

K I I N N O S T U K S E T

Musiikki - ja kaikki siihen liittyvä, sekä ammatillisesti että harrastuksena. Ehdoton suosikki-instrumentti on ukulele, mutta viulu ja kitarakin menettelevät; nuottien sijasta soittaa mieluummin tunnepohjalta ja improvisoi. Aktiivinen, suosittu vlog Youtubessa, jossa esiintyy seuraajiensa iloksi, yleensä varsin leikkimieliseen sävyyn ja tarjoaa kurkistuksia West Endin ja elokuvamaailman kulissien taakse. Matkustaminen, etenkin spontaani reppumatkailu maailman vähemmän tunnetuilla seuduilla sekä uusien asioiden kokeileminen. Kasvisruoka. Tanssin monet eri muodot, lähinnä ammatillisen kehityksen vuoksi sekä uimassa käyminen.

U L K O M U O T O

Aida on olemukseltaan hyvin ilmeikäs, eläväinen ja teeskentelemättömällä lämmöllään kutsuva nainen, joka ei pelkää nauraa itselleen tai kokea elämän pieniä iloja ja suruja taiteilijalle sopivalla intensiteetillä. Hän elehtii villisti innostuessaan ja malttaa harvoin pysyä kovin kauaa paikallaan. Iso, soiva ääni on täynnä sielua ja voimaa; ravisuttavaan tulkintaan kykenevä vaisto tukeutuu tarkkaan, aktiivisesti harjoitettuun tekniikkaan.
163-senttinen nainen on hoikka, kevytrakenteinen ja pitkäraajainen; hänellä on sirot ranteet, pienet, balettihistoriasta kielivät jalat, kapea vyötärö ja jokseenkin mitäänsanomattomat naisellit kurvit. Pitkä tanssiharrastus on tuonut mukanaan myös erinomaisen kehonhallinnan ja hyötyliikunnalla tuetun hyvän fyysisen kunnon.

Iho on kalpeaa ja varsinkin nenältä ja poskipäiltä pisamaista, ja luonnostaan vaaleahkon kastanjanpunaiset, vivahteikkaat hiukset ovat tuuheat, kevyesti kerrostetut ja luonteenlaadultaan vapaudenhaluiset. Lapaluihin ulottuvat, kurittomat hiukset on kammattu sivujakaukselle, ja yleisimmin ne ovat tuulentuivertamina auki, holtittomalla ponihännällä tai pureskeltuun värikynään kiepautetulla, karkailevalla nutturalla. Kasvot ovat soikeat, ja mieleenpainuvimmaksi piirteeksi on sanottu aurinkoista, valkeaa ja silmät persoonallisesti siristävää hymyä. Poskipäät ovat korkeat ja selkeälinjaiset, otsa korkea, leuka terävähkö ja nenä pieni ja profiililtaan suora; hänellä on siistityt, punertavat kulmat ja suuret, kirkkaat, kalpean siniharmaat ja katseeltaan älykkäät, elävät silmät. Suupielet ovat luonnostaan ylöspäinkääntyneet ja antavat Aidalle hyväntuulisen yleisilmeen, mikäli naisen maailmaasyleilevä olemus ei sitä tee.

Aidan tyyli on taiteilijasielulle sopiva, villi kollaasi värejä, kuvioita ja asusteita. Mieluiten hän pukeutuu legginsseihin, ballerinoihin tai korollisiin avokkaisiin sekä liehuvahelmaisiin, hyvinistuviin mekkoihin. Hän omistaa myös jokuset, vaaleat farkut, printtikuvioituja hameita ja kauluspaitoja, ja usein unohtaa, ettei neuletakki ole välttämättä riittävä Englannin säähän. Hän yhdistää pukeutumiseensa suuria korvakoruja, rannerenkaita ja lämpimiä huiveja ja meikatessaan noudattaa hillittyä, luonnollista tyyliä; erityistilaisuuksiin hän saattaa valita graafiset, kissamaiset rajaukset ja vahvaa huulipunaa. Väreissä Aida suosii vaalean ja ruskeiden sävyjä sinisten ja violettien kanssa ja harrastaa rohkeita yhdistelmiä sekä väreissä että kuvioissa, joista moni on matkamuisto Aasiasta.

L U O N N E

Aida on sosiaalinen, ihmisten keskellä viihtyvä ekstrovertti, eloisa ja nauravainen olento, joka on täysin kotonaan omana itsenään - ja missä tahansa muuallakin. Ensivaikutelma hänestä on usein lämmin, muista ihmisistä vilpittömästi kiinnostunut ja jopa maanisen energinen: naisella on taipumus innostua niin perinpohjaisesti, että hän unohtuu valveille vuorokaudeksi tai pariksi. Hän on hurjalla mielikuvituksella varustettu, romanttinen idealisti, joka vieroksuu arkisia rutiineita, pakkoa ja kahlitsevia velvollisuuksia ja päätyy usein välttelemään pelottavia tehtäviä viime hetkeen saakka.

Härkäpäiseksikin syytetty nainen on erittäin vahvatahtoinen ja periksiantamaton. Hän työskentelee armottomalla, ankaralla työmoraalilla jotain halutessaan, eikä kunnianhimoinen nainen aseta tavoitteitaan matalalle. Kärsivällisyys ei ole hänen vahvuuksiaan, ja kiivas, herkästi kuumuva temperamentti saa hänen mielialansa ailahtelemaan, sanomaan asioita harkitsematta ja tekemään virhearviointeja. Aida luottaa melkein puhtaasti intuitioon ja rakastaa spontaaneja, impulsiivisia päätöksiä, yleensä sitä enemmän mitä pähkähullumpia ne ovat. Elämänasenteeltaan kiihkeä ja peloton nainen ei pelkää heittäytyä ja antaa kaikkeaan.

H I S T O R I A

Jokaisella teatterista haaveilevalla lapsella pitäisi olla Karen Fitzgeraldin kaltainen äiti. Aida on harrastanut tanssia viisivuotiaasta ja käynyt laulu- ja soittotunneilla samanikäisestä; kahdeksanvuotiaana hän alkoi harrastaa aktiivisesti musiikkiteatteria. Koulun ja harrastusten väliin ei jäänyt montaa vapaahetkeä, mutta kuten äiti painotti tyttärelleen, tavoitteita ei saavuteta laiskottelemalla. Kymmenvuotiaana Aida toteutti sekä omansa että äitinsä unelman voittamalla nuoren Cosetten roolin Les Misérablesin West End -tuotannosta - ja paria vuotta myöhemmin pääroolin Anniesta musikaalin kansallisella kiertueella. Unenomaiset, uskomattomat kokemukset varmistivat sen, ettei Aida edes harkinnut toisenlaista urapolkua, ja äidin intohimo hänen uraansa kohtaan varmisti sen, ettei Aida kertonut vapaaehtoisesti suhteestaan melkein kymmenen vuotta vanhempaan Samuel Locksleyyn.

Opiskelupaikka yhdellä Yhdysvaltojen parhaista musiikkiteatterin linjoista lähetti hänet New Yorkiin syksyllä 2007. Atlantin toiselle puolelle muuttaminen oli hänen elämänsä siihen saakka jännittävin seikkailu ja jokaisen haasteen arvoinen. Huumaava vapaus sai hänet tekemään virhearvion tai useammankin nuoruudessaan, mutta hän muistelee aikaansa New Yorkissa vain lämmöllä. Hän muutti valmistumisensa jälkeen parhaan ystävänsä, Eli Callagherin, kanssa vaatekomeron kokoiseen asuntoon Manhattanille ja eli lukuisilla pätkätöillä jahdatessaan mahdollisuuttaan Broadwayllä. Hänen vanhempansa maksoivat opiskelun eikä Aida voinut ottaa heiltä enempää, vaikka houkutus olikin suuri tiukalla budjetilla sinnitellessä.

Unelmien tavoittelu ei käynyt yhtä kivuttomasti kuin rakkaissa saduissa: hän oli kuitenkin päättänyt viettävänsä elämänsä lavalla, ja periksiantamaton, ankara työnteko on tuottanut tulosta. Aida muutti takaisin Britanniaan kesällä 2012 Elin, silloisen miesystävänsä mukana, vaikka uran rakentaminen West Endillä ei ollut helppoa suhteiden, verkostojen ja tuoreiden näyttöjen jäädessä Yhdysvaltoihin. Muuttoa seuraavat kuukaudet ravistelivat hänen uskoaan tulevaisuuteen, samoin kuin päätös valita ura parisuhteen yli. Aida sai tilaisuuden lähteä Beauty and the Beastin maailmankiertueelle syksyllä 2014, ja hän tarttui siihen tietäen, että se merkitsi loppua hänelle ja Elille. 13 maata reilun vuoden aikana kattanut kiertue oli raskas, mutta ikimuistoinen varsinkin loppupuolen mennessä Bellen roolissa.

Aida tapasi Simon Wolfen yhteisten ystävien syntymäpäiväjuhlilla kesällä 2016 palattuaan jälleen Britanniaan. Lempeä, vaatimaton mies teki häneen vaikutuksen ja he menivät naimisiin syksyllä, mutta hetken huumassa solmittu avioliitto ei kestänyt. He halusivat elämältään erilaisia asioita, ja vapaa, melkein tiedottomasti flirttaileva vaimo suisti mustasukkaiseksi käyvän miehen raiteiltaan, erityisesti suhteellaan entiseen miesystäväänsä ja parhaaseen ystäväänsä, Eliin. Aida ja Eli palasivat yhteen tammikuussa 2018, mikä yllätti vain heidät itsensä, ja Aida haki avioeroa.

_________________
jamie + charles + knox + aida + julian + wolfie + tempest + joaquim + ava + angus + lennox
Takaisin alkuun Siirry alas
 
Aida Fitzgerald
Takaisin alkuun 
Sivu 1 / 1

Oikeudet tällä foorumilla:Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
 :: Hahmoesittelyt :: Ihmiset :: Naiset-
Siirry: